Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πανικόβλητος και ανύπαρκτος πολιτικά ο Πάγκαλος

Επικίνδυνη πολιτική υπεροψία και

στα όρια της εθνικής επικινδυνότητας


Ο Πάγκαλος σε ντελίριο ανθελληνισμού, προσπαθεί να διαφύγει των ευθυνών του, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα την εθνική βαρύτητα των αποφάσεών του. Ο λόγος, φυσικά, για τις αποφάσεις του «αντιπροέδρου» της κυβέρνησης Παπανδρέου, ο οποίος προσπαθώντας να αιτιολογήσει την κατάργηση των υπουργείων Ναυτιλίας και Μακεδονίας και Θράκης, κατέφυγε στις γνωστές «λιπόσαρκες» πολιτικές του τοποθετήσεις.
Η αγωνία του κυρίου αντιπροέδρου είναι έκδηλη στις απαντήσεις που έδωσε όταν ρωτήθηκε για την κατάργηση των υπουργείων και επιτιθέμενος προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που διαμαρτυρήθηκαν για την απόφαση κατάργησης των δύο ευαίσθητων υπουργείων είπε χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει εθνικό θέμα στο Αιγαίο; Εσείς καταργήσατε το υπουργείο Αιγαίου»!!!
Ο πολιτικός άνδρας, προφανώς χρειάζεται να σκέφτεται περισσότερο πριν να μιλήσει. Γιατί η συγκεκριμένη του απάντηση αποτελεί και ουσιαστική παραδοχή του εθνικού θέματος που προκύπτει από την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης! Έτσι, απαιτείται πάραυτα, να παρέμβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και να τοποθετηθεί στις έντρομες απαντήσεις του «πολλά βαρύ» Πάγκαλου, ο οποίος προφανέστατα έχει απωλέσει την πολιτική σκέψη και αρκείται στις απαντήσεις του τύπου «αφού τα κάνατε κι εσείς, γιατί όχι κι εμείς»!!! Προτείνονται άμεσα πνευματικές ασκήσεις προκειμένου να επανέλθει η πολιτική εγκεφαλική λειτουργία στον «γίγαντα» Πάγκαλο, ο οποίος σαφώς ενοχλήθηκε από τις πολιτικές τοποθετήσεις που δέχθηκε και στις οποίες όφειλε να τοποθετηθεί. Μόνο που η τοποθέτησή του ήταν τόσο βαριά που επιβαρύνει κατά πολύ την πολιτική πρακτική που έχουν αρχίσει να εφαρμόζουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ (Χρυσοχοΐδης κ.α.), οι οποίοι δείχνουν ξεκάθαρα πλέον πως ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τις γνώμες και τα συμφέροντα άλλων (π.χ. λαθρομεταναστών, Σκοπιανών, Τούρκων) παρά για εκείνα των ελλήνων πολιτών.
Και αφού ο κύριος Πάγκαλος δεν επιθυμεί να δώσει απάντηση στο γιατί κατάργησε το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, τότε θα τον ρωτήσω εγώ, προσωπικά, ως πολίτης (που δεν έχω καταργήσει το υπουργείο Αιγαίου) και περιμένω την απάντησή του: Γιατί κύριε αντιπρόεδρε συμπεριφέρεστε με επικίνδυνο τρόπο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως είναι το υπουργείο Θράκης και γιατί αφήνετε εκτός υπουργικής μέριμνας το Αιγαίο; Η φράση «εθνικό ζήτημα» σας λέει κάτι ή προτιμάτε να επιφορτισθείτε οριστικά και αμετάκλητα τον χαρακτηρισμό του εθνικά επικίνδυνου;
Το τρένο του ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει να εκτροχιάζεται πριν καν αρχίσει την πορεία του και πολύ φοβάμαι πως πολύ σύντομα οι επιβάτες του (υπουργοί και λοιπά κομματικά στελέχη) θα αναγκαστούν σε ένα «ταξίδι μοναξιάς» ελπίζοντας ο επόμενος σταθμός να βρίσκεται κοντά για να κατέβουν γρήγορα από το ταξίδι της καταστροφής…
Κωνσταντίνος

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

10 σχόλια :

