Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπουργείο Γλυκόλογων και Συλλογικής Παραμύθας

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Λεξιπλάστες οι πασόκοι, παλαιόθεν. Φτιάχνουν κάτι υπουργεία με ψυχεδελικά ονόματα. Παιδείας, Αφασίας και Διπλής Χειραντλήσεως. Έχω ένα φίλο μπάτσο, έτσι αυτοσυστήνεται: «Δημήτρης, μπάτσος ναι, γουρούνι και δολοφόνος όχι».
Τώρα δηλώνει «προστάτης, με το συμπάθειο». Όταν θα πάρει ο Αντώνης την εξουσία θα βάλω βύσμα το Μούργο να μου φτιάξει κι εμένα ένα: Υπουργείο Ειδικών Αποστολών, Ξανθών, Μελαχρινών και Βαθείας Διεισδύσεως.
Μερικά πράγματα είναι αυτό που είναι. Το Δημοσίας Τάξεως, όσο και να το μπουρδουκλώσεις, είναι Υπουργείο Πιάσε τον Κλέφτη. Καταστολή. Τελεία. Μπορεί να τους βάλει ο Μιχάλης να κάνουν ιαπωνική ανθοτεχνία, φενγκ σούϊ ή να περνάνε γριές μουσουλμάνες απέναντι, πάντως η κύρια δουλειά τους θα ‘ναι η πάντα η καταστολή του εγκλήματος. Την πρόληψη θα την κάνει, λέμε τώρα, η αποδέλοιπη κυβέρνηση με την κοινωνική πρόνοια, την ανάπτυξη και την άμβλυνση των κοινωνικών αντιθέσεων. Και μετά ξυπνήσαμε.
Τώρα λέει θα πάρουμε και «διαπολιτισμικούς διαμεσολαβητές» ή κάτι τέτοιο που θα κάνουν κάτι απροσδιόριστο στα Τμήματα. Αμερικανιές, παρωχημένες, της εποχής που ο Γιώργος φορούσε τεριλέν καμπάνα κι είχε μαλλιά.
Ο μπάτσος είναι μπάτσος. Πρέπει να ‘ναι ψύχραιμος, να τρέχει γρήγορα και να πυροβολάει ίσια. Να ξέρει τους νόμους και τους κανόνες εμπλοκής. Πρέπει να ‘ναι τίμιος κι ευθύς. Ο μπάτσος πρέπει να ‘ναι καλός στρατιώτης: να ‘χει πνεύμα Σώματος και υψηλό αίσθημα τιμής. Τον μπάτσο πρέπει να τον φοβάσαι κι εκείνος να σε σέβεται. Όταν πέφτει στο καθήκον να τον τιμάς. Τώρα θα πηγαίνουν κάποιοι σαν την Αφροδίτη να κρατούν το χέρι του Αμπντουλχαλίμ; Ο μπάτσος πρέπει να ‘ναι ανθρώπινος. Αυτό το επιβάλλει η Τιμή και ο ελληνικός τρόπος. Δεν χρειάζεται «διαμεσολαβητή» για να το μάθει.
«Παραμύθα» λένε τα πρεζάκια την ηρωΐνη, την «άσπρη», αυτή που σπρώχνουν οι σομαλοί και σουδανοί, τ’ αδέρφια μας, γύρω από την Ομόνοια και το Πολυτεχνείο. Μπορεί να βγει και σε Υπουργείο. Μεταφορικώς. Υπουργείο Γλυκόλογων και Συλλογικής Παραμύθας. Να το αναλάβει η Καϊλή, αφού η Άντζελα είναι απασχολημένη αλλού. Τα πράγματα δεν πάνε καλά κι όταν η κλωτσοπατινάδα Παπακωνσταντίνου – Κατσέλη θα λήξει με την απόλυτη ξηρασία της οικονομίας, θα ‘ρχεται η Εύα να μας κρατάει το χέρι και να μας λέει γλυκόλογα. Ας βάλουν Γενικό (με βιογραφικό) και κάνα μουστάκια πασόκο παλαιάς κοπής. Για τα παράξενα αγόρια.
Υ.Γ. Τώρα που είναι κι αργίες θα δω και το κολλητό μου το Μούργο, να σας πω νέα. Είδε Βουλή. Ένα εκατομμύριο φορές πιο δυνατή μύτη από μας έχει, κάτι θα μυρίστηκε…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ελληνική ιθαγένεια, πολιτικά δικαιώματα και λαθρομετανάστευση
    Του ΚΩΝ/ΝΟΥ Π. ΡΩΜΑΝΟΥ Πανεπιστήμιο Αιγαίου

    http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/12/blog-post_06.html

    Η ελληνοποίηση των αλλοδαπών είναι ένα μέτρο το οποίο:

    α) αλλοιώνει για πάντα τη σύνθεση του εκλογικού σώματος υπέρ του κυβερνώντος κόμματος,

    β) εδραιώνει τον μεγαλύτερο εποικισμό των νεωτέρων χρόνων που γνώρισε η Ελλάδα με κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου,

    γ) προσκαλεί νέα κύματα μεταναστών στην Ελλάδα,

    δ) ευνοεί τον τουρκικό επεκτατισμό εις βάρος του ελληνικού έθνους το οποίον αποδυναμώνει η επί τούτοις εκ Τουρκίας ορμώμενη λαθρομετανάστευση,

    ε) ενισχύει την εγκληματικότητα και την τρομοκρατία,

    ζ) διασπά την κοινωνική συνοχή και μπορεί να επιφέρει συγκρούσεις μεγάλης κλίμακας εντός της Ελλάδος,

    η) μετατρέπει τη χώρα σε κράτος μειονοτήτων με προοπτική διάσπασης,

    θ) καταστρατηγεί την ευρωπαϊκή συνθήκη για το Μεταναστευτικό που υπέγραψε τον Οκτώβριο του 2008 στις Βρυξέλλες η Ελλάδα. Η συνθήκη αυτή αντιτίθεται στις μαζικές νομιμοποιήσεις μεταναστών,

    ι) προδίδει την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη εισάγοντας στην Ευρώπη λαθρομετανάστες που η Ελλάδα παρανόμως εξοπλίζει με ευρωπαϊκά χαρτιά,

    κ) καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει από την ελληνική εργατική τάξη (Μαρξ: «Η εισαγωγή ξένων εργατών είναι η διαιώνιση της δουλείας»),

    λ) καταπατεί τις συνταγματικές ελευθερίες των Ελλήνων, προκειμένου αυτοί να αναγκασθούν να παραχωρήσουν κεκτημένα στους εποίκους (μία πρόγευση αυτού έδωσε η δράση της αστυνομίας υπέρ των αλλοδαπών εναντίον των Ελλήνων κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις στην πολύπαθη γειτονιά του Αγίου Παντελεήμονα).


    Για να αποτραπούν τα χειρότερα, όσο υπάρχει ακόμα ελληνικό έθνος, Σύνταγμα και νόμοι, θα πρέπει:


    α) Να εξαντλήσουμε χωρίς άλλη καθυστέρηση τα περιθώρια νόμιμης διαμαρτυρίας και


    β) Να απαιτήσουμε δημοψήφισμα για το Μεταναστευτικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά όλα αυτά αλλά να πιέσει το κόμμα στο οποίο ανήκει και να πράξει περισσότερο στο θέμα του δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]