Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Άγκυρα προωθεί τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε στη θέση του αρχηγού των "Τούρκων Δυτικής Θράκης"

Εκπαιδευμένος από τη νηπιακή ηλικία στην Τουρκία, ο Αχμέτ Μέτε, ο ψευτομουφτής Ξάνθης, θεωρείται πλέον δεδομένο πως προβάλλεται ως το καταλληλότερο πρόσωπο για να αναλάβει -με τις ευχές και φυσικά και την βοήθεια της Άγκυρας- την θέση του αρχηγού των "Τούρκων της Δυτικής Θράκης".
Εδώ και αρκετούς μήνες -από τις αρχές του 2009- ο ψευτομουφτής Μέτε κάνει συνεχή ταξίδια στην Τουρκία και δίνει συνεχώς συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά. Στα ταξίδια που πραγματοποιεί εντός της Ελλάδας ο Αχμέτ Μέτε, κύριος προορισμός του είναι η Ρόδος -ασχολείται με την οργάνωση της ανάδειξης μειονοτικού προβλήματος στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων-, ενώ τα τελευταία 2 χρόνια έχει συναντηθεί αρκετές φορές με εκπροσώπους διαφόρων ΜΚΟ, μέλη του "Ουρανίου Τόξου" και ανταποκριτές ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων. Και όλα αυτά βέβαια με την ομπρέλα της "μητέρας πατρίδας" Τουρκίας, η οποία φροντίζει μέσω διπλωματικών -και όχι μόνο- κύκλων, να υποστηρίζει και να προωθεί τις κινήσεις "διαμαρτυρίας" του κυρίου Μέτε.
Έτσι, μέσα στα πλαίσια της "χορηγείας" προς τον Μέτε και σε μία σαφώς συντονισμένη κίνηση η Άγκυρα έστησε ένα βρώμικο παιχνίδι στην ελληνική πλευρά. Η "Συμβουλευτική Επιτροπή των Τούρκων της Δυτικής Θράκης", τα ενεργούμενα του τουρκικού προξενείου, θα βρίσκεται στο σύνολό της στην Κωνσταντινούπολη τις ίδιες μέρες που θα διεξάγεται η σύνοδος του ΝΑΤΟ και θα είναι παρόντες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Έχουν ήδη πογραμματιστεί συνεντεύξεις Τύπου και εμφανίσεις των μελών της σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. Τα μέλη της Επιτροπής επισκέφθηκαν τη Διεύθυνση του Ιδρύματος Ραδιοφωνίας και Τηλερόρασης της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη όπου "εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους που πάντοτε αισθάνθηκαν την TRT στο πλευρό τους στη δίκαια υπόθεσή τους".
"Ο πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής των Τούρκων της Δυτικής Θράκης" και εκλεγμένος μουφτής της Ξάνθης Ahmet Mete, ο εκλεγμένος μουφτής της Κομοτηνής İbrahim Şerif, ο γενικός πρόεδρος του Συλλόγου Αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης Ferruh Özkan και τα μέλη των "Τουρκικών Ενώσεων" έγιναν δεκτοί από τον διευθυντή της TRT- Κωνσταντινούπολης Şakir Özbek ανακοινώθηκε από το TRT.
Ο Ahmet Mete, δήλωσε ότι "δεν είναι αρκετό το ενδιαφέρον που δείχνουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης" προσκαλώντας τον τουρκικό τύπο στη Δυτική Θράκη για να δει τα προβλήματά τους επί τόπου. «Εμείς προσπαθούμε να διατηρήσουμε την "τουρκική ταυτότητα" στην Ελλάδα όμως οι Ρωμιοί πολίτες που ζουν εδώ δεν έχουν τα ίδια προβλήματα. Η Ελλάδα εξακολουθεί να αψηφεί εμένα και τον μουφτή της Κομοτηνής και στις θέσεις μας κάθονται άλλοι», είπε μεταξύ άλλων ο Mete.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]