  1. ....ΝΑ ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝαφι του πασοκ....τα ελεγαν και τα ξεραμε.....η νουδουλα ....η δεξια του κωλου τι εκανε???...τα ιδια....αλλα στα μουλωχτα.....ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ....ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ως Θρακιώτης επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης μόνο διακοσμιτικό χαρακτήρα είχε καθ' όλα τα χρόνια της ύπαρξής του. Δημιουργήθηκε μόνο για ικανοποιήσει τη ματαιοδοξία και να παριορίσει τη γκρίνια των Θεσσαλονικιών πολιτικών και να "ρίξει στάχτη στα μάτια" των συμπολιτών τους. Μόνο σπατάλη δημοσίου χρήματος και βόλεμα κομματικών στελεχών ήταν η προσφορά του εν λόγω Υπουργείου στην ελληνική κοινωνία. Δέχομαι ότι υπήρχε έντονο εθνικό πρόβλημα στη Θράκη και εξακολουθεί να υφίσταται σε σημαντικά μικρότερο βαθμό. Το Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης όμως ποτέ δε συνέβαλε στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής ευθύνης του. Η πλέον αποτελεσματική λύση στο πρόβλημα αποδεικνύεται πως είναι η σφαιρική μόρφωση της νέας γενιάς Μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης. Όσο υψηλότερο είναι το μορφωτικό τους επίπεδο, τόσο περισσότερο ορθολογιστική είναι η κρίση τους και ασθενέστερη η επιρροή του προξενείου. Οι εθνικιστικές κορώνες περί κατάργησης Υπουργείου, κάθε άλλο παρά εθνικά συμφέροντα εξυπηρετούν. Οι ντόπιοι Θρακιώτες το γνωρίζουν καλύτερα. Για αυτό το λόγο άλλωστε δεν υπήρξαν αντιδράσεις από τους κατοίκους της Θράκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ο εν λόγο κύριος που έχει αποκαλέσει τσούλες και φλώρους το 47% των ψηφοφόρων που δεν ψήφισαν στις Ευρωεκλογές και στην ίδια συνέντευξη υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει σκανδαλο με Siemens έτυχε ιδιαιτέρας περιποίησης από την κα. Καννέλη (στο πρωινό MEGA) και τη έκανε επί τόπου με ελαφρα (δεν μπόρεσε να αντικρούσει την κα. Καννέλη όταν του "μιλούσε" για Οτσαλάν και Ίμια).

    Εκείνο που με εντυπωσιάζει εμένα όμως είναι ... ΠΟΙΟΙ άραγε τον ψηφίζουν? Σε τι Θεό πιστεύουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aυτόν τουλάχιστον τον ψήφισαν όποιοι τον ψήφισαν... έστω ίσως και χωρίς Θεό. (όχι ότι το άξιζε)

    Την Γιαννάκου που την μαύρισαν και την φορεθήκαμε πρώτη ευρωβουλευτίνα, πού το βάζεις;; Τόσο μεγάλη έλλειψη εκπροσώπων έχουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είτε είναι επάνω η ΝΔ, είτε το ΠΑΣΟΚ, ένα και το αυτό...

    Αυτοί έχουν συννενοηθεί μεταξύ τους και μας ξεπουλάνε. Και δεν είναι ότι κάνουν τις κότες γιατί φοβούνται τους Τούρκους, τις κάνουν μη τυχόν και χάσουν τις καρέκλες τους.

    Από τον Άννα στο Καϊάφα...

    Ούτε Ν.Δ, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε ΛΑΟΣ, ούτε Παπαθεμελής, ούτε ΚΚΕ & ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα...

    Είναι να βουτάμε τίποτα σκουπόξυλα και να τρέχουμε στη βουλή. Τόσα ακούστηκαν και δεν παραιτήθηκε το μουλάρι. Φανταστείτε να ακουγόντουσαν και τα άλλα που δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα γινόταν.

    Είχε δίκιο τελικά η άλλη η πατσαβούρα η Μπενάκη που είπε τα γνωστά σε όλους μας...παράξενα στο Παπούλια. (Καλός και αυτός...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμος 11:02 μμ

    να σου πω, την Γιαννάκου την έφαγε ουσιαστικά το βιβλίο της 6ης δημοτικού.

    Οι ΝΔουδες δεν είχαν πάρει χαμπάρι ότι το να πηγαίνεις κόντρα στο λαό δεν είναι το ότι καλλίτερο. Εκτός του λαού όμως, και εκεί είναι το μεγάλο τους σφάλμα έγραψαν στα ξέρεις που, και τους οπαδούς τους.... Ούτε αυτούς άκουγαν. Τέτοιο καβαλίκεμα εγώ στα τόσα χρόνια δεν έχω ξαναδεί.

    Τώρα γιατί την κοτσάρισε 1η ευρωβουλευτίνα δεν ξέρω αλλά αυτό δεν είναι το ένα και μοναδικό λάθος του Καραμανλή. Ή μάλλον μπροστά στα άλλα που έχει κάνει αυτό δεν είναι καν λάθος.

    αυτά για τους προηγούμενους.

