Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η Τουρκία απειλεί ευθέως το Ισραήλ!

Νέα επιδείνωση στις ήδη προβληματικές σχέσεις μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας ενδέχεται να προκαλέσει η δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Τ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε λιβανική εφημερίδα.
Πιο συγκεκριμένα ο τούρκος πρωθυπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «Αν το Ισραήλ παραβιάσει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας για να βομβαρδίσει στο Ιράν, η συνέπειες που θα υπάρξουν εναντίον του θα μοιάζουν με «σεισμό».
Η συνέντευξή δόθηκε στον αιγύπτιο δημοσιογράφο Fahmi Huwaidi για λογαριασμό της λιβανικής εφημερίδα «Al Safir» και η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα και αναμεταδίδουν τα ισραηλινά και τουρκικά ΜΜΕ.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με πληροφορίες που αναφέρουν ότι η ισραηλινή Αεροπορία εισήλθε πρόσφατα στον τουρκικό εναέριο χώρο εκτελώντας αποστολή αναγνώρισης των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων και αεράμυνας, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε χαρακτηριστικά πως «πάντως κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ».
Ο αρχηγός της Τουρκικής κυβέρνησης προειδοποίησε το Τελ Αβίβ να μην εκμεταλλευτεί τις σχέσεις των δύο χωρών ως πλεονέκτημα για να απειλήσει Τρίτη χώρα (υπονοώντας το Ιράν).
«Το Ισραήλ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τη σχέση που έχει με εμάς για να βομβαρδίσει το Ιράν, και σε τέτοια περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να παραμείνουμε ουδέτεροι ή με σταυρωμένα τα χέρια» συμπλήρωσε ο Τ. Ερντογάν.
Επιπρόσθετα ο τούρκος πρωθυπουργός είπε πως δεν λογικό το Ισραήλ να πηγαίνει στην Λωρίδα της Γάζας να προχωρά σε διώξεις του πληθυσμού εκεί και μετά να έχει το θράσος να πιστεύει πως θα του επιτρέπεται να εκπαιδεύεται με τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, από τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν επιφέρει την καταστροφή στη Γάζα.
«Εμείς η εκλεγμένη κυβέρνηση ήρθαμε στην εξουσία μετά από την θέληση του λαού μας. Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε τα αισθήματα του τουρκικού λαού, που έχουν επηρεαστεί από ότι συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας. Ο σεβασμός που έχουμε στα αισθήματα του τουρκικού λαού έπαιξε σοβαρότατο ρόλο στην άρνησή μας να πραγματοποιήσουμε την άσκηση Anatolian Eagle» είπε ο τούρκος Πρωθυπουργός στην ίδια συνέντευξη.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Εδώ θα φανεί το Ισραήλ θα τα βάλει με τους φασιστές της Τουρκίας και του Ιράν, και όχι να διαμελή παιδάκια στην γάζα ?.
    Έχουμε γίνει όλοι οικογένεια πυρηνικάκηδες.
    Εμείς πάθαμε και μάθαμε φαίνετε ο ερντογαν πιστεύει ότι θα επιβάλει όρους σε Ρωσία Ισραήλ Ευρώπη και όλα αυτά με τα ταξίδια στην Αμερική του ομπαμα , θα τα έχουν και με τον ομπαμα κάποιοι εβραίοι που επιμένει να αβανζάρει την Τουρκιά. Τους φασίστες και επιδιώκει προκλητικά να εντάξει και αυτός ο ομπαμα και η Βρετανία καθαρά και μόνο συμφεροντολογικά και πετρέλαιο- λόγικα αυτή είναι οι αγάπη των αμερικανών και των ευρωπαίων προς την Τουρκιά σιγά μην θέλουν Τουρκιά στην Ευρώπη και η Τουρκιά την Ευρώπη μόνο ειδικές σχέσεις πετρελαίου τίποτα παραπάνωκαι επόμενο είναι να νταβατζαρι όλοι την περιοχή εκβιάζοντας ας τα φάει τώρα και οι Βρετάνια και η Γαλλία και η Γερμανία και η Αμερική και η Ρωσία που θέλουν να καταργηθούμε από την περιοχή τι σας έφταιξε η ελλαδιτσα ρε αλήτες ? Των οίκων ανοχής fish .
    s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πότε είναι η εκλογές στην τουρκια;μάλλον πουλάει ποιο πολύ το ισραήλ από εμάς στο εσωτερικό τις τουρκίας.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο προβληματισμός είναι όντως να διερωτάσαι τι ακριβώς παίζετε και να είμαστε επιφυλακτική με το Ισραήλ , από την άλλη μπορεί να το εκμεταλλευτή (όχι ότι δεν χρησιμοποιηθήκαν ρωσικά συστήματα της Ελλάδος για ασκήσεις κρυφές που έγιναν εντέχνως φανερές αδειάζοντας υπουργούς ξελασπώνοντας το Ισραήλ)τώρα πράγματι δεν είχαν περάσει αμερικανικά πολεμικά (έτσι φαινόταν) για βομβαρδισμούς από και μέσα στο Ιράκ επί παντοκρατορίας του Μπους δημιουργώντας προβλήματα η κόντρα φαίνετε αληθινή το Κουρδιστάν έχει γραφεία Ίδη στην Αμερική .s

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν η κόντρα είναι αληθινή ,τα ψωμιά της Τουρκίας είναι λίγα...με ότι συνεπάγετε αυτό...

    ΕΥ,ΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Τουρκικία προφανως εχει αντιληφθει κάτι που εμείς ακόμα αγνοούμε. Άραγε το σχέδιο της νέας μέσης ανατολής έχει εγκαταληφθεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν συνεχιστει αυτη η τουρκικη πολιτικη εναντιον των Ισραηλινων ειναι σιγουρο πως οι Ισραηλινοι θα ανακινησουν το Κουρδικο!!
    Ποτε στην ιστορια της Τουρκιας δεν ηταν τοσο τεταμενες οι σχεσεις της με το Ισραηλ!!
    Συνηθως οταν η Τουρκια ηθελε να παει κοντρα στο Ισραηλ,απειχε απο ψηφισματα και υπηρξε και αποδεσμευση των προξενων τους.Αυτη η κατασταση ομως μεταβαλλοταν εξαιτιας οικονομικων και στρατιωτικων συνεργασιων καθως και κοινων γεωπολιτικων συμφεροντων!!
    Τωρα τι γινεται??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]