Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μπορεί ο πρωθυπουργός να μας πει τι γίνεται με την σύμβαση της Αττικής Οδού;

  • Επειδή ο μαγεμένος ποδηλάτης και το κυκλάμινο, μονότονα ρωτούσαν προεκλογικά: που πήγαν τα λεφτά, που πήγαν τα λεφτά; Και αυτόματα μόνοι τους απαντούσαν, "λεφτά υπάρχουν, λεφτά υπάρχουν"... Μήπως κάτι ήθελαν να μας πούν αι "ποιηταί";
Ε, στην περίπτωση που λόγω των αλλεπάλληλλων σφαλιαρών τους διαφεύγουν μερικά πράγματα, ας τους βοηθήσουμε λιγάκι. Ασφαλώς λοιπόν και λεφτά υπάρχουν και φυσικά δεν πήγαν στο λαουτζίκο.
Πως θα του φαινόταν πχ. του ποδηλάτη πρωθυπουργού, να ξαναέψαχνε ας πούμε, ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ περιλαμβάνει η σύμβαση της ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ, η οποία είναι μιά σύμβαση που υπεγράφη επί εποχής του απονομέα του δαχτυλιδιού που τώρα φοράει;
Λέει πουθενά τίποτα γιά το πότε ο δρόμος αυτός θα "επέστρεφε" στο κράτος;
Λέει πουθενά τίποτε γιά το πόσα αυτοκίνητα θαέπρεπε να διέρχονται την ημέρα κι επί πόσο χρόνο, προκειμένου να "επιστρέψει" ο δρόμος στο κράτος;
Επειδή του λόγου μου είμαι από χωριό και του δημοτικού, δεν μπορώ περαιτέρω να βοηθήσω, δυστυχώς.
Σήμερα απλά, υποβάλλαμε ΜΙΑ ερώτηση.
Θα επανέλθουμε όσονούπω και με άλλες για τον ποδηλάτη πρωθυπουργό.
ΥΓ: Μερικοί κακοήθεις στις πιάτσες, στα καλντερίμια και στα λαγούμια, ισχυρίζονται ότι η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ, υπερ-απέδωσε τα της κατασκευής της και πως το θρεπτικότατο γάλα της παχιάς αυτής αγελάδας, θα έπρεπε από πολλού τα ταΐζει το χειμαζόμενο πόπολο.
Μήπως κανείς έχει να δηλώσει κάτι ή θα πρέπει να περιμένουμε τα γνωστά "πόθεν έσχες" (εννοώ τις πράξεις πολιτικής απολογίας που θα αρχίσουν οσωνούπω να υποβάλλονται προς το πόπολο) που θα συνταράξουν συθέμελα τον ορισμό του ψεύδους...;
Οι βίαιες αλλαγές φέρνουν και βίαιες αντιδράσεις
Για πρώτη φορά από τη στιγμή που η χώρα άρχισε να βυθίζεται στη δίνη της πρωτοφανούς δημοσιονομικής κρίσης, ο κ. Γ. Παπανδρέου «φωτογράφισε» με τόσο δραματικούς τόνους όσα πρόκειται να δρομολογηθούν το αμέσως προσεχές διάστημα, ως μέτρα για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προβλημάτων. «Δεν θα αφήσουμε τους κερδοσκόπους να μας πνίξουν, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να χρεοκοπήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Θα κάνουμε τώρα ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αντιμετωπίσουμε τους άμεσους κινδύνους. Στόχος μας είναι να ανακτήσουμε την εθνική υπερηφάνεια και ανεξαρτησία, με όποιο πόνο και κόστος», πρόσθεσε.
O Γιώργος Παπανδρέου λίγες μόνο μέρες μετά την απεργία των Συνδικάτων, τους έστειλε μια σαφέστατη απάντηση: Έρχονται «βίαιες αλλαγές και αναγκαίες περικοπές κεκτημένων».
Όλα αυτά τη στγμή που η ανεργία ανεβαίνει με πολύ γρήγορους ρυθμούς, ενώ η κυβέρνηση λειτουργεί με πολύ αργούς…
Μετά από όλα αυτά, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή δεν ξέρει ελληνικά ο ποδηλάτης πρωθυπουργός ή προτρέπει τον κόσμο να αντιδράσει βίαια, αφού τον απειλεί με βίαιες αλλαγές… για να δημιουργήσει το άλλοθι της αποτυχίας του ή την είσοδο των κλεπτο-κρατών...
Οι βίαιες αλλαγές θα έχουν και βίαιες αντιδράσεις, όπως έχει αποδειχθεί στο παρελθόν. Και μάλιστα χωρίς πολιτικό υποβάθρο ή ιδεολογικό περιτύλιγμα. Γεγονός που το καθιστά φοβερά επικίνδυνο…
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Δες εδώ, κάτι γράφει σχετικά :

    ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ



    Όλοι μας λίγο-πολύ έχουμε για παράδειγμα γνώση της έννοιας της αντιπαροχής. Κάποιος έχει ένα οικόπεδο και καλεί έναν εργολάβο να το χτίσει. Εξ’ αρχής καθορίζονται τα ποσοστά της αντιπαροχής. Ο καθένας βάζει ό,τι μπορεί σ' αυτόν τον "συνεταιρισμό" και ξεκινάνε την οικοδομική δραστηριότητά τους. Ο ένας βάζει το οικόπεδο και ο άλλος βάζει τα χρήματα της κατασκευής. Στο τέλος μοιράζονται τα διαμερίσματα. Ακόμα και ο πιο αφελής πολίτης αυτό το κατανοεί και μπορεί να το δρομολογήσει. Ο πιο βλάκας να είσαι, γνωρίζεις πώς γίνεται μια τέτοια μοιρασιά.

    Υπάρχει άνθρωπος που να έχει οικόπεδο, να βάζει τα χρήματα για την κατασκευή και στο τέλος να την παραδίδει ατόφια στον εργολάβο; Να βάζει το οικόπεδο, να βάζει τις αποταμιεύσεις του, να βάζει τις επιδοτήσεις που δικαιούται και στο τέλος να παραδίδει τα πάντα στον εργολάβο; Όχι βέβαια. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνον ένας ηλίθιος. Αυτό έγινε στην περίπτωση της Αττικής Οδού. Στη θέση του ηλιθίου βάλτε το κράτος και στη θέση του πονηρού εργολάβου τον Μπόμπολα.

    Το κράτος έβαλε την αμύθητης αξίας γη πάνω στην οποία αναπτύχθηκε το κολοσσιαίο έργο. Το κράτος έβαλε χρήματα από το ταμείο του και ταυτόχρονα συγχρηματοδοτήθηκε από την ΕΕ ως κράτος, που δικαιούται επιδότηση για την ανάπτυξή του. Ο Μπόμπολας προφανώς έβαλε μόνον την ομορφιά του. Στο τέλος --και ως δια μαγείας-- το έργο πήγε εξ’ ολοκλήρου στον Μπόμπολα. Ένα έργο, το οποίο αποδίδει περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ ημερησίως. Πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

    Τι προτείνουμε; Να τεθεί σε ισχύ ο νόμος. Να πάει ένας εισαγγελέας και να μελετήσει την ύποπτη δοσοληψία. Να εντοπίσει τον ηλίθιο και να τον ξεχωρίσει από τον πονηρό. Από εκεί και πέρα να τεθεί σε εφαρμογή ο νόμος. Οι κρατικοί υπάλληλοι, που έδωσαν --προφανώς έπ’ αμοιβή-- στο κράτος χαρακτηριστικά ηλιθίου, να πάνε φυλακή για απιστία προς το δημόσιο και μαζί μ' αυτούς να πάνε φυλακή και οι πονηροί εργολάβοι. Από εκεί και πέρα να παραδοθεί το έργο σ' αυτούς που ανήκει.

    Σε ποιους ανήκει; Αυτό είναι το όλο θέμα. Να αποδοθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση επανάληψης των ιδίων φαινομένων. Το κράτος έχει χρέη απέναντι στα ασφαλιστικά ταμεία. Τεράστια χρέη. Με δεδομένο το παρελθόν ηλιθιότητας που το διακρίνει, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως τέτοιο. Από τη στιγμή που έχει χρέη και ταυτόχρονα έχει και παρελθόν ηλιθιότητας, το έργο πρέπει να πάει απ’ ευθείας στους δανειστές του. Μια Αττική Οδός στην ιδιοκτησία του ΙΚΑ σημαίνει πάνω από 350 εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του ετησίως. Αυτό είναι μια καλή "ένεση" θεραπείας για ένα ταμείο με το μέγεθος και τις υποχρεώσεις του ΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προηγούμενο μήνυμα είναι από εδώ :
    http://www.eamb.gr/asfalistiko/asfalistiko.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]