Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προτεκτοράτο της Γκρίεχενλαντ ή Χλιδαμπουριάτο της Τζίπ-Μπάμπουε;

  • Θέλουν να διαχειρίζονται όλα όσα έχουμε
  • Ήρθε η ώρα να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε.;
Ελπίζω να διαβάσατε το «Στρατηγική επιδίωξη του γερμανικού κεφαλαίου είναι η εξασθένιση της εθνικής κυριαρχίας των εταίρων του» – είναι κουραστικό αλλά αξίζει τον κόπο, κι εκεί στην ΝΔ να μην ξεχνάνε ποτέ ότι το καλύτερο εργαλείο παραμένει η μαρξιστική ανάλυση (δεν είπα και «λενινιστική» Προφήτη).
Αφού λοιπόν το διαβάσετε, διαβάστε τώρα και την «Γερμανική Συνταγή» που ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση του κ. Παπανδρέου με την κ. Μέρκελ αλλά χάθηκε μέσα στην σκόνη της διεθνούς περιοδείας του πρωθυπουργού μας.
Θα καταλάβετε έτσι πώς ο,τι μας έλεγε προεκλογικά θέλουν τώρα να μας το κάνουν με γερμανική σφραγίδα. Τα νερά τα έχουν τάξει στον γερμανικό παράγοντα από εποχής Σημίτη. Την ΔΕΗ επίσης. Θα μας πουλάνε το νερό μας, θα μας διαχειρίζονται τα σκ…, θα μας γεμίσουν αιολικά, θα διαχειρίζονται τον ΔΕΣΜΗΕ…
Εκτός αν πρόκειται για δηλώσεις για δημόσια κατανάλωση, προτιμώ να βγούμε πάραυτα από την ΕΕ. Θα μας επιβάλουν κάποιου άλλου είδους κατοχή, αλλά προτιμώ κατοχή όπου μπορώ να πυροβολώ τον στρατό κατοχής, παρά να εμπλακώ σε εμφύλιο. Ντρεπόμουν να το πω τόσο καιρό, αλλά τώρα το λέω: Έξω από την ΕΕ. Και μην ακούσω «ψυχραιμίες» και άλλους σώφρονες να μου επικαλούνται μπαμπούλα.
Δεν εξελέγη ο κύριος Παπανδρέου για να κάνει προτεκτοράτο. Να παραιτηθεί και να πάμε σε εκλογές, τώρα που ξέρουμε τα θέματα τις επιλογές. Το Σύνταγμα δεν δίνει το δικαίωμα στον Πρωθυπουργό να παραδώσει την χώρα. Δεν είναι πια 114… Τι είναι; 120;
Γερμανική Συνταγή
Οι δύο κυβερνήσεις συμφώνησαν να διευρύνουν τη συνεργασία στους ακόλουθους τομείς:
1. Περιβαλλοντική Πολιτική:
Συνεργασία στον τομέα ποιότητας και καθαρισμού υδάτων, καθώς και της αφαλατώσεως θαλασσίων υδάτων για την εξοικονόμηση κατάλληλου προς χρήση και πόσιμου νερού και μάλιστα σε συνδυασμό με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
** Ανταλλαγή τεχνογνωσίας στον τομέα επεξεργασίας λυμάτων και διαχείρισης απορριμμάτων.
2. Ενεργειακή και κλιματική Πολιτική:
** Συνεργασία στον τομέα Ανανεώσιμων Πηγών Ενεργείας και ενεργειακής αποδοτικότητας.
** Ενίσχυση συνεργασιών στον τομέα των ενεργειακών υποδομών.
3. Πολιτική Προστασία:
** Εντατική συνεργασία για την πρόληψη, έγκαιρη ανίχνευση και άμεση αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, με σύγχρονες τεχνικές και καλά εξειδικευμένο προσωπικό.
** Συνεργασία κατά την οικοδόμηση κατάλληλων δομών εθελοντών πυροσβεστών στην Ελλάδα.
** Συνεργασία στη συλλογή υδάτων για κατάσβεση πυρκαγιών και αποφυγή πυρκαγιών κατά την αποκομιδή απορριμμάτων.
4. Διάλογος Οικονομικών Φορέων:
** Συνεργασία του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών και των Ελληνικών Επιχειρηματικών Συνδέσμων, μεταξύ άλλων για τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου ανταγωνιστικότητας και επενδύσεων.
5. Πολιτική της έρευνας:
** Εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ γερμανικών και ελληνικών φορέων σε τομείς όπως π.χ. οι ενεργειακές τεχνολογίες, οι τεχνολογίες επικοινωνιών, μεταφορών και νέων υλικών.
** Διεκπεραίωση κοινών προγραμμάτων στους τομείς αυτούς, μέσα και στο πλαίσιο της πολιτικής έρευνας της Ε.Ε.
6. Πολιτική Μετανάστευσης και Ασύλου:
** Εντατικοποίηση της αστυνομικής συνεργασίας προστασίας συνόρων για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.
**Στενή συνεργασία στον τομέα του ασύλου μέσω ανταλλαγής αρμοδίων υπαλλήλων -συνδέσμων.
7. Κοινωνικές επαφές – Πολιτιστικές ανταλλαγές – Συνεργασία:
** Εμβάθυνση της καλής συνεργασίας με οργανισμούς της ελληνικής ομογένειας στη Γερμανία.
** Αξιοποίηση των ποικιλόμορφων δεσμών των κοινωνιών μας με στόχο την ανάπτυξη νέων εταιρικών σχέσεων μεταξύ μαθητών, φοιτητών, πολιτών και δήμων.
** Ανάπτυξη πρωτοβουλιών με στόχο την ενίσχυση της αμοιβαίας πολιτιστικής παρουσίας, δηλαδή της Γερμανίας στην Ελλάδα και της Ελλάδας στη Γερμανία.
Οι δύο ηγέτες τόνισαν πως ανέθεσαν στους αρμοδίους υπουργούς τόσο στη Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα, να συγκεκριμενοποιήσουν τις εταιρικές σχέσεις που τέθηκαν στους ανωτέρω τομείς, σε σύντομο διάστημα.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Δέν ξέρω άν θά φύγουμε από τήν ΕΕ.Τό μόνο πού ξέρω μετά βεβαιότητος,είναι,ότι εδώ μέσα θά γίνη τό έλα νά δής,καί στό τέλος,πού θά έρθη ή κάθαρσις,μόνο οί Ελληνες-όσοι απομείνουν-ΔΕΝ θά είναι οί μετανοιομένοι.Ολοι οί άλλοι,θά λένε,τί θέλαμε καί τό αρχίζαμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]