Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Βροχή» επιστολών, για την ανατροπή Ερντογάν από τον στρατό

Η μία μετά την άλλη διοχετεύονται στα τουρκικά ΜΜΕ οι επιστολές ανώνυμου αξιωματικού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων προς τον εισαγγελέα, περί παράνομων δραστηριοτήτων εντός του γενικού επιτελείου εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης.
Η τρίτη κατά σειρά επιστολή που δέχθηκε ο εισαγγελέας είναι λίγο διαφορετική από τις άλλες, αφού σε αυτήν γίνεται λόγος για «χούντα» μέσα στο στράτευμα. Στις πρώτες δύο επιστολές, κύριο θέμα ήταν κείμενο που έφερε την υπογραφή του πλοιάρχου του πολεμικού ναυτικού Ντουρσούν Τσιτσέκ, για σχέδιο φθοράς της κυβέρνησης. Μέχρι και έρευνα είχε κάνει ο στρατιωτικός εισαγγελέας, με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί ότι το εν λόγω σχέδιο δεν ετοιμάστηκε εντός του επιτελείου και ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί το γνήσιο της υπογραφής.
Η τρίτη επιστολή κάνει λόγο για τις μεθοδεύσεις της «χούντας» και αναφέρει ότι τα μέλη της επιχειρούν να δημιουργήσουν κλίμα αμφισβήτησης της γνησιότητας του κειμένου. Στην επιστολή παρουσιάζονται μέχρι και ονόματα των αξιωματικών οι οποίοι με εντολή του γραμματέα του διοικητή της πρώτης στρατιάς, στρατηγού Εργκίν Σαϊγκούν, κατέστρεψαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και έσβησαν τον σκληρό δίσκο υπολογιστών, ο αριθμός των οποίων αναφέρεται επίσης.
Στην ίδια επιστολή αναφέρεται ότι η «χούντα» έχει θέσει υπό παρακολούθηση περίπου 400 ιστοσελίδες, τις οποίες κατηγοριοποίησε ως «ισλαμιστικές», «διαμελιστικές» (φιλοκουρδικές), «αριστερές» κ.λπ. Η επιστολή συνοδεύεται κι από τον κατάλογο των ιστοσελίδων αυτών. Παρατίθεται όμως και δεύτερος κατάλογος ιστοσελίδων που έμμεσα χρησιμοποιεί, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η «χούντα», για λόγους προπαγανδιστικούς. Μεταξύ των ιστοσελίδων υπάρχουν και τρεις ελληνικού ενδιαφέροντος. Πρόκειται για τις ιστοσελίδες www.greekmurderers.com, www.yunanli. Com και www.pontuslu.com.
Κατά τα άλλα, οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται εκ μέρους του πολιτικού εισαγγελέα, ο οποίος έχει καλέσει ήδη κάποιους αξιωματικούς, μεταξύ των οποίων είναι και ο Τσιτσέκ. Προς το παρόν, έχουν καταθέσει όσοι κλήθηκαν, με εξαίρεση τον πλοίαρχο Τσιτσέκ.
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αν ψαχνουν οι ΜΚΟ για φασιστες και ακροδεξιους τοτε ας επισκεφτουν την Τουρκια!!
    Θα συννενοηθουν μια χαρα καθοτι και οι μεν και οι δε ειναι ανθελληνες!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]