Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα ρήγματα στο ΠΑΣΟΚ άρχισαν να εμφανίζονται με σαφέστατη πλέον την έλλειψη του ηθικού πλεονεκτήματος

  • "Ντρέπομαι να αντικρύσω όσους μας στήριξαν" λένε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά ο Γιώργος, ο Χρυσοχοΐδης και τα άλλα "παιδιά" δεν καταλαβαίνουν τίποτε...!
Το ΠΑΣΟΚ χρόνια τώρα είναι ο λαός. Είναι ένας πολιτικός σχηματισμός βγαλμένος από τον λαό, για να υπηρετεί τον λαό. «Ο λαός στην κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία», έλεγε κάποτε ο Ανδρέας. Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη μιλάει (και) για κοινωνική δικαιοσύνη, ένας πρωτεύων στόχος ο οποίος πρέπει να πρεσβεύει ένα σοσιαλιστικό κόμμα και μια ολόκληρη κοινωνία. Δυστυχώς όμως η κοινωνική δικαιοσύνη δεν συμπεριλήφθηκε στα νέα μέτρα που εξήγγειλε πριν λίγα 24ωρα η κυβέρνηση!
Αν και είναι η πρώτη φορά που πλήττονται πραγματικά οι έχοντες και οι δημόσιοι υπάλληλοι, ουσιαστικά για μια ακόμη φορά θα πληρώσουν τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα. Η νεολαία, ο εργαζόμενος, ο εργάτης, ο μετανάστης, ο αγρότης, ο άνεργος, η γενιά των 500 και 700 ευρώ, βλέπει το μέλλον της με ακόμη περισσότερη απαισιοδοξία.
«Πρώτα ο Πολίτης», λέγαμε τα τελευταία χρόνια και ο λαός μας πίστεψε στις 4 Οκτώβρη. Ο αγώνας που κάναμε όλα αυτά χρόνια της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή, από πόρτα σε πόρτα, στους φίλους μας, στους συγγενείς μας, στον εργασιακό μας χώρο, πάμε να τα τινάξουμε στον αέρα. Ο λαός ήθελε και πίστεψε ότι με το ΠΑΣΟΚ ότι θα περνάει λίγο καλύτερα από πριν, χωρίς καρτέλ και κουμπάρος, με αξιοκρατία και διαφάνεια, μια απλή και καλύτερη ζωή.
Με τα νέα μέτρα όμως και την αύξηση του ΦΠΑ, η πολύπαθη γενιά των 500 και 700 ευρώ γίνεται ουσιαστικά φτωχότερη, οι συνταξιούχοι δεν θα τα βγάζουν πέρα, ενώ οι άνεργοι θα τραβήξουν κι αυτοί τον δικό τους Γολγοθά, με τα καρτέλ, ελλείψει ελεγκτικών μηχανισμών, να αλωνίζουν. Και μέσα σ’ όλα αυτά μένουμε εμείς τα απλά μέλη, τα μικρά στελέχη να βάζουμε πλάτη στις αποφάσεις της κυβέρνησης και να ακούμε τα εξ αμάξης απ’ αυτούς που έδειξαν καλή θέληση και μας ψήφισαν! Ντρέπομαι, όσο άσχημα κι αν ακούγεται αυτό, να τους κοιτώ στα μάτια. Δεν έχω πλέον άλλα επιχειρήματα για να αντικρούσω την διαμαρτυρία τους. Έχουμε χάσει σύντροφοι το ηθικό μας πλεονέκτημα απέναντι στην κοινωνία και πρέπει γρήγορα να το αποκτήσουμε και πάλι!
Σίγουρα το πολιτικό σύστημα στην χώρα μας συνεχίζει να περνάει μια πολύ μεγάλη κρίση! Κι αυτό γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των υπουργών της κυβέρνησης (και της προηγούμενης) δεν έχουν κάνει φτωχοί!!! Ο Παπανδρέου και αυτό είναι αλήθεια, ήταν φτωχός και δούλεψε κάποτε για να ζήσει. Όλοι οι άλλοι σχεδόν, τα βρήκαν έτοιμα…
Αλλά έφτασε και η στιγμή της ξεφτίλας της δημοκρατίας. Το ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλης Γλέζος, που τίμησε και τον Ανδρέα Παπανδρέου, μετέχοντας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος, «ψεκάζεται» από χημικά (που απαγόρευσε ο Χρυσοχοΐδης) της αστυνομίας. Η αστυνομία χθες χτύπησε την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης της Ελλάδας! Τον άνθρωπο που κατέβασε από την Ακρόπολη την φασιστική ναζιστική σημαία. Αυτή η εικόνα σήμερα θα κάνει το γύρω του κόσμου! Ενώ την ίδια στιγμή ο Χρυσοχοΐδης παραμένει κρυμμένος αποφεύγοντας τις ευθύνες του και δεν παραιτείται...!
Αυτή είναι άραγε η Ελλάδα που ονειρευτήκαμε;
Αναγνώστης



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Οι προσδοκιες των Ελληνων διαψευθηκαν απο ολους τους πολιτικους
    δε λαικιζω
    αλλα τωρα που τα βιωνουμε τα λαθη τους εμεις που δε φταιμε
    ας απαιτησουμε να πληρωσουν οι κατεχοντες κι ειναι πολλοι
    οι πρωην πρωθυπουργοι ευρωβουλευτες
    νομαρχες εκδοτες δημοσιογραφοι διπλωματες
    μονοι μας μπορουμε να ζητησουμε δεσμευση κι ελεγχο των περιουσιων ολων των περιουσιων πολιτικων απο το 1980
    δε νομιζετε πως παραπλουτισαν οχι μονο απο το μισθο ....φυσικα.
    η ασυλια η παραγραφη ειναι το αισχος.
    μη πιστευουμε κανενα εκτος απο οσα βλεπουμε να γινοντε αρκετα με το ...θα.
    τωρα φτασαμε στο τελος μα ολα θα γινουν γιατι εχουμε κουσουρια σαν ανθρωποι που τα γεγονοτα απαιτουν να πεταξουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Έχουμε χάσει σύντροφοι το ηθικό μας πλεονέκτημα απέναντι στην κοινωνία και πρέπει γρήγορα να το αποκτήσουμε και πάλι!"

    Το ηθικο πλεονεκτημα δεν το ειχατε ποτε!!!
    Ακομα ομως και αν ειχατε ,το χασατε επι Σημιτη!!

    "Η αστυνομία χθες χτύπησε την ιστορία της Εθνικής Αντίστασης της Ελλάδας! Τον άνθρωπο που κατέβασε από την Ακρόπολη την φασιστική ναζιστική σημαία"!!

    Η κομμουνιστικη προπαγανδα σε ολο της το μεγαλειο!!!
    Οι κομμουνιστες ο,τι εκαναν,δεν το εκαναν απο πατριωτισμο,αλλα ησαν ανεκαθεν καιροσκοποι και τυχοδιωκτες!!
    Αυτο μας ελειπε,το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΚΚΕ να τα βγαλουμε και πατριωτικα κινηματα!!!
    Οι μεγαλυτεροι προπαγανδιστες εναντιον του Ελληνισμου που με τους Βουλγαρους Κομιτατζηδες και με τους Ναζι συμμετειχαν σε θηριωδιες στην Μακεδονια,Θρακη,Ανατολικη Ρωμυλια!!Και οχι μονο!!
    Μεχρι που θα φτασει η αλητεια καποιων???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]