Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα αποτελέσματα της χρόνιας προπαγάνδας...

Προπαγάνδα: όπλο μοναδικό, εξαιρετικής ισχύος που τολμά να παρεμβάλει στην λογική και να προσβάλει το αυτονόητο. Χρησιμοποιείται μόνο από ανθρώπους επικίνδυνους προς το κοινωνικό σύνολο και αποτελεί βασικό εργαλείο πολεμικών στρατιωτικών επιχειρήσεων

Η σχέση της προπαγάνδας με την πολιτική έγινε άρρηκτη από την περίοδο των Ναζί και του Γκαίμπελς, ο οποίος αναβίβασε σε επιστήμη την τέχνη της παραπλάνησης του λαού. Επί των ημερών μας οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί που χρησιμοποιούνται από την πολιτική, χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο δυνατό μέρος του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, οι ιδιοκτήτες του οποίου συνηθίζεται να είναι επιχειρηματίες εμπλεκόμενοι με προμήθειες του δημοσίου. Το άνομο ζευγάρι, χρησιμοποιεί την προπαγάνδα ως πηγή δύναμης και πλουτισμού, χωρίς ίχνος ηθικής ή μεταμέλειας. Μάλιστα, εκείνοι που υλοποιούν την πολιτική προπαγάνδα ονομάζονται "διαμορφωτές κοινής γνώμης" και συνηθίζεται να είναι αστέρες της τηλεόρασης και των ΜΜΕ.
Ο ασταμάτητος βομβαρδισμός του ελληνικού λαού από τα ΜΜΕ με ζοφερές ειδήσεις για το μέλλον, έχει σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος για τα σκληρότερα που σκοπεύει να μας ανακοινώσει σύντομα η κυβέρνηση.
Όχι οικονομικά μέτρα μόνο, ώστε να εξευτελιστεί και να απογοητευθεί κι άλλο ο λαός μας, αλλά αποφάσεις εθνικής σημασίας που θα πέσουν σαν χαστούκια στην αξιοπρέπειά του. Ελπίζει έτσι πως, καθώς ο λαός θα είναι βυθισμένος στην παραζάλη των τηλεοπτικών αρλουμπολόγων και των διαπαραθυριακών κοκορομαχιών, τα όσα θα ακουστούν θα περάσουν με ελάχιστες αντιδράσεις.
Η αναστάτωση που προκάλεσε ο νόμος για τους λαθρομετανάστες έχει εκπλήξει τους Αριστερούς.
Επί τέσσερις δεκαετίες αλωνίζουν και φυτεύουν την προπαγάνδα τους στην εκπαίδευση, στην πολιτική, στην τέχνη, στον τύπο. «Κακόσορτοι σοφοί και στέρφοι δάσκαλοι», «διαβασμένοι, ντοτόροι, σπιρουνάτοι, ρασοφόροι, δασκάλοι, ρουσφετλήδες, οικοπεδοφαγάδεςι, κομματάρχηδες και κοτζαμπασήδες, και της γραμματικής οι μανταρίνοι και της πολιτικής οι φασουλήδες, ταρτούφοι, ραμπαγάδες, ταρταρίνοι»,-για να θυμηθούμε τον επίκαιρο, εκατό χρόνια μετά, Κωστή Παλαμά-, απέκτησαν την πεποίθηση ότι είναι πανίσχυροι κι αήττητοι.
Ότι ό,τι και να πουν, ό,τι και να κάνουν θα περνά στην κοινωνία ως δεδομένο, ως θέσφατο και με παπικό αλάθητο.
Η έπαρση και ο εγωισμός των αυτοαποκαλούμενων «προοδευτικών» κλυδωνίστηκε αυτές τις μέρες γι’ αυτό και οι επιθέσεις των πραιτοριανών του Συστήματος στους πολίτες που διαμαρτύρονται, που θέλουν να είναι Έλληνες.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Και τα blog ανεξαρτήτως κατεύθυνσης προπαγανδίζουν.
    Μια από τις τελευταίες προπαγάνδες ήταν το φύλλο της εφημερίδας της κυβερνήσεως που διέγραφε ποινικά μητρώα και απαλλαγές από ποινές. Κανείς δεν ασχολήθηκε με το ποιοι έπαιρναν χάρη και γιατί;
    Έτσι τους «έθαψαν» στα σχόλια, μαζί και εγώ.

