Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έτοιμος ο Ερντογάν να απελάσει 100.000 αρμένιους λαθρομετανάστες από την Τουρκία

  • "Δραστικά μέτρα" κατά των αρμενίων ετοιμάζεται να πάρει ο τούρκος πρωθυπουργός
  • Μήπως θα επαναλάβει τις "παλιές καλές ημέρες" της Τουρκίας, εκτελώντας τους αντιπάλους του;
Ο Τούρκος πρωθυπουργός βρίσκεται στο Λονδίνο, όπου είχε συνάντηση χθες με τον βρετανό ομόλογό του Γκόρντον Μπράουν. Λίγο πριν από τη συνάντηση, ο κ. Ερντογάν έκανε μια περίεργη δήλωση περί Αρμενίων.
Η Αρμενία πρέπει να λάβει μια σημαντική απόφαση και πρέπει επίσης να απεμπλακεί από τον έλεγχο της αρμενικής Διασποράς και απηύθυνε έκκληση σε χώρες, όπως η ΗΠΑ, η Γαλλία η Ρωσία, να ασκήσουν πίεση στην Αρμενία προς την κατεύθυνση αυτή.
Ανέφερε ότι σήμερα, περίπου 170,000 Αρμένιοι ζουν στην Τουρκία, οι 70,000 εκ των οποίων είναι Τούρκοι πολίτες μας, ωστόσο, παραμένουν 100,000 Αρμένιοι οι οποίοι ζουν παράνομα στην Τουρκία.Αν κριθεί απαραίτητο αυτοί θα απελαθούν επειδή δεν είναι Τούρκοι πολίτες μας και δεν αποτελεί υποχρέωση της Τουρκίας να τους κρατήσει. Οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα επηρεάζουν την καλή μας θέληση για παραμονή τους αλλά δεν είμαστε σε θέση να πούμε το τι θα πράξουμε.
Στίς 15 Μαρτίου ο Τουρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Davutoglu είχε αναφέρει ότι μια τέτοια κίνηση της Τουρκίας θα προκαλέσει όσους αντιτίθενται στην πολιτική της Τουρκο-Αρμενικής Προσέγγισης και θα το χρησιμοποιήσουν ως διαπραγματευτικό χαρτί. Όλες οι εφημερίδες θα δημοσιεύσουν φωτογραφίες των Αρμενίων που θα απελαύνονται και θα κατηγορηθεί η Τουρκία για μια ακόμη φορά ανέφερε χαρακτηριστικά.Το ίδιο αρνητικός ηταν και στο κλείσιμο της βάσης Injerlik, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ συνεργάζονται ενεργά για την καταπολέμηση της "τρομοκρατίας" του ΡΚΚ.
Παράλληλα υπάρχουν πληροφορίες ότι αναμένεται η ακύρωση της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες (πρόσκληση στην Διεθνή διάσκεψη κορυφής 13-14 Απριλίου στην Ουάσιγκτον για την πυρηνική ενέργεια) και ότι η Τουρκίας ίσως εκπροσωπηθεί απο ένα άλλο μέλος της Τουρκικής Κυβέρνησης σε αυτή.
Αν o Πρόεδρος Οmbama δεν δώσει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις στην Άγκυρα ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν θα εγκρίνει το νομοσχέδιο σχετικά με την Αρμενική Γενοκτονία, τότε δεν θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον,αναφέρει χαρακτηριστικά η Χουρριέτ.
Μια πρόταση προς τις διαθέσεις του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι να μην εκτραπεί της τουρκικής παράδοσης, την οποία βεβαίως πιστά υπηρετεί. Γιατί να τους απελάσεις κύριε Ερντογάν; Πέρασε σε γνωστές σου μεθόδους. Στείλε τους κατ' ευθείαν στα κερματόρια, όπως έγινε και το 1915, για να μην σου γίνουν πρόβλημα αύριο. Άλλωστε, όσοι διασώθηκαν τότε σου δημιουργούν τα προβλήματα σήμερα.
Ριζικές και αποτελεσματικές λύσεις και όχι ημίμετρα. Όπως κάνατε με τους Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου.
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Οι ΜΚΟ που ειναι τωρα??
    Το Παρατηρητηριο του Ελσινκι??
    Οι επιτροπες "ανθρωπινων δικαιωματων"???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]