Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μουσουλμάνοι και εθνική συνείδηση

Το δικαίωμα του «συλλογικού αυτοπροσδιορισμού» των μουσουλμάνων της Θράκης. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ένα σύνολο ανθρώπων έχει δικαίωμα να αυτό-προσδιορίζεται εθνολογικώς στο «τι είναι».
Θα ρωτήσει κάποιος: αν ένας άνθρωπος έχει το δικαίωμα του «ατομικού αυτοπροσδιορισμού» δεν ισχύει το ίδιο και για μία ομάδα ανθρώπων, στον πληθυντικό βαθμό; Ας το δούμε προσεκτικά.
Ο «ατομικός αυτοπροσδιορισμός» ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Με αυτή την έννοια κάποιος στην Θράκη μπορεί να δηλώνει Τούρκος, όπως και κάποιος άλλος να δηλώνει Εσκιμώος! Κανένα πρόβλημα. Το κράτος σε αυτή την περίπτωση εγγυάται σε αυτό τον άνθρωπο τα ατομικά του δικαιώματα, όπως και σε κάθε άλλο πολίτη.
Στον «συλλογικό αυτοπροσδιορισμό» όμως το κράτος οφείλει να αναγνωρίσει «συλλογικά δικαιώματα» σε αυτή την ομάδα, π.χ. στην εκπαίδευση, στην διοίκηση, στην πολιτική της εκπροσώπηση. Πέραν του γεγονότος του «ποιος» αποφασίζει και «πως» για αυτό τον αυτοπροσδιορισμό.
Οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες και το κράτος το μόνο που υποχρεούται να προστατεύσει είναι την θρησκευτική τους ελευθερία. Αν όμως ήταν «Τούρκοι», είχαν δηλ. μία άλλη εθνική ταυτότητα, τότε το Ελληνικό κράτος θα υποχρεωνόταν - μέσω ΔΑΣΕ και Ε.Ε. - να θεσπίσει συλλογικά πολιτικά δικαιώματα. Και το κυριώτερο: το Ελληνικό κράτος θα καθιστούσε την «μητέρα πατρίδα» αυτής της μειονότητος συνεγγυήτρια των συλλογικών της δικαιωμάτων. Ήδη η Τουρκία μας ζήτησε (Ελευθεροτυπία 9/6) να δεχθούμε την διπλή υπηκοότητα στους μουσουλμάνους της Θράκης!
Το Διεθνές Δίκαιο αναγνωρίζει «συλλογικά δικαιώματα» μόνο σε εθνικά σύνολα, όχι σε μεμονωμένους ανθρώπους. Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου έχουν συλλογικά δικαιώματα από το Αλβανικό κράτος επειδή ανήκουν σε μία αναγνωρισμένη «εθνική κοινότητα» και όχι γιατί κάποιοι εκεί νιώθουν απλώς Έλληνες. Διάφοροι «προοδευτικοί» στην Ελλάδα, από αυτούς που ευδοκιμούν στο ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, άρχισαν ήδη τις εθνικές εκπτώσεις, λέγοντας ότι δεν τρέχει τίποτα αν δώσουμε την δυνατότητα στους μουσουλμάνους να αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι. Είτε δεν ζουν στην Ελλάδα, είτε βρίσκονται πάλι υπό την επήρεια των διεθνιστικών τους ψευδαισθήσεων.
Και το οξύμωρο είναι ότι οι αριστεροί που υποστηρίζουν ότι τα έθνη είναι μία «φαντασιακή κατασκευή» της αστικής τάξεως τρέχουν να αναγνωρίσουν ως «εθνικές μειονότητες» τους μουσουλμάνους της Θράκης και τους… «Μακεδόνες»! Δεν τους είδαμε όμως να ενδιαφερθούν για τον «συλλογικό αυτοπροσδιορισμό» των Ελλήνων της Χειμάρρας, της Κορυτσάς, του Μοναστηρίου και της Ανατολικής Ρωμυλίας. Προφανώς, για τους Έλληνες δεν ισχύουν τα ίδια δικαιώματα.
Η ΤΑΚΤIΚΗ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
Η παραπάνω "εύγλωττη" ανάλυση της πολιτικής της Ελλάδας, θεωρήθηκε όμως από την Τουρκία, ως αδυναμία αντιπαράθεσης της Αθήνας στην πολιτική τακτική της Άγκυρας.
Έτσι, δρομολογώντας σειρά απαράδεκτων παρεμβάσεων στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας και έχοντας ως αιχμή τις μουσουλμανικές μειονότητες στην Θράκη αναζήτησαν την απόκτηση ενός ακόμη διπλωματικού άσσου στην Ελληνο-Τουρκική σύγκρουση στην Κύπρο και στο Αιγαίο.
Εκμεταλλευόμενοι το διεθνές ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον των μειονοτήτων , την κλειστή κοινωνική οργάνωση, που συχνά απαντάται σε μουσουλμανικούς πληθυσμούς, καθώς και το χαμηλό πολιτισμικό επίπεδο των μουσουλμάνων της Θράκης, οι στρατηγοί της Άγκυρας, προωθώντας στην Θράκη τον ισλαμικό εξτρεμισμό και την τουρκική αλυτρωτική προπαγάνδα, άρχισαν να δημιουργούν σημαντικά προβλήματα στην Αθήνα και να διαταράσσουν την ειρηνική συμβίωση χριστιανών και μουσουλμάνων στην Θράκη.
