Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα πέντε επικοινωνιακά λάθη της Ντόρας

Στην κούρσα της διαδοχής στην αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας ήταν γνωστό πως θα έμπαινε η Ντόρα Μπακογιάννη. Κι ενώ όλοι ήταν βέβαιοι πως έχει προετοιμαστεί επί χρόνια για τη στιγμή της διαδοχής, η Ντόρα κατάφερε να ξαφνιάσει με τα σημαντικά της λάθη, τα οποία μέχρι στιγμής δείχνουν να την απομακρύνουν από τον στόχο της, την αρχηγία.
Το πολύ καλό ιστολόγιο των "Δημοκρατών της Κρήτης" επεσήμανε κάποια από αυτά και μας τα παρουσίασε. Τα τραγικά λάθη της κυρίας Μπακογιάννη ίσως να γίνουν θέμα σεμιναρίου πολιτικών για περιπτώσεις διαδοχής και ίσως αποτελέσουν συνέχεια των σημαντικών λαθών του Βενιζέλου στην περίπτωση διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ.
1. Άδειασμα συνυποψηφίων
Όταν οι τρεις “συνυποψήφιοι-υποψήφιοι” συζητούσαν με τον Σιούφα για τα διαδικαστικά, πριν ακόμα κάποιος ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του, η Ντόρα Μπακογιάννη λόγω “ανηλλειμένων υποχρεώσεων” ζήτησε να φύγει. Έφυγε, πήγε στο γραφείο της, όπου βρισκόταν συνεργείο της ΝΕΤ και έκανε το διάγγελμα ανακήρυξης της υποψηφιότητάς της!
2. Βεβιασμένη ανακοίνωση υποστηρικτών
Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανακήρυξη της υποψηφιότητάς της, δημοσίευσε λίστα 1000 υποστηρικτών της από τα μέλη του Συνεδρίου. Αυτό εκλήφθηκε ως επίδειξη δύναμης που δεν ήταν απαραίτητη, και προκάλεσε αντισυσπείρωση στα άλλα στρατόπεδα. Το λάθος το δέχθηκε ανεπίσημα και το επιτελείο της. Ήδη πριν την υποστήριξη των 1000 διαδίδονταν ότι υπήρχαν δύο λίστες, μία με 1000 και μία δεύτερη με άλλους 500 ή 600. Η δεύτερη δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ. Ακριβώς επειδή θεωρήθηκε βεβιασμένη κίνηση.
3. Εμμονή στη γρήγορη εκλογή από συνέδριο
Όταν ο Αβραμόπουλος πρότεινε εκλογή από τη βάση, ο Σαμαράς συμφώνησε αμέσως, μετά συμφώνησε και ο Ψωμιάδης. Η Μπακογιάννη είπε ένα ουδέτερο “θα δεχτώ τελικά ό,τι συμφωνηθεί από την επιτροπή”, αλλά πρόσθεσε με έμφαση ότι “το καταστατικό δεν είναι κουρελόχαρτο”. Η αρχική επιφύλαξή της για εκλογή από τη βάση θεωρήθηκε εμμονή στους μηχανισμούς που τους ελέγχει ίσως καλύτερα, ενώ ταυτόχρονα θεωρήθηκε ότι αγνοεί τη φωνή της βάσης.
4. Χρήση “λαγών”
Ο Μεϊμαράκης χαρακτηριζόταν ως “Ντοράκι” τα τελευταία χρόνια. Έτσι, ξάφνιασαν οι αποστάσεις του στην αρχή, ειδικά όταν κάλεσε Αβραμόπουλο και Σαμαρά σε “αντι-Ντορικό μπλοκ”. Ξάφνιασε και όταν δήλωσε ότι “ο Σαμαράς δεν δέχθηκε να τον συναντήσει”. Τελικά αποκαλύφθηκε ότι ήτανε “λαγός” της Ντόρας, και με τη συμπαράστασή του στην εμμονή στην εκλογή από το συνέδριο, και με τους χαρακτηρισμούς κατά Σαμαρά όταν ο Αβραμόπουλος είχε αποχωρήσει από την κούρσα.
5. Unfair συμπεριφορά στο συνέδριο
Εντύπωση προκάλεσε μεταξύ των συνέδρων όταν αρκετές εκατοντάδες μέλη αποχώρησαν από την αίθουσα μετά την ομιλία της Μπακογιάννη, δηλαδή όταν άρχιζε να μιλάει ο Σαμαράς, και επέστρεψαν στην ομιλία του Ψωμιάδη. Προφανώς ήθελαν να δείξουν ένα εχθρικό κλίμα στον Σαμαρά. Μητσοτακικός απολιτίκ ρεβανσισμός. Και πολιτική απρέπεια, αν μη τι άλλο.
Με όλα αυτά, το 32-17 όταν ξεκίνησε το παιχνίδι (πρώτη δημοσκόπηση) μετατράπηκε σε 40-39 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου (την ημέρα του Συνεδρίου). Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαν τα δύο στρατόπεδα ισοδύναμα, αλλά στις αρχές ο Σαμαράς πήρε κεφάλι με 55-45.
Τα λάθη φαίνεται πως άρχισαν να κοστίζουν....
Η κούρσα όμως ακόμα έχει δρόμο, αφού απέχει για το τέλος και είναι ενδιαφέρουσα.
Θα την παρακολουθούμε ....

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ειλικρινά φοβάμαι ότι στο τέλος της διαδικασίας και δεδομένου ότι δεν τραβάει η υποψηφιότητά της, θα δεχτεί ισχυρή ώθηση από τον ίδιο τον Καραμανλή. Μακάρι να διαψευσθώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]