Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η κυρία Δραγώνα και οι μεγάλοι προστάτες της

Του Διογένη
Αφιερώνουμε το πολυσήμαντο κείμενο που ακολουθεί, στην κυρία Δραγώνα που τις τελευταίες μέρες, είδαμε κάποιους φίλους Πανεπιστημιακούς, να τη στηρίζουν με πρωτοφανές πάθος. Κάτι που δεν είδαμε όταν κακοποιήθηκε βάναυσα, ο Πρύτανης.
Και το χειρότερο είναι ότι προσπαθούν να την βαφτίσουν θύμα του γνωστότατου νεόκοπου, επαγγελματία, δημαγωγού πολιτικάντη.
Και αποφεύγοντας να αναφέρουν έστω και ένα όνομα από την πληθώρα των σοβαρών Ελλήνων Πολιτών αλλά και συναδέλφων τους, που, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, καταγγέλουν με ακλόνητα στοιχεία, τη συνειδητή προσπάθεια ατόμων και ομάδων, της «σχολής Ρεπούση-Δραγώνα», να αποδομήσουν την Ελληνική Ιστορία.
Με μια μικρή έρευνα στο Υπ. Παιδείας, την εποχή Πέτρου Ευθυμίου και στο Υπ. Εξωτερικών τις εποχές Γ. Παπανδρέου και Ντόρας Μπακογιάννη, θα έχουν να μάθουν πάρα πολλά… Αν και φοβόμαστε ότι πολλά στόματα θα μείνουν για πολύ καιρό ερμητικά κλειστά, φοβούμενα τους Μεγάλους Προστάτες αυτών των παντοδύναμων ομάδων.
Το αφιερώνουμε και στα περισσότερα Μ.Μ.Ε που την προστατεύουν σκανδαλωδώς.
Περιοριζόμενα να την ρωτούν, σε δισέλιδα σαλόνια, μόνον για κάποιες φράσεις των βιβλίων της, για να διαψεύσει τις περισσότερες (σελ. 16, 20, 82, 84, 91, 93, 95, 96, 100) όχι για το νόημά τους αλλά για τη σωστή μεταφορά τους… Και αποφεύγοντας συστηματικά να αναφερθούν στις ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ, απαξιωτικές, ψυχοπαθητικές, κατά τη γνώμη της, θέσεις του Ελληνικού λαού, που εκφράζονται ΟΛΕΣ, έστω και σ’ αυτή τη φράση μόνο, την οποία μεταφέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ (σελ. 88,γραμμή 7),όταν μιλά περί απειλής της Εθνικής μας ταυτότητας:
«Η ταυτότητα που καλλιεργείται είναι μια ψευδαισθητική ταυτότητα»...
Και, προπάντων, να τη ρωτήσουν ποιοί Έλληνες και ποιοι Ξένοι, επιδοτούν με αμέτρητα δισεκατομμύρια, εδώ και 20 χρόνια, όλες αυτές τις «πολυπολιτισμικές» ομάδες Δραγώνα, Ρεπούση, Φραγκουδάκη, Μουζέλη, Παγουλάτου κλπ. και ΠΟΥ πάνε όλα αυτά τα χρήματα.
ΕΛΛΗΝΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ
Μεταφέρουμε λίγα αποσπάσματα από βιβλία (εκδόσεις 1955 και 1996) που διδάσκονται στα τούρκικα σχολεία. Εγκεκριμένα μάλιστα από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας.
.........................................
«...Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».!!
.........................................
