Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλεί την ασφάλεια η Τουρκία

Χθεσινό δημοσίευμα της τουρκικής Today’s Zaman κάνει λόγο για σχέδιο έκθεσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο οποίο αφήνεται να νοηθεί ότι η Τουρκία μπορεί μελλοντικά να κατηγορηθεί για πιθανές απώλειες σε ειρηνευτικές αποστολές της Ε.Ε., καθώς, λόγω Κυπριακού, η Άγκυρα επιμένει να μπλοκάρει τη συνεργασία Ε.Ε.-ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην έκθεση της Ιταλίδας Χριστιανοδημοκράτη Γκαμπριέλ Αλμπερντίνι, αναφέρεται ότι η Ευρωβουλή υποστηρίζει ότι η Τουρκία παρακωλύει τη συνεργασία ΝΑΤΟ-Ε.Ε., δημιουργώντας έτσι συνθήκες ελλιπούς ασφάλειας για το προσωπικό της Ε.Ε. Η έκθεση υποστηρίζει ότι η Τουρκία πρέπει άμεσα να σταματήσει να φέρει αντιρρήσεις σε αυτή τη συνεργασία.
Όπως αναφέρει η Ζαμάν, η Άγκυρα ήδη άρχισε να ενημερώνει τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις ενστάσεις της στην εν λόγω αναφορά, ενώ ενοχλήθηκε και από άλλα στοιχεία της έκθεσης, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι έκανε «κάποια πρόοδο» σε σχέση με τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Η Τουρκία, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι επίσης ενοχλημένη από την αποφυγή της χρήσης της φράσης «πλήρες μέλος».

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Μηπως θελουν οι Τουρκοι στο Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο να σερβιρεται και καταϊφι??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]