Παράλληλα άρχισαν να καλλιεργούν απροκάλυπτα τον τουρκικό εθνικισμό και με στρατηγείο το Γενικό Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής οργανώθηκαν ομάδες τρομοκράτησης όσων μουσουλμάνων αρνούνται να υποταχθούν στην λογική της τουρκικής πολιτικής.
Ως συνοδευτικές των παραπάνω μεθοδεύσεων από την Άγκυρα των στρατηγών, υψώθηκαν κορόνες αποπροσανατολισμού της διεθνούς κοινής γνώμης περί δήθεν καταπίεσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Θράκη, ενώ στην πλουσιότατη διεθνή προπαγάνδα της Τουρκίας, η Θράκη κατέλαβε μια από τις πρώτες θέσεις.
Όμως πόσο εύκολο είναι να εισακουστούν οι κορόνες αυτές, όταν είναι γνωστό ότι αυτές προέρχονται από την χώρα την οποία σημαδεύουν όλες οι διεθνείς οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις εκθέσεις τους;
Στις κορόνες αυτές αποδείχθηκε δυστυχώς ότι μπορεί να υπάρξουν και "ευήκοα ώτα", όταν τα εμπλεκόμενα διεθνή συμφέροντα το επιβάλλουν και μάλιστα όταν οι στρατηγοί της Άγκυρας για την βελτίωση του προφίλ τους μόνο στις Η.Π.Α. ξοδεύουν ετησίως ποσά που ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια!
Κονδύλια μεγάλα προς τους δασκάλους ξένων Πανεπιστημίων για στήριξη της Τουρκικής προπαγάνδας όπως και σε ανθρώπους που βρίσκονται σε κέντρα απoφάσεων των H.Π.A. Οι στόχοι αυτής της τουρκικής συμπεριφoράς μπορούν να αναλυθούν:
α. προσπάθεια ομογενοποίησης των μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Θράκη, ώστε να υπάρξει σταδιακή απορρόφηση των πομακικών και των αθιγγανικών στοιχείων από την μικρή ομάδα των τουρκογενών , γεγονός που θα επιτρέψει στην Τουρκία την αντικατάσταση του όρου μουσουλμανικές μειονότητες με αυτόν του εθνικού τουρκικού προσδιορισμού τους
β. Καλλιέργεια έντασης στις σχέσεις χριστιανών -μουσουλμάνων και στις σχέσεις μουσουλμάνων - ελληνικής πολιτείας στα πλαίσια αναζήτησης της πλήρους περιθωριοποίησης και απομόνωσης των μουσουλμάνων από το ελληνικό πολιτικο-κοινωνικό-πολιτισμικό γίγνεσθαι για τον καλύτερο δυνατό έλεγχό τους.
γ. Προώθηση παράλογων αιτημάτων ως μειονοτικών (π.χ. ανάδειξη θρησκευτικών ηγετών-μουφτήδων με άμεση ψηφοφορία μουσουλμάνων, αίτημα ξένο προς το ισλαμικό δίκαιο και πρωτάκουστο ακόμη και για τους εξτρεμιστές σιϊτες του Ιράν), των οποίων η υλοποίηση θα σημάνει τη λειτουργία κράτους εν κράτη των μουσουλμάνων στην Θράκη.
δ. Καλλιέργεια των τουρκικών θέσεων ως "μειονοτικών δικαιωμάτων" στη διεθνή κοινή γνώμη με τη συνοδεία σωρείας συκοφαντιών εναντίον της Ελλάδος, ώστε κάποια στιγμή, στο άμεσο μέλλον με την ανοχή -τουλάχιστον- της διεθνούς κοινότητας, η Τουρκία να νομιμοποιήσει την επιθετικότητά της σε βάρος της Ελληνικής Θράκης.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. "Ο «ατομικός αυτοπροσδιορισμός» ισχύει για όλους τους ανθρώπους."

    Αυτο δεν ισχυει!!!
    Ακομα και ο ατομικος αυτοπροσδιορισμος απαιτει στοιχειωδη σεβασμο στην ιστορια,στον πολιτισμο ,στην κληρονομια και στην εδαφικη ακεραιοτητα της εκαστης χωρας!!
    Μπορει σημερα ενας Τσεχος να αυτοπροσδιοριστει σαν "Βαυαρος"?????
    Εστω και ενας????
    Βεβαιως οχι!!
    Διοτι εχουμε δυο τελειως διαφορετικες φυλες,διαφορετικη ιστορια,διαφορετικη κουλτουρα , διαφορετικη μητρικη γλωσσα, διαφορετικα εθιμα και παρατηρειται προσπαθεια εξομοιωσης!!
    Μπορει σημερα ενας Σκοπιανος να αυτοπροσδιοριζεται σαν Μακεδονας??
    Ή εστω "Σλαβομακεδονας"??
    Σαφως οχι, ακριβως για τους παραπανω λογους!!
    Αλλο πραγμα να εισαι Σλαβος και αλλο
    Μακεδονας(Ελληνας)!!
    Το ιδιο ισχυει και για την Θρακη!!
    Αλλο Πομακος και αλλο Τουρκος!!
    Το μονο κοινο ειναι η θρησκεια!!
    Μην μπερδευουμε τα αυτονοητα!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]