Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χριστόδουλος: Χρειάζονται να πολλαπλασιαστούν οι άνθρωποι που κάνουν αντίσταση

Η φωνή του είχε μιλήσει στις καρδιές όλων των ελλήνων που αγαπούν την πατρίδα τους, που νιώθουν το χρέος προς αυτήν και που σέβονται τον άνθρωπο και παλεύουν για ένα καλύτερο "εν Χριστώ" αύριο.
Η παρακαταθήκη του αειμνήστου αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου δεν μπορεί να αποδοθεί με λόγια του νου, παρά μόνο με αισθήματα της καρδιάς. Έτσι λοιπόν, σε μία κρίσιμη για την πατρίδα μας περίοδο, κατά την οποία όλοι οι "φίλοι" και οι εχθροί βάλλουν χωρίς ενδοιασμούς κατά της Ελλάδας και του Ελληνισμού, θεώρησα σκόπιμο να παραθέσω κάποια δικά του λόγια, που είχαν έντονη τη χροιά συμβουλών πατέρα προς τα παιδιά του...
"Αγαπητά μου Παιδιά,
ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ που δεν τιθασσεύεται, αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου. Το σήμερα γίνεται χθες εν ριπή οφθαλμού, και το αύριο σήμερα και χθες. Κι εμείς παρασυρόμεθα προς το τέρμα της πορείας μας, εκόντες άκοντες, παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, χωρίς αναστρέψιμη ελπίδα. Αυτή είναι η μοίρα των θνητών. Κι αλλοίμονο σ' εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρη την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου. Την απάντηση τη δίδει μόνο η χριστιανική πίστη.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Κι εμείς συμπράττουμε σ' αυτό, άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό. Η ελευθερία μας είναι το κριτήριο της ευθύνης μας. Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους. Αλλοιώς είναι σάρκες, έκδοτοι σε πάθη ατιμίας, πρόθυμοι για κάθε τι που ευτελίζει την ύπαρξή μας. Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει.
ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζη σ' ένα κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρουομένων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού. Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών.
ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει. ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2008 - ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ»...
Με πατρική αγάπη και ευχές
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ"

Ο αγαπημένος μας κεκοιμημένος αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είπε τα παραπάνω, ως μήνυμα για την είσοδο του έτους 2008. Ας τα θυμόμαστε και ας παίρνουμε δύναμη από αυτά τα λόγια καρδιάς. Και αν χρειαστεί, ας τα μεταφέρουμε και σε άλλους, που περνάνε πιό δύσκολες στιγμές από εμάς...
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ο Χριστόδουλος : "Αυτή είναι η μοίρα των θνητών (σ.σ. Η αύριον ως σήμερον ως χθες). Κι αλλοίμονο σ' εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρη την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου. Την απάντηση τη δίδει μόνο η χριστιανική πίστη."

    Ο Σχολιαστής : Αλλοίμονο, πράγματι, σ΄ εκείνους που δεν έχουν βρει ακόμη την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου. Και την απάντηση μας την δίνει μόνο η χριστιανική πίστη με κορυφαία εκδήλωση τη μεταμόσχευση, από ζώντες δωρητές οργάνων! Ζώντες είναι αυτοί που ενσυνείδητα δηλώνονται δωρητές, αλλά ζώντες και ενσυνείδητοι, είναι και αυτοί που τους παίρνουν τα όργανα. Όμως η επιστήμη έχει διαφορετική γνώμη. Όχι, δεν είναι ζώντες, φωνάζουν. Είναι εγκεφαλικά νεκροί, δηλαδή πεθαμένοι. Αλλά, φευ, δεν είναι.

    Πάντως, σήμερα, αυτό είναι το κορυφαίο νόημα της χριστιανικής, κατά Χριστόδουλο, πίστης. Αν δεν είναι, παρακαλείσθε να αφήσετε το σχόλιό σας. Την απάντηση θα σας τη δώσουμε σε προσεχές άρθρο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τετάρτη 27 Ιανουαρίου στις 4μμ στην Ομόνοια:
    Ενεργοί πολίτες ενάντια στη λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα και τη γκετοποίηση.

    Δίνουμε πατριωτική απάντηση σε όσους έχουν εγκαταλείψει το κέντρο της πόλης στην τύχη του.

    ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

    Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει η Λένα Αλκαίου και το Ωδείο Αθηνών.

    kipolikeath@gmail.com

    ΤΗΛ: 2105244475

    ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. ΨΗΛΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ.
    ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ

    http://dhmopshfisma.blogspot.com/2010/01/h-27-4.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]