Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άρχισε η κατάρρευση των Σκοπίων

Ο διαμελισμός είναι υπόθεση χρόνου…

Εσωτερικές πολιτικές διαμάχες και οι αγριεμένοι Αλβανοί ξεκίνησαν την οριστική διάλυση του κρατιδίου των Σκοπίων. Δυστυχώς ή ευτυχώς για τον κύριο Γκρούεφσκι και την παρέα του, οδήγησαν έναν λαό μέσα στο εθνικιστικό τους ντελίριο και το ψέμα ενάντια στην Ελλάδα (κυρίως), αλλά και προς όλους σχεδόν τους γείτονές τους.
Οι Αλβανοί όμως φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη σε σχέση με τις τελευταίες "πολιτιστικές" (και όχι μόνο) δραστηριότητες των Σκοπιανών (σχετικά με την Σκοπιανή Εγκυκλοπαίδεια που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την Βουλγαρία, την Αλβανία αλλά και την Μεγάλη Βρετανία) και πως η υπομονή τους έχει οριστικά εξαντληθεί.
Όπως μαθαίνουμε, οι εξελίξεις είναι πολύ σοβαρές και πολύ σύντομα αναμένεται να μεταβληθούν σε ραγδαίες και με βίαιη μορφή, εκτός εάν επέμβει ο καλός φίλος πέραν του ατλαντικού…
«Και στο εσωτερικό τους σφάζονται οι Σκοπιανοί. Δεν τους φτάνει η ταραχή που έχουν πάθει οι Αλβανοί και είναι έτοιμοι να τους χυμήξουν. Οι σλαβοφασίστες του Γκρουέφσκι μέσα σε αυτό το κλίμα βρίσκουν εύκαιρο να κατηγορήσουν τον Τσεβρενκόφσκι ότι σιγοντάρει τα εσωτερικά προβλήματα. "Κάθε φορά που Μπράνκο Τσερβενκόφσκι είναι στην αντιπολίτευση, η Μακεδονία έχει εθνοτικές εντάσεις. Ζητούμε από τους Σοσιαλδημοκράτες για να σταματήσει η δημιουργία πυρκαγιών σε όλη τη χώρα. Κατανοούμε την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην εξουσία, αλλά δεν θα είναι αυτό σε βάρος των εθνοτικών κοινοτήτων και με την αποσταθεροποίηση της χώρας. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και άνανδρη», λέει το VMRO-DPMNE σε γραπτή δήλωσή του. Δυό γάϊδαροι μαλώνανε σε ξένον αχυρώνα λέμε εμείς... Κι αυτό ταιριάζει απόλυτα και για την διαμάχη αλβανών και σλαβοφώνων και αναμεταξύ των γυφτοσκοπιανών...
Με εκατέρωθεν ΕΜΠΡΗΣΤΙΚΕΣ δηλώσεις και ενέργειες ανοίγει αργά αλλά σταθερά το μέτωπο ανάμεσα σε σλαβόφωνους και αλβανούς των Σκοπίων με αφορμή την έκδοση της αυτοαποκαλούμενης «μακεδονικής» εγκυκλοπαίδειας. Οι Σκοπιανοί κατάφεραν να βάλουν απέναντι τους τους πάντες και όχι μόνο βέβαια τους αλβανούς που ζούν εντός του μορφώματος τους, οι οποίοι όμως φαίνεται να είναι αποφασισμένοι για πολύ περισσότερα από όσα νομίζουν ορισμένοι.
Κάψτε τις "μακεδονικές"σημαίες... λέει ο Μάϊκο.
Οι δηλώσεις του πρώην Αλβανού πρωθυπουργού Παντελή Μάϊκο είναι χαρακτηριστικές του κλίματος που δημιουργείτε στην γειτονική χώρα, όπου η βενζίνη ρέει άφθονη από παντού και αρκεί μιά μικρή σπίθα για να γίνει η μεγάλη έκρηξη. «Οι αλβανοί έχουν δικαίωμα από το Θεό να ανάψουν την σημαία των Σκοπίων (της μακεδονίας λέει...) μέσα στα Σκόπια» φέρεται να έχει δηλώσει ο Παντελή Μάϊκο,κάτι που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση. Την προηγούμενη εβδομάδα Ακαδημαϊκοί κύκλοι των Αλβανών είχαν απαντήσει στις ανιστόρητες αναφορές της εγκυκλοπαίδειας πως «οι Αλβανοί κατάγωνται από Ιλυρικές φυλές που ζούσαν πάντα στην Βαλκανική, σε αντίθεση με τους «μακεδόνες» που ήρθαν εδώ περνώντας τον Δούναβη και είναι Σλάβοι» Αυτό δήλωσε ο αλβανός ιστορικός Σουκρι Ραχίμι,χωρίς να μας εξηγεί βέβαια, αφού ξέρει την αλήθεια γιατί τους αποκαλεί κι αυτός «μακεδόνες» δίνοντας τους έτσι ερίσματα να συνεχίζουν την πλαστογράφηση έναντι των πάντων στην περιοχή. Από πλευράς αλβανών υπάρχουν δεκάδες δηλώσεις από κάθε κατεύθυνση και θα χρειαζόταν άλλη μια εγκυκλοπαίδεια για να καταγραφούν οι πολύπλευρες αντιδράσεις από το κατόρθωμα των γυφτοσκοπιανών. Αλλά έχει ιδιαίτερο γούστο πως απαντάνε οι Σκοπιανοί σε αυτές τις αντιδράσεις
