Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Στο απώγειο της αλαζονείας ο Ερντογάν

Η Τουρκία θα κάνει την Ε.Ε. δυνατή!!!

Νέα επίθεση εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός. Ο Ερντογάν κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι ενεργεί με πολιτικά κριτήρια στο θέμα της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και ενώ το θέτει ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών, δεν παίρνει καμιάν απάντηση.
Επέκρινε τους ηγέτες εκείνους που αντιτίθενται στην ένταξη της Τουρκίας, λέγοντας ότι "στην Ε.Ε. υπάρχουν χώρες, οι οποίες ούτε καν μπορούν να συγκριθούν με την Τουρκία".
Χαρακτηριστικά, ο Ερντογάν δήλωσε: "Η απόφαση ένταξης κάποιων χωρών στην Ε.Ε. είναι καθαρά πολιτική και δεν έχει σχέση με το κοινοτικό κεκτημένο. Όμως τις ενέταξαν. Αυτό το λέω πολύ ξεκάθαρα. Όταν τους το αναφέρω, δεν δίνουν καμιάν απάντηση".
Και συνέχισε με πολλή δόση αλαζονείας. "Εάν εμείς έχουμε θέσει την Ε.Ε. ως προορισμό μας, βεβαίως και υπάρχει αιτιολογία γι' αυτό. Το κάνουμε για να προσδώσουμε μια νέα δύναμη στην Ε.Ε. Αυτήν ακριβώς τη δύναμη, την στερούνται"(!)
Είχαμε ξαναγράψει, βέβαια, πριν λίγο καιρό για την αλαζονεία που διέπει την τουρκική πολιτική (σε όλα της τα επίπεδα) και που είναι σχεδόν βέβαιο πως η αλαζονεία αυτή θα είναι ο κύριος λόγος της πλήρους διάλυσης της Τουρκίας. Το γεγονός πως ζητά την είσοδο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χωρίς όρους, αλλά θέτοντας τους δικούς της όρους, δείχνει πως η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας έχει παρανοήσει τελείως την θέση της χώρας αλλά και την θέση αυτών στους οποίους απευθύνεται.
Η ίδια αλαζονική πολιτική της Άγκυρας εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες και απέναντι στην Ελλάδα, η οποία δεν χρειάζεται πλέον πολλές αποδείξεις προς την Ε.Ε. για την επικινδυνότητα του εγχειρήματος εισόδου της Τουρκίας στα πλαίσια της Ευρώπης. Οι υπερόπτες τούρκοι, μέσα από απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για κράτη μέλη της Ε.Ε. δείχνουν πως δεν κατανοούν ούτε στο ελάχιστο πως ουσιαστικά αποδυναμώνουν το εγχείρημα της Ευρωπαϊκής Τουρκίας, ενώ ταυτόχρονα βιάζονται να αποκτήσουν ή να τους δοθούν πάρα πολλά, χωρίς να έχουν, δυστυχώς γι αυτούς, τίποτε απολύτως να προσφέρουν, πέρα από την οικτρή οικονομική κατάσταση των τούρκων πολιτών οι οποίοι είναι θαυμάσια (φτηνά) εργατικά χέρια για το ευρωπαϊκό (και όχι μόνο) κεφάλαιο...
Αποδοκιμάζοντας την δυναμική της Ευρώπης, ο κύριος Ερντογάν δυστυχώς απομυθοποιείται ως έξυπνος πολιτικός και αποδεικνύει πως είναι περισσότερο ένας τυχοδιώκτης τζογαδόρος που έχει ευνοηθεί τα μέγιστα από τον παράγοντα τύχη.
Θα πρέπει όμως, τόσο ο ίδιος ο τούρκος πρωθυπουργός, όσο και η υπόλοιπη ηγεσία της Τουρκίας, να θυμούνται πως πάντα η τύχη σταματάει... Και τότε...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Μετα τις κινησεις Βγενοπουλου για κατοχυρωση των ΄΄Μακεδονικων Αερογραμμων΄΄ ,που δεν ειναι οικονομικη ενεργεια μονο , μηπως πρεπει να του δωσει ο νεος πρωθυπουργος - ο'ποιος κι'αν ειναι - το Υπουργειο Εξωτερικων ? Απο τα μεχρι τωρα γνωστα ( κυριως το 'χωσιμο'στο πολιτικο κατεστημενο μεσα στην Βουλη ), μηπως δειχνει ανθρωπο που τολμα και μπορει να μας βγαλει απο το τελμα στο οποιο βυθιζομαστε ( οικονομικα , εθνικα , ....) ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Εάν εμείς έχουμε θέσει την Ε.Ε. ως προορισμό μας, βεβαίως και υπάρχει αιτιολογία γι' αυτό. Το κάνουμε για να προσδώσουμε μια νέα δύναμη στην Ε.Ε. Αυτήν ακριβώς τη δύναμη, την στερούνται"(!)

    Τετοια αγαπη και τετοιος αλτρουισμος προς την ΕΕ απο τον Ερντογαν ουτε στα πιο τρελα ανειρα μας!!!
    Ειναι δυνατον να μην συγκινηθουμε?

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]