Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η εκλογική διακήρυξη της Δημοκρατικής Αναγέννησης

Στη σκιά της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης βιώνουμε στην Ελλάδα ένα συνολικό αδιέξοδο, οικονομικό, κοινωνικό και πολιτιστικό, που βυθίζει καθημερινά όλο και περισσότερους συμπολίτες μας στη φτώχια, την ανεργία, την ανασφάλεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
Τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, αντί να αποτελούν όργανα της κοινωνίας για την επίλυση των προβλημάτων της, αποτελούν σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα, αυτό που καθιστά ανεπίλυτα όλα τα υπόλοιπα. Βεβαίως οι ευθύνες δεν ισομοιράζονται. Η μερίδα του λέοντος ανήκει στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που διαχειρίστηκαν την εξουσία κατά τη μεταπολίτευση, η οποία έχει λήξει προ πολλού.
Σήμερα έχουμε ουσιαστικά μια νέα χούντα που μας κυβερνά και αυτό βέβαια δεν αποτελεί ελληνική ιδιαιτερότητα. Η διαπλοκή οικονομικής και πολιτικής ισχύος, η υποταγή της πολιτικής τάξης στα οικονομικά συμφέροντα, δηλαδή στο μεγάλο κεφάλαιο, με μοχλό τα ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης, είναι παγκόσμιο φαινόμενο το οποίο έχει λάβει απειλητικές διαστάσεις. Η φτώχια, οι πόλεμοι, η καταστροφή του περιβάλλοντος είναι τα παράγωγα αυτής της κατάστασης και το αίτημα για ειρήνη, κοινωνική δικαιοσύνη και για μια άλλη ανάπτυξη, για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, αναδεικνύεται επιτακτικό σε παγκόσμια κλίμακα.
Στην Ελλάδα, η εσωτερική κρίση περιπλέκεται με εξωτερικές απειλές, λόγω της γεωγραφικής μας θέσης και των συμφερόντων των γειτόνων και των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που πολιτεύονται πάντα με γνώμονα το διαίρει και βασίλευε. Η τουρκική επιθετικότητα στην Κύπρο και στο Αιγαίο, καθώς και η αδιαλλαξία και προκλητικότητα των Σκοπίων, βρίσκουν πλήρη κάλυψη από τους ισχυρούς εταίρους του ΝΑΤΟ και η Ελλάδα σύρεται σε ένα δυσβάσταχτο κυνήγι εξοπλισμών και παράλληλα σε ένα δρόμο συνεχών συμβιβασμών και υποχωρήσεων που υπονομεύουν την ασφάλεια και πλήττουν την αξιοπρέπειά μας.
Υπεύθυνοι για αυτό δεν είναι μόνο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα και ολόκληρος ο «πολιτικός κόσμος», στο βαθμό που δεν ασκείται η πρέπουσα αντιπολίτευση και επικρατεί μια -δίχως υπερβολή- «συνομωσία σιωπής» γύρω από τα «εθνικά», η οποία συμβαδίζει με την κατασυκοφάντηση του πατριωτισμού ως εθνικισμού. Δυστυχώς η σύγχρονη Αριστερά, δια πράξεων και παραλείψεων, έχει τεράστια ευθύνη για την κατάσταση αυτή και δείχνει να έχει πάρει διαζύγιο από τις καλλίτερες αγωνιστικές παραδόσεις της εθνικής αντίστασης και της ΕΔΑ. Υπεύθυνοι όμως είμαστε και όλοι εμείς, όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση, εκχωρώντας το πεδίο της πολιτικής στους γραφειοκράτες, τους τεχνοκράτες και τους κάθε λογής επιτηδίους.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η οξύτατη κρίση, η απαξίωση του πολιτικού «συστήματος» - που τείνει να γίνει και απαξίωση της Πολιτικής- και οι κλιμακούμενες εξωτερικές απειλές μας υποχρεώνουν όλους ως πολίτες να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Πέρα από τις προτάσεις μας, που είναι πολλές και συγκεκριμένες και θα διατυπωθούν προεκλογικά –και μετεκλογικά- με όλα τα μέσα που μπορούμε να διαθέσουμε, αυτό που δηλώνουμε σήμερα είναι η απόφασή μας να φωνάξουμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ, διεκδικώντας στην πράξη -και όχι στα λόγια- ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η ζοφερή πραγματικότητα δεν μας πτοεί. Αντίθετα, μας χαλυβδώνει στην απόφασή μας να διεκδικήσουμε και να δημιουργήσουμε Κοινωνικό Κράτος Δικαίου, ως προϋπόθεση της Δημοκρατικής Αναγέννησης της πατρίδας μας, που σήμερα αποτελεί και όρο επιβίωσής της. Στις επικείμενες εκλογές προσδοκούμε να καταφέρουμε μια ρωγμή στο πολιτικό σύστημα που μας καταδυναστεύει, μια ρωγμή που θα γίνει ρήγμα και θα οδηγήσει στην ανατροπή του. Παρ’ ότι το σύστημα θα επιχειρήσει να πνίξει τη φωνή μας ή να μας παρουσιάσει ως γραφικούς -και πάντως περιθωριακούς- έχουμε πλήρη συνείδηση ότι εκφράζουμε δυνάμει την πλειοψηφία των Ελλήνων. Ο αγώνας μας όμως δεν είναι μόνο ελληνικός. Από την Ελλάδα και την Κύπρο, τους αδύνατους κρίκους του παγκόσμιου συστήματος, μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για μια άλλη Ευρώπη, απ’ τον Ατλαντικό ως τα Ουράλια, που μπορεί και πρέπει να αποτελέσει θεμέλιο μιας πραγματικά νέας τάξης στον κόσμο, μιας παγκόσμιας αναγέννησης, η οποία σήμερα δεν είναι μονάχα εφικτή αλλά -περισσότερο παρά ποτέ- αναγκαία. Γι’αυτό δεν ζητούμε μόνο την ψήφο σας, ζητούμε και την ευχή σας και τη συμμετοχή σας με κάθε τρόπο. Οι συνδυασμοί μας είναι ορθάνοιχτοι μέχρι την τελευταία στιγμή και θα χρειαστούμε εθελοντισμό ανάλογο αυτού που επιδείξαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να υπερκεράσουμε το αντιδημοκρατικό μπλόκο του συστήματος στα «μαζικά» μέσα «ενημέρωσης». Με τη βοήθειά σας θα τα καταφέρουμε!
Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2009
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ποιες λυσεις προτεινει η ΔΗΑΝΑ για την εξοδο απο την κριση και για τα εθνικα μας θεματα??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είτε έρχοντ' είτε φεύγουν
    της διαπλοκής τα σόγια,
    μόνιμα μας κυβερνούνε
    τα αρπακτικά λαμόγια...

    παπα-Ηλίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]