Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε κέρδη έως 150% στοχεύουν οι... δανειστές μας

  • Παιχνίδι χρεοκοπίας εις βάρος της χώρας
  • Η ανηθικότητα της νόμιμης επένδυσης των hedge funds
Ο μηχανισμός λειτουργίας των hedge funds και των επενδυτικών τραπεζών είναι ορισμένες φορές ιδιαίτερος και όχι πολύ κατανοητός στους επενδυτές. Ο στόχος τους απόλυτα σαφής η μεγιστοποίηση του κέρδους που στην Ελλάδα μπορεί να φθάσει έως και το 150%.
Διερευνώντας το θέμα γιατί τα hedge funds έχουν εστιαστεί στην Ελλάδα αποκαλύπτονται ορισμένα άκρως αξιόλογα στοιχεία. Πρώτον τι θέλουν να πετύχουν, τι ρίσκα λαμβάνουν και το κυριότερο πώς θα τα πετύχουν αν τα πετύχουν τα υπερκέρδη που θέλουν.
Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στα hedge funds επικρατούν 3 επενδυτικές σχολές όσον αφορά την Ελλάδα.
Η ακραία και αδίστακτη spread 500, 600, 700 μονάδες βάσης όσο υψηλότερα τόσο υψηλότερα τα κέρδη καθώς θεωρούν ότι πάση θυσία η Ελλάδα πρέπει να χρεοκοπήσει.
Η ρεαλιστική που θεωρούν ότι στις 450 μονάδες βάσης έρχεται η ώρα να πάρουν τα κέρδη τους και τα κέρδη τους θα τα πάρουν πουλώντας τα CDS στην πρώτη ομάδα των ακραίων hedge funds.
Η τρίτη ομάδα μπορεί να χαρακτηρισθεί η ήδη κερδισμένη καθώς αυτά τα hedge funds έχουν πλέον αποχωρήσει το fund Paulson πούλησε την θέση του στην Ελλάδα αποκομίζοντας απόδοση πάνω από 50%.
Πληροφορίες λένε ότι θέλει ή έχει ανοίξει νέα θέση αλλά αυτή η πληροφορία δύσκολα θα επιβεβαιωθεί.
Το ερώτημα το πλέον συνηθισμένο είναι μα καλά πως κερδίζουν τα hedge funds στα CDS και γιατί κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην ΕΕ και το ΔΝΤ;
Τα CDS το ασφάλιστρο έναντι ρίσκου χώρας αποτελεί μια ιδιαίτερη αγορά όπου οι συναλλαγές είναι περισσότερο αποτέλεσμα προσυμφωνιών παρά μιας ελεύθερης αγοράς.
Τα hedge funds π.χ. η ακραία ομάδα που θέλει την χρεοκοπία πραγματική ή τεχνική ποντάρει ότι αν η Ελλάδα αδυνατεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της αυτομάτως θα συμβεί το εξής αξιοσημείωτο και προφανώς ιδανικό.
Τα CDS είναι ένας μηχανισμός δύο αντισυμβαλλόμενων δηλαδή ένας αγοράζει και ένας πουλάει.
Όμως προσοχή αυτός που πουλάει το πράττει γιατί πιστεύει ότι δεν θα αυξηθούν περαιτέρω και αυτός που αγοράζει προφανώς πιστεύει το αντίθετο.
Αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει αυτός που πούλησε το cds υποχρεώνεται να πληρώσει την αξία του CDS σε αυτόν που το αγόρασε. Σε αυτό ποντάρουν τα hedge funds.
To επόμενο συνηθισμένο ερώτημα είναι καλά όλα αυτά αλλά δεν ρισκάρουν να χάσουν τα hedge funds;
Αυτά που θα χάσουν τα hedge funds είναι λιγότερα από αυτά που δυνητικά θα κερδίσουν. Π.χ. αν δεν τους βγει το σενάριο της χρεοκοπίας θα χάσουν το 30% της θέσης τους η οποία έχει προέλθει από κάποια άλλη επένδυση και πιθανότητα δεν αποτελεί κεφάλαιο αλλά κέρδος κεφαλαιοποιημένο.
Αν τους βγει η θέση τότε θα κερδίσουν έως 150%.
Και όλα αυτά την ώρα που ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δηλώνει κατηγορηματικά πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης περνούν ξανά στην επίθεση, προειδοποιώντας με υποβάθμιση την Ελλάδα, αν το κόστος δανεισμού παραμείνει υψηλό.
Εν αρχή ην... το spread... ή μήπως όχι;



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]