Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το καράβι βουλιάζει και τα ποντίκια φεύγουν Γιατί άρχισαν οι παραιτήσεις στη Νέα Δημοκρατία;

Σουφλιάς τέλος! Ο επόμενος παρακαλώ…

Ο χορός των παραιτήσεων, από την πρώην κυβέρνηση του τόπου και από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, άρχισε με τον «καλύτερο του χωριού», δηλαδή με τον Κώστα Καραμανλή. Βέβαια, αυτός παραιτήθηκε επειδή δεν είχε το σθένος να αντιμετωπίσει το «έργο» του…
Σήμερα όμως, συνεχίζοντας τα μετεκλογικά όργανα, ο χορός συνεχίστηκε με την παραίτηση ενός δεινοσαύρου και επίδοξου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, που κατάφερε να πατώσει το κόμμα του στον τόπο γέννησής του: ο λόγος, για τον κύριο Σουφλιά. Ο οποίος πήδηξε από το καράβι της Νέας Δημοκρατίας κατά τη στιγμή που αυτό βουλιάζει…
Η απόφαση αυτή του κυρίου Σουφλιά, αξίζει να μελετηθεί από την πολιτική της πλευρά και δυστυχώς δεν τιμά διόλου τον «μεγάλο» της πρώην κυβέρνησης Καραμανλή. Με την ενέργειά του αυτή, ουσιαστικά κλείνει κάθε πιθανότητα να ασχοληθεί μαζί του το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη βάση του και στα όργανά του και τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης του τόπου.
Ο κύριος Σουφλιάς έφυγε, ακολουθώντας το ρητό «ο σώζων εαυτόν σωθήτω» και εξασφάλισε την ατιμωρησία. Τι κι αν έβγαλε μία επιστολή, στην οποία αποπειράται να εξαγνιστεί; Το «έργο» του, μέσα στο πρώην κυβερνών κόμμα μιλάει από μόνο του. Δεν θέλω να αναφερθώ στους χορούς και στα τραγούδια, στα τσάμικα και στις γεμάτες χαρά φωτογραφήσεις του με τους μεγαλοεργολάβους, γιατί ο άνθρωπος «γλεντούσε» το αποτελείωμα… των έργων!!!
Με απασχολεί η πολιτική του κίνηση, να αφήσει το κόμμα ενώ αυτό μετά βίας παραμένει ακόμη εν ζωή. Μάλιστα, η φράση του: «εγκαταλείπω τον πολιτικό βίο και δεν με ενδιαφέρει κανένα αξίωμα… θέλω να αναπνεύσω εκτός πολιτικής», αφήνει πολλά υπονοούμενα, τα οποία ο κύριος Σουφλιάς πέταξε επίτηδες, για να ξεγελάσει τα δημοσιογραφικά «λαγωνικά», αλλά και για να στείλει κι ένα σαφές μήνυμα (σε άλλους) πως «δεν θέλει να αρχίσει να μιλάει…»!!!
Εγκατέλειψε ο «μαχητής», ο «στρατιώτης» της παράταξης, κύριος Σουφλιάς, την παράταξή του όταν αυτή τον χρειαζόταν περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Έφυγε για να κλείσει στόματα και να αποφύγει την προσωπική του πανωλεθρία. Έφυγε επειδή δεν ήταν σε θέση να αντιμετωπίσει (κι αυτός) τις ευθύνες που τον βαραίνουν. Έφυγε επειδή ποτέ δεν ήταν άξιος να εργαστεί υπεύθυνα… Έφυγε επειδή φοβήθηκε μην λοιδωρηθεί στα 35 χρόνια του πολιτικού του βίου… Έφυγε επειδή ήταν μικρός ως πολιτικός για να σταθεί στο ύψος των επιπτώσεων των αποφάσεών του…
Σουφλιάς, ένας ακόμη πολιτικός δεινόσαυρος οδηγήθηκε στην απομόνωση, για να μην συναντήσει την χλεύη. Γνωρίζοντας πως μία μερίδα πολιτικών της Ν.Δ. θα του επιτεθεί ευθεία στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος, αποφάσισε να φύγει, για να μην συναντήσει την πανωλεθρία, για να μην αναγκαστεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που θα τον έστελναν στον καιάδα των προσωπικών του ευθυνών. Το πολιτικό του θάρρος περιοριζόταν τελικά στο γραφείο του υπουργού και στη δύναμη που αυτό εξέπεμπε...
Σουφλιάς τέλος! Ο επόμενος να παίρνει σειρά παρακαλώ... Η ευκαιρία να δοθεί η «χάρη της ομερτά» είναι μοναδική. Παυλόπουλος, Μεϊμαράκης, Μπακογιάννη και οι λοιποί, παρακαλούνται να προσέλθουν στην έξοδο… πριν κλείσουν οι πόρτες και αρχίσουν οι… πολιτικές δημόσιες εκτελέσεις από τον ίδιο τον λαό…
Η επιστολή παραίτησης του Γ. Σουφλιά έχει ως εξής:
«H διαδρομή στην πολιτική τελείωσε για μένα. Η αποχώρησή μου από την πολιτική ήταν κάτι που αρκετές φορές με είχε απασχολήσει στο παρελθόν. Διάφορες καταστάσεις, διαδικασίες, μέθοδοι στην πολιτική, ήταν αντίθετες με τα πιστεύω μου και τα στοιχεία του χαρακτήρα μου. Τα παραπάνω, μαζί με τα φίλια πυρά, με πίεζαν και πολλές φορές με πλήγωναν. Επέμεινα με την πίστη ότι είμαι χρήσιμος και πιστεύω ότι προσέφερα σημαντικό έργο στον τόπο και στην παράταξη.
