Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Γιώργος συγκέντρωσε την "συμπάθεια", αλλά το πλοίο που λέγεται Ελλάδα συνεχίζει να γέρνει

  • Θα ήταν εξαιρετικά βλακώδες αν νομίζαμε ότι βγήκαμε ή βγαίνουμε από το πηγάδι, επειδή μας έλυσε στα χαμόγελα ο Σαρκοζί, μας κτύπησε φιλικά στην πλάτη ο Ομπάμα...
Πολύ καλά τα πήγε ο πρωθυπουργός στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, αν σκεφθούμε ότι εκπροσωπούσε μία χώρα εξασθενημένη και παγκοσμίως δακτυλοδεικτούμενη για τα οικονομικά της χάλια.
Κατάφερε να εξασφαλίσει καλά λόγια και μία πολιτική στήριξη, άλλαξε το κλίμα στα μήντια και διεθνοποίησε το πρόβλημα της κερδοσκοπίας, που απειλεί τους πάντες και τα πάντα.
Ευτυχώς, σε αντίθεση με τον...Κώστα Καραμανλή, ο Γ. Παπανδρέου είναι κοσμοπολίτης, έχει άνεση στις διεθνείς επαφές του και αισθάνεται σαν το σπίτι του, όταν βρίσκεται στο εξωτερικό. Επιπλέον, η χαρά του είναι να περιφέρεται διεθνώς και του αρέσει η δουλειά του, παρόλο που του ήλθε στο κεφάλι η κεραμίδα της οικονομίας και τον έχει… γεράσει κάπως.
Ωστόσο, θα ήταν εξαιρετικά βλακώδες αν νομίζαμε ότι βγήκαμε ή βγαίνουμε από το πηγάδι, επειδή μας έλυσε στα χαμόγελα ο Σαρκοζί, μας κτύπησε φιλικά στην πλάτη ο Ομπάμα, στην Ευρωζώνη μιλάνε τώρα για τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Ταμείου, ή γιατί τόσο η Ευρώπη όσο και οι ΗΠΑ αντελήφθησαν (στα λόγια προς το παρόν) ότι πρέπει να αντιμετωπισθούν οι διεθνείς κερδοσκόποι. Η δική μας κατάσταση δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο και μάλλον χειροτερεύει μέρα με τη μέρα. Τα έσοδα του κράτους αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο μόνο κατά 4% , ενώ ο ετήσιος στόχος είναι 9%, ο πληθωρισμός έφτασε στο 2,8% και θα ανεβεί κι άλλο, η ύφεση βαθαίνει και η ανεργία σκαρφαλώνει σε ποσοστά που προκαλούν κοινωνικό ίλιγγο. Και δυστυχώς, ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού προσωπικού, των δημοσιογράφων και της κοινωνίας δεν εννοούν να καταλάβουν την πραγματικότητα.
Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση δεν λέει να πάρει τα πάνω της σε ότι αφορά στη διοίκηση. Οι καθυστερήσεις συνεχίζονται και οι μηχανισμοί του κράτους εξακολουθούν να βρίσκονται σε λήθαργο. Παίρνονται αποφάσεις και μετατρέπονται σε υπαναχωρήσεις μόλις συναντήσουν αντιδράσεις. Με τα πολλά διορίστηκαν γραμματείς και κάποιοι από αυτούς δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί ο διορισμός τους δεν έχει περάσει στο ΦΕΚ. Ακόμη βρισκόμαστε στο 5% της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, του τόσο σημαντικού για την ανάπτυξη και όμως πήρε μήνες για να διοριστεί ο αρμόδιος γενικός γραμματέας. Λείπουν ακόμη πολλά στελέχη από τον δημόσιο τομέα, ενώ τα κακώς κείμενα παραμένουν απείραχτα.
Το χειρότερο, τα σκληρά μέτρα που έχουν ληφθεί θα φανούν περισσότερο επώδυνα καθώς έχουν καθυστερήσει και θα ισχύσουν αναδρομικά, οπότε θα πέσουν όλα μαζί και θα τρελάνουν τους δημόσιους υπαλλήλους τον πρώτο μήνα. Τον Απρίλιο δηλαδή ή τον Μάιο που θα εφαρμοστούν θα περιλαμβάνουν και όλες τις περικοπές από τον Ιανουάριο μέχρι τότε. Κόλαση…Αφήστε που μέχρι τότε μέλλει να δούμε που θα το έχουν πάει ο συνδικαλιστές, το ΚΚΕ, ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, οι Πασόκοι αριστερολαϊκιστές και οι νεοδημοκράτες τύπου Μανώλη. Για να μη ξεχνιόμαστε, κάπου τότε θα έχουμε βγει ή θα βγούμε για να βρούμε 22 δισεκατομμύρια δανεικά, ενώ θα περνάμε και από το κόσκινο των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ.
Να το επαναλάβουμε για να εμπεδωθεί. Η γύρα του Γιώργου Παπανδρέου στο Λουξεμβούργο, το Βερολίνο, το Παρίσι και την Ουάσινγκτον προκάλεσε κατανόηση κα συμπάθεια, αλλά μέχρι εκεί. Κανένα από τα προβλήματά μας δεν λύθηκε και όλα παραμένουν, ενώ το ΔΝΤ συνεχίζει να περιμένει στο βάθος...
Πηγή



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]