    Αν κάποιος αθωωθεί, τα ΜΜΕ και τα blog, που ήταν στην τρελή χαρά για μήνες, πριν και κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, πρέπει να ζητήσουν ΣΥΓΝΩΜΗ χρονικής διάρκειας όσο του θαψίματος.

    Τα blog όμως πιστεύουν ότι δεν κάνουν λάθος ποτέ, μόνο κατακρίνουν, δεν ζητάνε συγνώμη και σπάνια ασχολούνται με κάτι εποικοδομητικό, όπως η συγγραφή της αληθινής πρόσφατης ιστορίας. Οι νέοι στα 18 δεν γνωρίζουν τι σημαίνει χρηματιστήριο, σκάνδαλο τράπεζας κρήτης, τα εγκλήματα του ΚΚ στον εμφύλιο κτλ.

    Μήπως πρέπει να αρχίσουμε την οργανωμένη συγγραφής της πρόσφατης ιστορίας σε wikibook ή κάτι τέτοιο, αντί για να γράφονται όλο τα ίδια και ίδια στα blog.
    e-κρυφό σχολειό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΤΕ ΚΟΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΒΡΕ ΣΕΙΣ.
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΑΕΙ ΑΝΤΙΣΚΩΡΙΑΚΟ ΣΕ ΣΠΡΕΥ ΤΖΕΛ.ΤΟ ΣΥΝΙΣΤΩ ΑΦΟΒΑ.
    ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ, ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΑΚΑΠΝΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ Β. ΑΦΡΙΚΗ ΕΝΩ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΠΑΛΜ.ΜΕΙΝΕ ΚΑΙ ΒΡΑΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ( Ή ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΣΟΥ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΤΕΡΟΣ ) ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕ ΣΕ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ. ΣΕ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤ΄ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ.
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΟΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υποτίθεται ότι το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ αντετιθετο ενάντια στον "φασισμό" του Εθνικού Στρατού και την παραμονή Άγγλων σε ελληνικό έδαφος με την δικαιολογία ότι "ενισχύεται η μοναρχοφασιστική προπαγάνδα,δράση και τρομοκρατία, και η οποία επιδρά βλαβερώς σε κάθε προσπάθεια που γίνεται για να εξασφαλιστεί μια ομαλή δημοκρατική εσωτερική εξέλιξη."