Έφτασα πολύ κοντά στο να λάβω αυτήν την απόφαση της αποχώρησης, λίγο καιρό πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Θεώρησα όμως -όπως το θεώρησε και η ηγεσία του κόμματος- ότι θα ήταν χρήσιμο για την παράταξη να είμαι υποψήφιος και αυτήν τη φορά.
Δεν προτίθεμαι να ορκιστώ βουλευτής. Ξεκαθαρίζω και ότι δεν με ενδιαφέρει καμία πολιτική θέση ή αξίωμα, είτε εντός Νέας Δημοκρατίας είτε ευρύτερα. Εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να αναπνεύσω εκτός πολιτικής.
»Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικά βαρύ. Πιστεύω, όμως, ότι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές βάζοντας πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον, όπως και η στάση του χθες το βράδυ, τιμούν τον ίδιο και το κόμμα μας.
Σε ό,τι με αφορά στο θέμα των εκλογών -όπως έχω δηλώσει δημόσια- όταν μου ζητήθηκε η γνώμη τάχθηκα υπέρ των εκλογών, όπως τάχθηκαν και άλλα κορυφαία στελέχη. Η άποψή μου ήταν -και δεν την αλλάζω- ότι μία μακρά προεκλογική περίοδος σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία, θα ήταν μεγάλη ζημιά για τον τόπο και ότι το παραταξιακό συμφέρον πρέπει να ταυτίζεται με το Εθνικό.
»Γι' αυτούς που σκέπτονται παραταξιακά και μόνον, έχω να τονίσω δύο πράγματα: Πρώτον, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα αίτια της ήττας δεν ήταν ο χρόνος των εκλογών, αλλά πολλά άλλα. Δεύτερον, στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη.
Πιστεύω, επίσης, ότι η επιλογή να πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό, την οποία υποστήριζα σταθερά, αποτελεί σοβαρή κληρονομιά για την παράταξη αλλά και παρακαταθήκη για την πολιτική ζωή του τόπου.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει την άποψη όσων πιστεύαμε ότι έπρεπε να προκηρυχτούν εκλογές. Δεν έχει, όμως, το δικαίωμα να αποδίδει υστεροβουλίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ομολογώ ότι απρέπειες που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα δεν τις περίμενα, αλλά δεν με επηρέασαν στην απόφασή μου να αποχωρήσω. Πολιτεύτηκα 35 χρόνια με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον της παράταξης. Άλλωστε, αν ενδιαφερόμουν για διάφορα αξιώματα και, κυρίως, αν έβαζα πάνω από όλα το δικό μου συμφέρον, έμπειρος είμαι και θα πολιτευόμουν διαφορετικά.
Ολοκληρώνοντας αυτήν την πολιτική διαδρομή, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύτηκαν. Τους χιλιάδες πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και τους αείμνηστους Κωνσταντίνο Καραμανλή, Γεώργιο Ράλλη και Ξενοφώντα Ζολώτα, καθώς και τον Τζανή Τζανετάκη, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, που ως Πρωθυπουργοί μου ανέθεσαν σημαντικά Υπουργεία. Εργάσθηκα με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο. Αισθάνομαι υπερήφανος για το έργο μου σε κάθε Υπουργείο, αλλά και για τα δύο Κυβερνητικά Προγράμματα, του 1989 και του 2004.
Τα τελευταία 5,5 χρόνια στο ΥΠΕΧΩΔΕ, πραγματοποιήσαμε πολύ σημαντικό έργο στο Περιβάλλον και τις Υποδομές. Οι συνεργάτες μου και εγώ πιστεύουμε ότι αφήνουμε μία σημαντική κληρονομιά, που κάνει πραγματικά καλύτερη τη ζωή των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.
Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που με στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Στην πολιτική μου διαδρομή γεύτηκα, όπως όλοι, πικρίες, αλλά οφείλω να τονίσω ότι γεύτηκα και την χαρά της δημιουργίας και της προσφοράς. Αποχωρώ με γνώσεις και εμπειρίες, αλλά κυρίως με αναλλοίωτα τα στοιχεία του χαρακτήρα μου.
Εύχομαι η νέα κυβέρνηση να υπηρετήσει με αποτελεσματικότητα τον τόπο. Πιστεύω ότι η παράταξή μας θα βρει γρήγορα και πάλι τον δρόμο της. Η προσωπική μου πολιτική διαδρομή ολοκληρώθηκε εδώ. Και πάλι ευχαριστώ όλους όσους μου έδωσαν την εμπιστοσύνη και την αγάπη τους, αυτά τα 35 χρόνια
».
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. "Γι' αυτούς που σκέπτονται παραταξιακά και μόνον, έχω να τονίσω δύο πράγματα: Πρώτον, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, τα αίτια της ήττας δεν ήταν ο χρόνος των εκλογών, αλλά πολλά άλλα. Δεύτερον, στις εκλογές του Φεβρουαρίου, όλα και κυρίως η οικονομία, δείχνουν ότι δεν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα για την παράταξη."

