Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ανεύθυνοι πάντα αρνούνται τις ευθύνες τους

  • Το δράμα τελείωσε, άρχισε ή απλά συνεχίζεται; Ο κύριος Χρυσοχοΐδης πάντως κάνει το σύνηθες: μετακυλύει τις προσωπικές του ευθύνες
  • Η… Καμπούλ εκδικείται καθημερινά τον κ. Χρυσοχοϊδη και όλους τους άλλους εμπνευστές και... δημιουργούς της
Οι πολύ καλές δημόσιες σχέσεις του υπουργείου ΠΡΟ.ΠΟ. δούλεψαν ολονυκτίς. Έτσι σήμερα διαβάζουμε στον Τύπο ότι για τα απανωτά επεισόδια που ξεκίνησαν προχθές λίγο πριν από τα μεσάνυχτα πίσω από την εφορία Αμαρουσίου και κατέληξαν στο μακελειό στον Βύρωνα, με έναν νεκρό πολίτη και δύο αστυνομικούς φταίνε «λάθη και εσφαλμένοι χειρισμοί σε συνδυασμό με ερασιτεχνισμό και παιδαριώδεις παραλείψεις, ασυνεννοησία και επιπόλαιες εκτιμήσεις αστυνομικών οργάνων». Η πολιτική ηγεσία δεν φταίει ποτέ. Φταίνε πάντα η ανεπαρκέστατη εκπαίδευση των αστυνομικών και η έλλειψη επαγγελματισμού.
Η αλήθεια είναι βέβαια κι αυτή την φορά διαφορετική. Αν ο κ. Χρυσοχοΐδης ρωτούσε την γνώμη αστυνομικών που βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους θα μάθαινε ότι για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν ευθύνονται τα προηγούμενα, ή μόνο τα προηγούμενα. Ευθύνεται κυρίως η πρωτοφανής έλλειψη ηθικού που επικρατεί στιες τάξεις της αστυνομίας ως συνέπεια του κυνηγητού που εξαπέλυσε ο ίδιος εναντίον της. Οι αστυνομικοί διστάζουν μπροστά στους εγκληματίες να ενεργήσουν αποφασιστικά, επειδή φοβούνται μην μπλέξουν και βρεθούν στα πρωτοσέλιδα κατηγορούμενοι. Κι αυτός ο δισταγμός, αυτή η αυτοσυγκράτηση μπροστά στην απειλή του Τύπου και της καταγγελίας είναι που αφοπλίζει ουσιαστικά την αστυνομία.
Κανείς δεν πιστεύει φυσικά ότι οι αστυνομικοί είναι άγγελοι. Και κλέφτες θα υπάρχουν ανάμεσά τους και τσαμπουκάδες και ψευτόμαγκες, όπως υπάρχουν σε όλα τα επαγγέλματα. Και φυσικά κανείς μας δεν μπορεί να ανεχθεί ξυλοδαρμούς και βασανισμούς πολιτών, είτε Ελλήνων είτε αλλοδαπών.
Άλλο αυτό όμως και άλλο σε μια εποχή πρωτοφανούς και εισαγόμενης εγκληματικότητας στην Ελλάδα, ο κ. Χρυσοχοΐδης να εξαπολύει μια εκστρατεία «μηδενικής ανοχής της αστυνομικής αυθαιρεσίας», κομμένης και ραμμένης για τα δελτία των 8.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου έδωσε στον κ. Χρυσοχοϊδη την θέση του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. διότι προφανώς πίστευε στις δυνατότητές του και επειδή είχε την έξωθεν καλή μαρτυρία μετά την, έστω και έτσι όπως έγινε, εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Είχε επίσης ο κ. Χρυσοχοϊδης και τη στήριξη των ξένων μυστικών υπηρεσιών με τις οποίες συνεργάστηκε καλά.
Ο ίδιος ο υπουργός από την άλλη, εμφανιζόταν ισχυρός, με αυτοπεποίθηση και γνώστης της κατάστασης που επικρατούσε στην οδό Κατεχάκη. Ετσι, πήγε στο γνωστό υπουργείο και έκτοτε άρχισε τις… πιρουέτες. Απαξίωσε την Αστυνομία δημοσίως, λέγοντας τα χάλια που βρήκε, απείλησε θεούς και δαίμονες, ανέβασε τον πήχυ ψηλά και νόμισε ότι έτσι καθάρισε και θα τα λύσει όλα σε λίγους μήνες.
Αμ δε, η πραγματικότητα δεν είναι παραμύθι κύριε Χρυσοχοϊδη. Η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στην εποχή του χωροφύλακα – τοποτηρητή στο χωριό. Η Ελλάδα είναι σήμερα πεδίο ανάπτυξης μιας πρωτοφανούς και ξενόφερτης εγκληματικότητας που δεν αντιμετωπίζεται καταδιώκοντας την …αστυνομία.
Όταν ο αστυνομικός είναι έτοιμος να μπουκάρει μαζί με συναδέλφους τους σε μια γιάφκα αλλοδαπών κακοποιών και δεν σκέφτεται πως θα ενεργήσει αποτελεσματικότερα, αλλά πως δεν θα την… πατήσει και δεν θα βρεθεί κατηγορούμενος, τότε όλοι αντιλαμβάνονται ότι το παιχνίδι για την Έννομη Τάξη έχει χαθεί.
Όσο για τον υπ. ΠΡΟ.ΠΟ, ας παίξει και κανένα ΛΟΤΤΟ ή και ΤΖΟΚΕΡ... μπορεί να του κάτσει και να βγει ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ...
Πηγή



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΠΕΣΕΙ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΞΕΠΛΕΝΕΙ!
    ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΗΣΤΗ ΜΗΠΩΣ ΣΚΟΤΩΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ!
    ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΜΗ ΤΡΑΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΦΥΓΑΣ Η ΣΚΟΤΩΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ!
    ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΚΥΝΗΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ ΜΗ ΠΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΡΑΤΣΑ Η ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ Η ΜΗΠΩΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΠΝΙΓΕΙ (ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ).
    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΧΟΣ ,ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΣΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΟΡΡΟΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΚΗΣ .ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!!!ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΑΙ. ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΛΛΙΩΣ ΧΑΘΗΚΑΤΕ !!! ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ? ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ?
    ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΕΣ -ΔΗΘΕΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΚΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ.
    ΕΙΤΕ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΙΤΕ ΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΑΣ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙΣ ΑΥΓΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]