«...Η ειρήνη στη Μέση Ανατολή και η ασφάλεια στην Ασία είναι δυνατόν να διατηρηθεί με την επιστροφή αυτών των νησιών στην Τουρκία». !!
.........................................
«...Η Τουρκία καθόρισε τα χωρικά της ύδατα στα 6 μίλια το 1930...
Η Χίος, η Μυτιλήνη και η Σάμος βρίσκονται μέσα στα χωρικά ύδατα της Τουρκίας..»!!
.........................................
Στο σύγγραμμα «Τα δίκαια της Τουρκίας στο Αιγαίο» (EgeDenizinde TurkHaklari) του Τούρκου καθηγητή Ιστορίας Μεχμέτ Σακά, αναφέρεται:
«…όλοι οι πολιτισμοί του Αιγαίου-μεταξύ αυτών και ο ελληνικός- ήταν Τουρκικής προέλευσης»!!
.........................................
«...Μινωίτες, Μυκηναίοι, Ίωνες, Τρώες και Πελασγοί είναι προτουρκικές φυλές που κατοικούσαν στο Αιγαίο ενώ οι Έλληνες δεν ήταν παρά ένα μικρό παρακλάδι του «μεγάλου τουρκικού λαού», του «μοναδικού που είχε τη δύναμη να δημιουργεί μεγάλα κράτη και πολιτισμούς...»!!
Στην επιστημονική εργασία του Σελαχατίν Σαλιζίκ,
(Turk unaniliskilerivefiliki eteria), αναφέρεται:
«...οι Τούρκοι ήρθαν στο Αιγαίο το... 2480 π.χ...!! Ο Δημόκριτος, Ηρόδοτος, Ιπποκράτης, Πυθαγόραςκαι Όμηρος ήταν όλοι τους τουρκικής καταγωγής...»!!
.........................................
Ας θυμηθούμε τώρα και μερικά γεγονότα από το 1987, που πήραν τότε μεγάλη δημοσιότητα... Είκοσι χρόνια πριν, οι γνωστότατοι κύκλοι, κατασκευάσουν και προβάλλουν συστηματικά, τον επίσης γνωστότατο, πλέον «υπερπατριώτη» Λαοπλάνο… Όπως κατασκεύασαν, τότε και το Γρίβα-Διγενή και χάσαμε την Κύπρο...
Το 1987, ιδρύθηκε η «Επιτροπή Ελληνοτουρκικής Φιλίας», από πολλούς Έλληνες και Τούρκους, ανθρώπους των Γραμμάτων και Τεχνών, με επί κεφαλής το Μίκη Θεοδωράκη και τον Αζίζ Νεσίν, με ένα και μοναδικό στόχο:
Την ΑΜΟΙΒΑΙΑ φιλία των ΛΑΩΝ μας, κόντρα σε κάποιες ξένες και ντόπιες δυνάμεις που ο κύριος στόχος τους ήταν (και είναι...), η ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ του μίσους ανάμεσά μας. Μια από τις πρώτες τους ενέργειες, όπως διαβάζουμε στα ΝΕΑ της εποχής, ήταν η δυναμική πίεση στις δύο κυβερνήσεις να μειώσουν, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, το κόστος των εξοντωτικών εξοπλισμών και η ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ αναθεώρηση πολλών σχολικών βιβλίων με την εξάλειψη κάποιων ΑΚΡΑΙΩΝ ΘΕΣΕΩΝ και όχι, βέβαια, την ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ της ιστορίας μας. Μακριά από κάθε Κυβερνητική ανάμιξη και από κάθε επιδότηση κάποιων εκμαυλιστών «Προστατών».