    Η Συμφωνία της Βάρκιζας(12 /2/1945) είναι αποτέλεσμα της αποτυχίας του κινήματος του Δεκεμβρίου του 1944.
    Σκοπός του Δεκεμβριανού κινήματος ηταν η κατάληψη της εξουσίας υπό του ΚΚΕ και η εγκαθίδρυση στην Ελλάδα "Λαϊκής Δημοκρατίας" δια του ΕΝΟΠΛΟΥ ΕΛΑΣ κατά τους κλασσικούς κανόνες των κοινωνικών επαναστάσεων.
    Επιπλέον ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και οι υπόλοιποι κομμουνιστές ξεκίνησαν δυσφημιστική εκστρατεία εναντίον της Ελλάδας με την βοήθεια απο όμορα κράτη-δορυφόρους της Σοβιετικής Ενώσεως.
    Η πρώτη εκδήλωση της εκστρατείας αυτής ξεκίνησε από τον ΤΙΤΟ (8η Ιουλίου 1945) ο οποίος δήλωσε
    ότι "η Ελλάδα ειναι διώκτρια των "σλαβικών" μειονοτητών και εξαναγκάζει τους "Δημοκρατικούς Έλληνες" και "Σλαβομακεδόνες" σε προσφυγή στην Γιουγκοσλαβία"!!!
    Η δεύτερη εκδήλωση (2/8/1945),κατά την διάσκεψη του Πότσδαμ, η Σοβιετική Ρωσία έθεσε επισήμως ενωπίον των άλλων Συμμάχων ζήτημα Ελλάδας και ζήτησε να παραχωρηθεί στρατιωτική Βάση στην Θεσσαλονίκη ή Αλεξανδρούπολη για "λόγους ασφαλείας" και υποστήριξε οτι "η παρουσία αγγλικών στρατευμάτων ενθαρρύνει το φασιστικό καθεστώς της".
    Η τρίτη εκδήλωση (21/1/1946)δια της προσφυγής της Σοβιετικής Ρωσίας στο Συμβούλιο Ασφαλείας,υποστηρίχτηκε υπό του Υφυπουργού Βισίνσκυ ότι "η Ελλάδα τηρεί στάση ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ εναντίον της Βουλγαρίας και της Αλβανίας και κατά συνέπεια δύναται να θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη καθώς στο εσωτερικό της Ελλάδας η επικρατούσα τρομοκρατία (του Εθνικού Στρατού) έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις,υποθαλπόμενη υπό των Αγγλικών στρατευμάτων."
    Το νέο καθεστώς των Βαλκανίων τότε είχε διαμορφωθεί σε ενιαία και πειθαρχούσα δύναμη κρούσεως του "Κατακτητικού Κομμουνισμού" διά την πραγματοποίηση σλαβικών βλέψεων επί της Ανατολικής Μεσογείου.
    Η Ελλάδα ήταν ο φυσικός αντίπαλος του Σλαυϊσμού με το καθαρώς αντικομμουνιστικό της καθεστώς, με την επί της φιλίας της Αγγλίας στηριζόμενη εξωτερική πολιτική και με τις εδαφικές της αξιώσεις επί της Βορείου Ηπείρου, και του τμήματος της Δυτικής Θράκης.
    Συνεπώς η Ελλάδα έπρεπε να δυσφημιστεί στην κοινή γνώμη και να θεωρηθεί αντιπαθής,ως φασιστικό,αντιδημοκρατικό,και ιμπεριαλιστικό κράτος, το οποίο έχει επεκτατικές διαθέσεις εναντίον των γειτόνων του.Παρεπιπτόντως τα γειτονικά κράτη ήταν υπό κομμουνιστικό καθεστώς και αποτελούσαν δορυφόρους της Σοβιετικής Ενώσεως.
    Ένα παράδειγμα συκοφαντίας(απο τα πολλά) είναι και δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" απο ανώνυμο Αντ/ρχο καταγγέλοντας ότι η Ελλάδα προετοιμάζει εισβολή στην Αλβανία.
    Επιπλέον Έλληνες κομμουνιστές σε συνεργασία με "Σλαβομακεδόνες" καταγγέλουν ότι καταδιώκονται "σλαβομακεδονικοί" και αλβανικοί πληθυσμοί των βορείιων επαρχιών της Ελλάδας ώστε να καταφεύγουν στις γειτονικές χώρες ζητώντας άσυλο.
    Αυτά είναι απλώς μερικά απο τα αίσχη ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και των υπολοίπων οργανώσεων, που σε καμιά περίπτωση δεν ενδιαφερόντουσαν για την Ελλάδα,αλλά για το πως θα μπορούσε να διεισδύσει η Σοβιετική επιρροή στην Ελλάδα, εκπληρώνοντας τις επιθυμίες των Ρώσων Πανσλαβιστών για διείσδυση τους στη θάλασσα του Αιγαίου μέσω της "Μακεδονίας του Αιγαίου".
    Απίστευτα ψεύδη τα οποια αποδεικνύονται και από δημοσιεύματα κομμουνιστικών εφημεριδων.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]