Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

IRAN: OSIRAK 2; Η ώρα της επίθεσης πλησιάζει;

Πόσο κοντά είναι η επίθεση του Ισραήλ;

Στις 7/6/1982 η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία σε μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση από υπερσύχρονα αεροσκάφη F-16 και F-15 κατέστρεψαν τον πυρηνικό αντιδραστήρα OSIRAK 18 χιλιόμετρα από το κέντρο της Βαγδάτης.
Το μήνυμα ήταν σαφές: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν στην περιοχή να αποκτήσει πυρηνικές δυνατότητες.
Έχουν περάσει 27 χρόνια από εκείνη την ημέρα και φαίνεται σε κάποια πράγματα να μην έχει αλλάξει τίποτα, στην πραγματικότητα μετά την ολοκλήρωση του διαμελισμού και ελέγχου του Ιράκ παίρνει σειρά το Ιράν, κάποιοι δεν έχουν χωνέψει την τύχη του Σάχη.
Αφορμή είναι προφανώς το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν , το οποίο σημειωτέον ελέγχεται πλήρως και ανά πάσα στιγμή από ειδικούς απεσταλμένους του ΟΗΕ.
Περιμετρικά του Ιράν τα πράγματα όσο και αν δείχνουν διαφορετικά δεν είναι , στην πραγματικότητα τον ρόλο του Αμερικανού χωροφύλακα που έπαιζε ο Σαντάμ Χουσεΐν την δεκαετία του 1980 και κυρίως με τον πόλεμο του κόλπου τον έχουν τώρα οι ίδιοι οι Αμερικανοί.
Βρίσκονται λοιπόν ακριβώς δίπλα από τους μισητούς εχθρούς τους. Θα ρωτήσει κάποιος αφού οι Ισραηλινοί έχουν τόσο καλές σχέσεις με τους Αμερικανούς και οι δεύτεροι είναι τόσο κοντά στην περιοχή γιατί δεν κλείνουν εύκολα το θέμα με μια καλοσχεδιασμένη επιχείρηση;
Τα μέτωπα των Αμερικανών στην υφήλιο δεν είναι λίγα, οι πόροι που καταναλώνουν τόσο και στο Αφγανιστάν όσο και στο Ιράκ είναι αρκετοί και σίγουρα η κοινή γνώμη στις ΗΠΑ δεν καλοβλέπει το άνοιγμα ενός νέου μετώπου... θα είναι εντελώς διαφορετικό όμως αν αναγκαστούν να αμυνθούν σε ενδεχόμενα αντίποινα που θα προκύψουν από επέμβαση των Ισραηλινών. Δεν είναι τυχαίο πως ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος Τζ.Μπους είχε, σύμφωνα με φημολογίες, αποτρέψει μια πιθανή επέμβαση στο παρελθόν. Βέβαια οι Ισραηλινοί έχουν αποδείξει πολλάκις στο παρελθόν πως δεν χρειάζονται κανενός την έγκριση ώστε να κάνουν αυτό που θεωρούν σωστό.
Είναι σαφές πως τα τελευταία 3-4 χρόνια έχει αρχίσει ουσιαστικά η ψυχολογική προετοιμασία της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον βομβαρδισμό του Ιράν. Όλες αυτές οι αντικρουόμενες πληροφορίες και απόψεις για την επέμβαση ή όχι δεν αποσκοπούν πουθενά αλλού παρά μόνο στο να καταστήσουν στην κοινή γνώμη την είδηση του βομβαρδισμού οικία και ίσως, κατά την γνώμη μου, όχι τόσο για τον καθαυτό βομβαρδισμό αλλά για αυτά που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν από αντίποινα μιας χώρας που σε καμία περίπτωση δεν είναι το διαλυμένο Ιράκ ή Αφγανιστάν. Να είστε σίγουροι πως το Ιράν με την βαριά ιστορία που κουβαλάει και τις αρκετές δυνατότητες που έχει σε στρατιωτικό επίπεδο δεν θα κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Το ζήτημα για την παγκόσμια ασφάλεια είναι το που θα φτάσει;
Οι Ισραηλινοί από την μεριά τους δείχνουν να τηρούν τον χρυσό κανόνα της επιτυχίας που τους επέτρεψε να συντρίψουν τους Άραβες στον πόλεμο των έξι ημερών και την καταστροφή του Οσιρακ το 1982.Φροντίζουν να ασκηθούν όπως θα πολεμήσουν, είναι χαρακτηριστικό ότι για τον βομβαρδισμό του Οσιρακ προετοιμαζόντουσαν πάνω από 2 ολόκληρα χρόνια.
Κάτι ανάλογο κάνουν και τώρα... ας θυμηθούμε κάποια πραγματάκια:
1ον: Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές πτήσεις μεγάλων πακέτων αεροσκαφών μέχρι το Γιβραλτάρ απευθείας με διαδοχικούς ανεφοδιασμούς και επιστροφή στο Ισραήλ για την εξοικείωση του προσωπικού σε τέτοιων αποστάσεων πτήσεις.
2ον: Πριν από ένα χρόνο μεγάλα πακέτα αεροσκαφών παραβίασαν το Ελληνικό Εναέριο Χώρο και το FIR Αθηνών νοτίως της Καρπάθου , μάλλον προσπαθώντας να τεστάρει την λειτουργία των Ελληνικούς S300 συστήματος που λέγεται πως διαθέτουν και οι Ιρανοί.
3ον: Μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις της IAF έγινε τον καλοκαίρι του 2008 με την HAF δίνοντας την δυνατότητα σε δυο απο τις καλύτερες αεροπορίες της περιοχής αν όχι του κόσμου να ασκηθούν μεταξύ τους. Είναι χαρακτηριστικό πως τα σενάρια βομβαρδισμού ολοκληρώνοντας με απευθείας πτήση από το Ισραήλ με διαδοχικούς εναέριους ανεφοδιασμούς καυσίμων στο πεδίο βολής Κράνεα στην Λάρισα!!! Κατά άλλες πληροφορίες ζητήθηκε εκ νέου η συμμετοχή των Ελληνικών S300 αλλά δεν έγινε αποδεκτό.
Μια σειρά διπλωματικών ενεργειών και ιδιαίτερα οι επισκέψεις των επικεφαλής της Ισραηλινής Διπλωματίας στην Μόσχα δείχνει πως το θέμα αν και δεν είναι στην επικαιρότητα ουσιαστικά προετοιμάζεται μεθοδικά.Ίσως δεν είναι τυχαίο πως ξαναήρθε στην επιφάνεια με την εκλογή Ομπάμα.
Ειδικά οι τελευταίες αναφορές για τις κινήσεις του Ισραηλινού Πρωθυπουργού Νεντανιάχου την περασμένη Δευτέρα και την παρουσία του στο Αρχηγείο της Μοσάντ για κάποιες ώρες και την Μόσχα μετά , δείχνει πως η ισραηλινή πλευρά προσπαθεί να αποσπάσει κάτι απο την Ρωσία?Τι είναι αυτό άραγε;
Την μη ανάμιξή της;
Πληροφορίες για Ρωσικά οπλικά συστήματα?Κανείς δεν ξέρει.
Το σίγουρο είναι πως το Ιράν κυρίως μέσω μιας σειράς διηπειρωτικών πυραύλων που διαθέτει με αρκετά μεγάλο βεληνεκές(κάποιοι φτάνουν στην Κρήτη) θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα χάος ενώ κανείς δεν ξέρει αν υπάρχουν τρομοκρατικοί πυρήνες εν υπνώσει στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ που θα κάνουν κόλαση την καθημερινότητα ανυποψίαστων αθώων πολιτών.
Κανείς δεν ξέρει τι θα ακολουθήσει άλλωστε θα παίξει σημαντικό ρόλο η πορεία της οικονομικής κρίσης και η τιμή του πετρελαίου ....αυτό που εγώ έχω να πω αγαπητοί φίλοι είναι το εξής απλό...
Είναι σίγουροι πως μπορούν να ελέγξουν αυτή την φωτιά που πάνε να ανάψουν
και πόσο μακριά είναι η σειρά την Ελλάδος μετά τον Βομβαρδισμό του Ιράν;
Είναι μια απορία που θα ήθελα να είχα μια απάντηση.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
Casius