Αποτέλεσμα: Η δυσφήμιση αυτής της προσπάθειας, από τις ηγεσίες και των δυό χωρών, (υπακούοντας, επιπόλαια ή συνειδητά, στους ΙΔΙΟΥΣ «προστάτες» μας…) η διάλυση της Επιτροπής, η δολοφονία του Αζίζ Νεσίν και η εξορία του Γιασάρ Κεμάλ.
Η αιτία ξεκάθαρη: Η Επιτροπή, έθιγε το ΜΟΝΙΜΟ στόχο των μεγάλων συμφερόντων:
Δηλαδή, τη διαιώνιση του μίσους αλλήλων, για να μπορούν να διακινούν ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ τα ανθρωποφάγα οικονομικά και επεκτατικά σχέδιά τους.
Παρακαλούμε λοιπόν θερμά όσους ασχολούνται, («συνωστιζόμενοι…»), με το μεγάλο αυτό Εθνικό θέμα να μην ξεχνούν ότι η ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ και όχι η ταυτόχρονη, αμοιβαία, υπεύθυνη και ολοκληρωμένη, καταγραφή της Ιστορίας, δεν ωφελεί κανέναν. Αντίθετα, πολλαπλασιάζει το αμοιβαίο μίσος, ενισχύει τα μεγάλα συμφέροντα και, προπάντων, εκθέτει ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ τους ίδιους..
Παρακαλούμε και την κ. Δραγώνα, να ρωτήσει ευγενικά, τον κ. Φαρούκ Μπιρτέκ (Τούρκο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της ΙΣΤΑΜΠΟΥΛ όπως αναφέρεται η Κωνσταντινούπολη και στην Ελληνική έκδοση), με τον οποίο συνέγραψαν το βιβλίο με τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΣ -ΚΡΑΤΟΣ», ποια είναι η γνώμη του για το περιεχόμενο των Τούρκικων βιβλίων… Και αν είναι εύκολο να μάθουμε και μεις την απάντησή του…
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Το περιεχόμενο είναι γνωστό όπως γνωστό είναι και το τί απεργάζονται. Το θέμα είναι επί του πρακτέου. Και το πρακτέο είναι καθαρά χειροπιαστό. Πρέπει να γίνει προσπάθεια να κληθεί η Κυβέρνηση να απαντήσει στο εάν η εν λόγω κυρία έχει όλα τα τυπικά προσόντα. Δυστυχώς δεν βλέπω καμία κίνηση επί τούτουκαι αναλώνεται όλη αυτή η κίνηση σε φιλολογίες και αναλύσεις, οι οποίες χρήσιμες μεν αλλά δεν οδηγούν στο επιθυμητό. Τι συμβαίνει λοιπόν; Τα έχει ή δεν τα έχει τα τυπικά προσόνατα. Γιατί εάν δεν τα έχει μιλάμε για το υπέρτατο ξεφτίλισμα της κυβερνώσας παράταξης και των αερολογιών της περί αξιοκρατίας, κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περιμενω την ΝΔ να αποφασισει να πιασει δουλεια μετα τα χριστουγεννα,γιαυτο το λογο εγραφα καθε μερα υπερ του αντωνη σαμαρα στις εσωκοματικες εκλογες τις ΝΔ γιατι πιστευα οτι ειναι πολυ διαφορετικος απο την τελευταια γενια των αχρηστων και ανηκανων πολιτηκων,ελπιζω να μην διαψευσει τις δικες μου ελπιδες και εκοτομυριων αλλων ελληνων,περιμενουμε πιο αποφασιστικη και δυναμικη σταση σε ολα τα εθνικα κυριως θεματα που απειλουν των ελληνισμο.Αντωνη μην μας απογοητευσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. **Αντωνη μην μας απογοητευσεις**