    Ο Πάγκαλος όμως έχει ιστορικό. Χάθηκε έδαφος και χάθηκαν ζωές. Εγώ σου λέω ότι προσωπικά πες ότι δεν φταίει. ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΕΤΟΙΑ, ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ!, και επί της θητείας του έγιναν όλα αυτά. Δεν είναι δημοτικό σχολείο η Βουλή να πεις αααα το άλλο παιδάκι το έκανε και εγώ δεν ήξερα. Οι βουλευτές και ακόμα περισσότερο οι υπουργοί έχουν ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Δεν πάμε στη Βουλή ΜΟΝΟ για μια καλή σύνταξη… Και οι ευθύνες έχουν και τίμημα. Μην κοιτάς που οι περισσότεροι Έλληνες βουλευτάδες είναι ανεπαρκής. Σε σοβαρά Κράτη η πλειονότητα των βουλευτών είναι μορφωμένοι και ώριμοι άνθρωποι και αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Στην Ελλαδίτσα μας …. η πλειονότητα είναι … Πάγκαλοι.

    ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ μη Πάγκαλος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ με ίχνος τσίπας (όχι πολύ) θα είχε εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή του τόπου. Αυτός όχι μόνο δεν εξαφανίστηκε, όχι μόνο βγαίνει στα κανάλια, όχι μόνο πολιτεύεται αλλά βρίζει και δημόσια τον λαό.

    και ξαναλέω, σε τι Θεό να πιστεύουν οι ψηφοφόροι του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι τυχαίες οι πράξεις του χοντροκουράδα! Έχει δηλώσει ο ίδιος πως είναι αλβανός στην καταγωγή και δεν είναι τυχαίο που ο παππούς του (στυγνός δικτάτορας) έδωσε δώρο την Βόρεια Ήπειρο στους αλβανούς αδερφούς του! Αν δείτε τι απόγονοι αλβανών και τούρκων μας κυβερνάνε, θα σας πέσουν τα μάτια...Η Επανάσταση άρχισε το 1821 αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς τον Θρακιωτη Στελιο,

    δεν εχεις εκτιμησει σωστα τις κινησεις του ΠΑΣΟΚ σχετικα με την καταργηση ειδικα του υπουργειου Μακ-Θρ.
    Δεχομαι οτι το Υπουργειο δεν συνεβαλλε σε τιποτε το αξιεπαινο!!!
    Γιατι ομως να καταργηθει και να μην του δοθουν σημαντικες αρμοδιοτητες??
    Γιατι να μην βελτιωθει ο ρολος του και να αναβαθμιστει και απλως να υποβαθμιστει μεχρι βαθμου καταργησης του???
    Γιατι οι πολιτικοι δεν εστιψαν το μυαλο τους ολα αυτα τα χρονια να κανουν κατι εποικοδομητικο σχετικα με αυτο το υπουργειο??
    Η καταργηση του συγκεκριμενου υπουργειου αποτελει προταση του σχεδιου Νιμιτς!!
    Αρα αυτη η κινηση αποτελει μια "γευση" σχετικα με την ασκηση της μελλοντικης εξωτερικης μας πολιτικης!!
    Η μεθοδος του "σαλαμιου" προχωρα κανονικα,και το ΠΑΣΟΚ προσπαθει να διαπιστωσει τα αντανακλαστικα μας και την κριτικη μας ικανοτητα!!
    Ολοι οι Ελληνες οφειλουμε να αντιδρασουμε!!
    Μην βλεπουμε τα πραγματα τοσο επιφανειακα!!
    Ας δουμε το βαθος,ας δουμε που αποσκοπουν πραγματικα αυτες οι ενεργειες!!
    Δυστυχως προβλεπω οτι ο Παπανδρεου θα προσυπογραψει τις αποφασεις ξενων κεντρων, οι οποιες θα ειναι τελειως ανθελληνικες!!
    Οφειλουμε να ειμαστε σε ετοιμοτητα!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο (δημοσιογράφος) κύριος Νενέ που όπως έχει δηλώσει ο ίδιος κατά το παρελθών στα Ελληνικά Μ.Μ.Ε. είναι ΠΟΜΑΚΙΚΗΣ καταγωγής,γιατί δηλώνει Τούρκος σήμερα.
    Τι έγινε άραγε και ,πότε έλεγε ψέματα για την καταγωγή του.
    Πριν μερικά χρόνια ήταν πυρ και μανία ο γελοίος με την Τούρκική προπαγάνδα σε βάρος των Πομάκων,σήμερα τους γλείφει τον πρωκτό.
    Εάν γνωρίζει κανείς κάτι συγκεκριμένο ας μας πληροφορήσει.
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ντεντέ, (που καλά κάνεις και τον ονομάζεις Νενέ, επειδή λέει μόνο "ναι" εκεί που υπάρχει συμφέρον) είναι η τρανταχτή απόδειξη του "γυρίσματος" της τουρκικής πολιτικής στη Θράκη. Γλύφει εκεί που έφτυνε, για να το παίξει μεγαλοπαράγοντας εάν επιτύχει το σχέδιο της Άγκυρας για άλωση της Θράκης χωρίς να πέσει ούτε σφαίρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]