    Αφου λοιπον τα πραγματα,κ.Σουφλια, δεν θα ηταν καλυτερα τον Φλεβαρη, αποφασισατε να διεξαγετε εκλογες τωρα.
    Αρα, εστω και λιγο σκεφτηκατε, και εσεις το κομματικο συμφερον!!

    "Η άποψή μου ήταν -και δεν την αλλάζω- ότι μία μακρά προεκλογική περίοδος σε μία τέτοια οικονομική συγκυρία, θα ήταν μεγάλη ζημιά για τον τόπο και ότι το παραταξιακό συμφέρον πρέπει να ταυτίζεται με το Εθνικό"

    Κ.Σουφλια,την Βουλη την κλεισατε το καλοκαιρι του 2007 για το εθνικο συμφερον???
    Την βουλη την κλεισατε 1 μηνα πριν τις ευρωεκλογες του 2009 παλι για το εθνικο συμφερον???
    Μηπως,γραφω μηπως, θελατε να μην βγουν σκανδαλα στη δημοσιοτητα με ονοματεπωνυμο???
    Μηπως ψευδεστε ασυστολως???
    Μηπως τελικα το τελευταιο που σας νοιαζει ειναι το εθνικο συμφερον???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ;;;
    ΜΗΠΩΣ ΜΟΙΡΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΙΤΤΑ;;;
    ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επειδή έφυγε ένας δεν σημαίνει οτι σώθηκαμε αυτό μην το ξεχνάει κανείς.
    Ο κ. Σουφλιάς έδειξε αν και αργα το δρομο προς την έξοδο ειλικρινά ομως πιστεύω οτι θα είναι ο ένας και ο μοναδικός που πέρασε την εξοδο κανένας άλλος δεν είχε καμία ευθύνη κανένας άλλος δεν εκανε τίποτα στραβό ολοι οι άλλοι έπραξαν καλώς σκεπτόμενοι το καλό του τόπου του λαου και της παράταξης

    ΕΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]