Αμφισβητούν την απογραφή του 2002!
Τα στελέχη του VMRO Βλαντιμιρ Γκολουμπόφσκι και Γιάνκο Μπάτσεφ περνάνε στην αντεπίθεση από άλλο μέτωπο και αμφισβητούν ευθέως τα αποτελέσματα της απογραφής του 2002 με βάση τα οποία οι αλβανοί των Σκοπίων ξεπερνάνε το 25% του πληθυσμού. Ισχυρίζονται ότι διαθέτουν στοιχεία πως η απογραφή που έγινε πριν από 7 χρόνια έχει πλαστογραφηθεί και πως στην πραγματικότητα οι αλβανοί δεν ξεπερνάνε το 17%. «Η αλβανική μειονότητα, μέσω της βίας, των όπλων και των ξένων συμβούλων, μας επιβάλλει να δεχτούμε τις απαιτήσεις τους ως κεκτημένα δικαιώματα» δηλώνουν και καταθέτουν στοιχεία και απόψεις στον εισαγγελέα για να ακυρωθούν τα αποτελέσματα της απογραφής και οι συμφωνίες και οι συνθήκες πλαίσια που έχουν υπογραφεί μεταξύ Σλάβων και αλβανών τα τελευταία χρόνια. Αυτό κι αν είναι λάδι στη φωτιά... αφού οι σκοπιανοί επιμένουν στα σενάρια περί ξένων που ενισχύουν τις απόψεις «αρατσίνοβο» που δυσαρέστησαν Άγγλους και Αμερικάνους.
Το Αρατσίνοβο και η εγκυκλοπαίδεια...
Ένα περιστατικό που έκλεισε ουσιαστικά τις συγκρούσεις αλβανών και σλάβων το 2003 είναι αυτό που άναψε φωτιές και στις σχέσεις των σκοπιανών με ΝΑΤΟ,Αμερικάνους και Βρετανούς. Σύμφωνα με τους Σκοπιανούς κι όπως περιγράφεται στην εγκυκλοπαίδεια, στο Αρατσίνοβο ο στρατός των σλαβόφωνων είχε περικυκλώσει 200 περίπου αλβανούς αντάρτες (τρομοκράτες τους αποκαλεί) αλλά μετά από παρέμβαση του ΝΑΤΟ οι σκοπιανές δυνάμεις δεν εισέβαλαν στο χωριό αφήνωντας περιθώριο στους 200 ένοπλους να διαφύγουν προς το Κόσσοβο. Οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται πως ανάμεσα στους 200 αλβανούς υπήρχαν και οι εκπαιδευτές τους Άγγλοι και Αμερικάνοι ΝΑΤΟικοί, οι οποίοι μάλιστα πάνω στην βιασύνη τους να εγκαταλείψουν την περιοχή άφησαν πίσω τους αποδεικτικά στοιχεία, όπως δορυφορικά τηλέφωνα και άλλος υπερσύγχρονος εξοπλισμός. Οι αλβανοί από την πλευρά τους λένε πως αν είχαν εκείνη την εποχή ΝΑΤΟική υποστήριξη, σήμερα δεν θα υπήρχαν τα Σκόπια. Οι Άγγλοι βέβαια και οι Αμερικανοι είναι εξοργισμένοι με τα καμώματα των προστατευόμενων τους σκοπιανών αλλά καλά να πάθουν.
Το ζήτημα δεν είναι δυνατόν να κλείσει με ένα άρθρο και να καταγραφούν όλες οι αντιδράσεις και οι εξελίξεις. Όσο για το ερώτημα που μπορεί να δημιουργείται αναφορικά με την πηγή του απύθμενου θράσους των σκοπιανών να τα βάζουν με όλους, η απάντηση μάλλον βρίσκεται στις απέναντι ακτές του Αιγαίου. Κατά τα άλλα με μοναδική απάθεια «παρακολουθεί» τα τεκταινόμενα μόνο η Ελλάδα., η οποία φαντάζει αυτή τη στιγμή να είναι η μοναδική λύση επιβίωσης των κατοίκων των Σκοπίων. Μόνο εάν ζητήσουν ένωση με την Ελλάδα θα μπορέσουν να βγουν οριστικά από την παγίδα που τους έριξε η αδιαλλαξία, ο μεγαλοϊδεατισμός και το μίσος του Νίκολα Γκρούεφσκι κατά των Ελλήνων…
Πηγή