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Ειναι δυνατον να μην εδωσε το πρασινο φως ο πολεμοχαρης Μπους και να το δωσει ο Ομπαμα???

    Με τι λεφτα???

    Υπαρχει καποιο "backup-plan" σχετικα με την στρατιωτικη αμυνα του ΝΑΤΟ?????
    (αντιπυραυλικη ασπιδα,ετοιμοτητα μαχητικων,στρατιωτικες διαβουλευσεις)


    Οι οικονομικες επιπτωσεις ενος τετοιου πολεμου, εν μεσω οικονομικης κρισεως και "γριπης" των χοιρων(??), ειναι δυνατον να εχουν προννοηθει????

    Οι Ισραηλινοι παιζουν με την φωτια!!!!!
    Και οποιος παιζει με την φωτια ,ΚΑΙΓΕΤΑΙ!!!!
    Ας θυμηθουν το παθημα τους το 2006 στο Λιβανο!!


    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Γ.Μ. έχω την αίσθηση πως το επιτελείο του Ομπάμα είναι ποιο κοντά στο Ισραήλ απο ότι νομίζουμε.Εκτός αυτού ο Μπους είχε ανάψει κόκκινο την εποχή που το πετρέλαιο ήταν στα 120$ το βαρέλι.
    Η οικονομική κρίση είναι πολύ καλός λόγος για να γίνει το χτύπημα.Προτιμάς 50.000.000 Αμερικανούς στο δρόμο να ζητούν τροφή ή φοβισμένους στα σπίτια τους?
    Όσο για το ΝΑΤΟ , είμαι σίγουρος πως είναι προετοιμασμένοι ,αυτό που δεν είμαι σίγουρος είναι ποιες χώρες εντός του έχουν ενημέρωση για τις κινήσεις.Πάντως ο Ομπαμα πήγε μόνο στην άγκυρα.
    Καλημέρα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αγαπητε Blogger Casius,

    εχεις καποια στοιχεια που να αποδεικνυουν οτι το ΝΑΤΟ ειναι προετοιμασμενο για εναν τετοιο πολεμο???
    Οι (αποτυχημενες στρατιτωτικα)επεμβασεις τοσο στο Ιρακ οσο και στο Αφγανισταν, καθως και τα οικονομικα αποτελεσματα τους, θα επρεπε να προβληματισουν τις "μεγαλες" δυναμεις!!
    Εκτος πια και αν εχουν αποφασισει την χρηση πυρηνικων οπλων,οποτε πλεον η ανθρωποτητα μπαινει σε μια επικινδυνη φαση επιβιωσης!!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]