    Καλά...εδώ ο Τραγάκης βγήκε και είπε κάτι για την Δραγώνα και τον έβαλε η ηγεσία της ΝΔ να τα μαζέψει. Οι υπόλοιποι ακολουθούν την γραμμή του κόμματος και λένε ότι είναι "εσωτερικό" πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ(βλέπε Παναγιωτόπουλος)

    Για το Εθνοκτόνο νομοσχέδιο μας υποσχέθηκαν "σκληρές" μάχες... στην βουλή(Ωραίος Δούρειος Ίππος ο Αντωνάκης, για αν μην κατεβουν οι πατριώτες της ΝΔ στους δρόμους και διαμαρτυρηθούν υπόσχεται "επικές" μάχες)...αποκλείοντας φυσικά ως καλοί "Δημοκράτες" το Δημοψήφισμα. 151 ψήφοι, Game Over.

    Για τα Εθνικά αποδέχτηκε τις Κόκκινες Γραμμές made in USA...είπε κάτι και για γαλάζιες, ψηλά το κεφάλι, ανοίγουμε τις πόρτες, σφυγμούς κλπ.

    Θα φάτε ωραίο Νεοταξικό Πατριωτισμό άνευ προηγουμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν δεν κάνω λάθος ο ΕΛΛΗΝΑΣ πρωθυπουργός έχει διαβατήριο με σφραγίδα των Η.Π.Α..
    Άρα όταν λέει ότι υπερασπίζεται την πατρίδα του δεν λέει ψέματα.
    Αυτό το κρατούμε και πάμε λίγο παραπέρα,η μητέρα του είναι και αυτή πολίτης Η.Π.Α.,τα αδέρφια του επίσης,ξεπερνώντας κάθε υπόνοια λαϊκισμού στα λεγόμενα μου βλέπουμε το εξής ότι μία εξολοκλήρου Αμερικανική οικογένεια έχει ένα μέλος τις Ελληνα αρχηγό κράτους που στη προκειμένη περίσταση των προβληματισμών μου ξεκαθαρίζετε ότι ο Γ.Π.σωστά υπερασπίζετε την πατρίδα του , που αληθώς είναι η Η.Π.Α..
    Η όποια Δραγώνα θα κριθή από την ιστορία ,όπως και η κάθε Διαμαντοπούλου με την προϋπόθεση να υπάρχει στο μέλλων Ελληνικό κράτος.
    Προς το παρόν ας γνωρίζουμε ότι έμμεσα η άμεσα όλοι εμείς έχουμε πολλαπλάσια ευθύνη από τους ξένους πολίτες που μαζοχιστικά θα έλεγα εκλέγουμε.
    Εμείς φονεύσαμε τον Σωκράτη,τον Λαμπράκη,τον Αρη Βελουχιώτη,και πνευματικά με την αμορφωσιά μας των Καζαντζάκη,τον Καστοριάδη και στο τέλος τους εαυτούς μας ως αυτόχειρες πλέον.
    Ας ελπίσουμε επιτέλους στον αστάθμητο παράγοντα που είναι μοιραία η τελευταία μας ελπίδα.
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προς τον ανωνυμο 3/1/10 7'11 μμ,

    μπηκε ο νεος χρονος ηδη και δεν αργησες παλι να ξαναρχισεις τα κομμουνιστικα σου τερτιπια!!
    Ενω ξεκινας πολυ καλα στη αρχη,αναφερεσαι στην Δραγωνα και την Διαμαντοπουλου ,οτι θα τις κρινει η Ιστορια!!!
    Εσυ δεν μπορεις να τις κρινεις???
    Εμεις δεν μπορουμε να τις κρινουμε????
    Θα πρεπει να περιμενουμε την Ιστορια????
    Γιατι??
    Εκει βεβαιως οπου εχεις "ξεφυγει" τελειως ειναι οτι φτανεις στο σημειο να συγκρινεις τον Σωκρατη με τον Αρη Βελουχιωτη!!!
    Μαθε λοιπον πως τον Βελουχιωτη τον καθηρεσαν οι ιδιοι οι κομμουνιστες και συγκεκριμενα ο Νικος Ζαχαριαδης διοτι ηθελαν
    "το ξεκαθαρισμα των γραμμων του κομματος(ΚΚΕ)απο υποπτα,ανικανα,οπορτουνιστικα,ταξικα,διεφθαρμενα στοιχεια".
    Ο Σταλινισμος ηθελε την δικη του καστα στελεχων και οσοι δεν ανηκαν σε αυτην εξολοθρευονταν!!
    Περα απο αυτο ο Ζαχαριαδης τον φθονουσε επειδη ο Βελουχιωτης ηταν ο πρωτοκαπετανιος του ΕΛΑΣ και ειχαν τελειως διαφορετικες αντιληψεις περι στρατιωτικων μεθοδων του Συμμοριτισμου και επρεπε να εξοντωθει ,διοτι τολμησε να εκφερει δημοσιως τις αποψεις του,γεγονος που θεωρησε ο Ζαχαριαδης σαν προδοσια!!
    Επομενω ποιοι "εμεις" φονευσαμε τον Βελουχιωτη??
    Οι ιδιοι οι κομμουνιστες δολοφονησαν τον Βελουχιωτη και συγκεκριμενα ο Ζαχαριαδης!!
    (Εκτος αν εννοεις με το "εμεις" τους κομμουνιστες,οποτε αλλαζει το θεμα)

    Εκει παντως που προξενεις και παλι ερωτηματικα ειναι με την εξης δηλωση:
    "Προς το παρόν ας γνωρίζουμε ότι έμμεσα η άμεσα όλοι εμείς έχουμε πολλαπλάσια ευθύνη από τους ξένους πολίτες που μαζοχιστικά θα έλεγα εκλέγουμε."
    Περα απο τον ΓΑΠ ποιον "ξενο" πολιτη εκλεγουμε??
    Η Παπαρηγα τι ειναι??
    Ο Αλαβανος τι ειναι???
    Ο Τσιπρας τι ειναι??
    Ο Σαμαρας τι ειναι???

    Εδω δεν τιθεται θεμα "ξενου" πολιτη(μαλλον πολιτικου εννοεις),αλλα "νεοταξιτη" πολιτικου!!
    Και οι παραπανω ,συν ο ΓΑΠ, ανηκουν σε αυτη την καστα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]