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/2009/09/blog-post_28.html

    Σκοπιανή Εγκυκλοπαίδεια......πρώτες αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της με θέμα την Ελλάδα. ΥΠΕΞ και ΥΠΠΟ ακόμα να αντιδράσουν.
    Οπως αποκαλύψε χθες το «ΘΕΜΑ», η νέα απίστευτη πρόκληση περιέχεται στη λεγόμενη «Μακεδονική Εγκυκλοπαίδεια», την οποία συνέγραψαν, κατ’ εντολή του Σκοπιανού πρωθυπουργού, οι ιστορικοί της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων και παρουσίασε ο ίδιος με κάθε επισημότητα στις 16 Σεπτεμβρίου. Στο δίτομο έργο των 1.671 σελίδων, η έκδοση του οποίου χρηματοδοτήθηκε από κρατικούς πόρους της γειτονικής χώρας και σύμφωνα με τον κ. Γκρούεφσκι εκφράζει απόλυτα «το πολιτιστικό και πολιτικό παρελθόν και παρόν μας», η κυβέρνηση των Σκοπίων όχι μόνο επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία της ευρύτερης περιοχής κατά το δοκούν, αλλά αλλοιώνει συνειδητά και βασικά στοιχεία της Ελληνικής εθνικής μας υπόστασης.

    Συγκεκριμένα, στη σελίδα 67 της εγκυκλοπαίδειας και στο λήμμα «Ελληνας» αναφέρεται ότι «νεότερες έρευνες απέδειξαν ότι οι Ελληνες ως έθνος έλκουν την καταγωγή τους από τις μαύρες φυλές της Αφρικής και της ερήμου της Σαχάρας»!

    Οι 260 Σκοπιανοί ιστορικοί, φέρνοντας σε πέρας τη διατεταγμένη κυβερνητική αποστολή που τους ανατέθηκε, σημειώνουν ότι οι Ελληνες, προερχόμενοι από την αφρικανική ήπειρο και χωρίς ουσιαστικά πολιτισμικό υπόβαθρο, «εποίκησαν τη Βαλκανική οικειοποιούμενοι τους τοπικούς πολιτισμούς, οι οποίοι ήταν προηγμένοι και τους έδειξαν ως δικά τους επιτεύγματα».

    Η άνευ προηγουμένου προκλητικότητα της κυβερνητικής ηγεσίας των Σκοπίων φτάνει στο σημείο να χαρακτηρίσει τον ελληνικό πολιτισμό αποτέλεσμα παραχάραξης και υποκλοπής άλλων πολιτισμών, ενώ δεν διστάζει να οικειοποιηθεί ιστορικά τον Παρθενώνα, ακόμα και τα ομηρικά έπη! «Ακόμα και τα έπη του Ομήρου και ο Παρθενώνας δεν είναι αποτέλεσμα του ελληνικού πολιτισμού, αλλά παραχαράξεως, υιοθετήσεως ακόμα και υποκλοπής των ανωτέρω τοπικών αυτοχθόνων πολιτισμών, όπως του δικού μας, του μακεδονικού»!

    Η νέα διαστρέβλωση και αμφισβήτηση ολόκληρου του οικοδομήματος του ελληνικού πολιτισμού σε λίγες μέρες θα κάνει τον γύρο του κόσμου, αφού η εγκυκλοπαίδεια πρόκειται να μεταφραστεί σύντομα στα αγγλικά και να αποκτήσει και νέους τόμους.

    Στη νέα απαράδεκτη μεθόδευση των Σκοπιανών δεν υπήρξε η παραμικρή αντίδραση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αυτή τη φορά όχι ως αποτέλεσμα της πολιτικής υποχωρητικότητας που εφαρμόζει συστηματικά στα εθνικά μας θέματα τα τελευταία χρόνια, αλλά επειδή όπως φαίνεται ούτε καν το αντιλήφθηκε! Την ίδια στιγμή μάλιστα που η συγκεκριμένη υπόθεση έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις με την εμπλοκή των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας.

    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΥΠΕΞ ΚΑΙ ΣΤΟ ΥΠΠΟ(κρίμα κε Σαμαρά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oraios titlos, "Arhise h katarefsi ton skopion!"
    As efhithoume loipon oloi mazi, apo to stoma sou kai stou theou ton pato!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ που έχει φτάσει η κατάσταση με τους σλαβόγυφτους, τη βλεπω τη δουλειά να χωρίζονται σε δύο μέρη, το ένα να το προσαρτίζουν οι αλβανοί και το άλλο όλος ο πλανήτης να συνεχίζει να το λέει "Μακεδονία".

    Κατάντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτο το εκπορνευμενο προτεκτορατο πρεπει να διαλυθει και οχι να ενωθει με την Ελλαδα!!!
    Ειναι δυνατον να βαλουμε αυτα τα φιδια στο σπιτι μας??

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den mborei,tetoio 8rasos mono sthn aytodialysh tous mborei na katalhksei.Ena Kratos pou paraxarasei thn Istoria,syntoma 8a ginei to idio tou...Istoria.AMHN 8EE MOY!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πιστεύω οτι και να πραγματοποιηθεί (ή να διαφανεί ξεκάθαρα τουλάχιστον) η διάλυση του κρατιδίου θα σπεύσουν οι σύγχρονοι προσδότες της πατρίδας μας σε αναγνωρίσεις, υποχωρήσεις, βοήθειες και παροχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]