Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιώργο, ή κάνεις αυτά που ζητάμε ή... σε ρίχνουμε!

Μία φράση που θα ακούει πολύ συχνά

ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός

Μεταξύ τον άλλον που είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή στην Θεσσαλονίκη, τον ακούσαμε να λέει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως σε περίπτωση που η παράταξη του εξασφαλίσει μια οριακή πλειοψηφία, 151 ή 152 έδρες δηλαδή, δε θα οδηγήσει τη χώρα εκ νέου σε εκλογές για να εκμεταλλευτεί το νέο εκλογικό νόμο Παυλόπουλου και να πάρει τις μπόνους έδρες που θα του δώσει αυτός.
Η πρώτη σκέψη φυσικά του καθένα είναι πως πρόκειται για μια έντιμη στάση του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος δεν αποβλέπει σε προσωπικά οφέλη και σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη εδραίωση του στην εξουσία αλλά στην ανάληψη αυτής με οποιονδήποτε τρόπο προκειμένου να βγάλει τη χώρα από τη κρίση στην οποία έχει περιέλθει.
Ασφαλώς τον Αθηναίο και τον Θεσσαλονικιό πιθανό να μη τον ενδιαφέρει καθόλου το γεγονός της οριακής αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ, εμάς όμως του Θρακιώτες θα πρέπει να μας απασχολήσει πολύ σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς κατά πάσα πιθανότητα οι 2 εκ των ας πούμε 152 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ θα προέρχονται από το χώρο της μειονότητας.
Τι σημαίνει αυτό; Μα πολύ απλά δύο βουλευτές που όπως όλα δείχνουν θα είναι και πάλι ο κύριος Χατζηοσμάν και ο κύριος Μάνταζη (εκτός εάν υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις της τελευταίας στιγμής), οι οποίοι με τη μέχρι τώρα στάση τους έδειξαν ότι το κύριο μέλημα τους ως προς τη Θράκη είναι η ανάδειξη μιας εθνικής δηλαδή τουρκικής μειονότητας κι όχι μιας μειονότητας έτσι όπως την έχει καθορίσει η συνθήκη της Λοζάνης, δηλαδή ως μουσουλμανική, θα έχουν το ρόλο του ρυθμιστή του ΠΑΣΟΚ.
Με πιο απλά λόγια, κάθε φορά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αποφεύγει να πράξει αυτό που του υπαγορεύουν, πιθανότατα να απειλούν με παραίτηση και κατά συνέπεια πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Άρα θα γίνεται πάντα ότι ακριβώς θέλουν οι δυο αυτοί μειονοτικοί βουλευτές της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Στην ουσία το μέλλον των Πομάκων και των Τσιγγάνων της Θράκης θα εξαρτάται από δυο βουλευτές που με τόσο ζήλο παλεύουν να σβήσουν κάθε ίχνος Πομάκων και Ρομ στη Θράκη.
Επειδή όμως διανύουμε προεκλογική περίοδο και πιθανό κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν ως υποστηριχτές της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να τονίσω πως εδώ και πολύ καιρό λέμε πως η κυβέρνηση Καραμανλή έχει αποτύχει σε πολλούς τομείς, ήταν πολύ χειρότερη σε ορισμένες περιπτώσεις από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά βέβαια σε γενικό επίπεδο γιατί αν πούμε να εστιάσουμε στο καθαρά μειονοτικό κομμάτι θα πρέπει να πούμε πως όσα έκανε η Νέα Δημοκρατία για τους Πομάκους και ειδικότερα την περίοδο την εποχή που υπουργός εθνικής παιδείας και θρησκευμάτων ήταν ο Θρακιώτης Ευριπίδης Στυλιανίδης, αν τα είχε κάνει και το ΠΑΣΟΚ τα τόσα χρόνια που μας κυβερνούσε, σήμερα οι Πομάκοι θα ήταν σε πολύ καλύτερη μοίρα.
Σας θυμίζουμε μόνο την ίδρυση τεσσάρων 4 ελληνόφωνων δημοτικών σχολείων στα Πομακοχώρια της ορεινής Ξάνθης τα οποία δε πρόλαβαν να λειτουργήσουν γιατί κάποιοι δυστυχώς δεν άντεξαν στις πιέσεις των προξενικών κύκλων της Κομοτηνής και έσπευσαν να απομακρύνουν τον κύριο Στυλιανίδη από ένα υπουργείο όπου όπως εξάλλου φάνηκε, ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα σχέδια της Άγκυρας στη Θράκη.
Αλήθεια, θα τολμήσει ο Γιώργος Παπανδρέου, με 152 βουλευτές και με τους δύο να είναι φανατικοί υποστηριχτές περί τουρκικής μειονότητας στη Θράκη, να δώσει εντολή να λειτουργήσουν τα τέσσερα αυτά ελληνόφωνα δημοτικά σχολεία στα Πομακοχώρια; Μα αν κάνει κάτι τέτοιο, την επόμενη ακριβώς μέρα, οι μειονοτικοί βουλευτές θα τον στείλουν σπίτι του.
Βέβαια υπάρχει πάντα και μια πιθανότητα της τάξεως του 0.000000000001% ο Γιώργος Παπανδρέου να βάλει το εθνικό συμφέρον και τα πατριωτικά του αισθήματα πάνω από την καρέκλα του πρωθυπουργού (όχι ότι το πιστεύω αυτό, απλά με κάτι έπρεπε να γεμίσω τη σελίδα).
Οφείλουμε λοιπόν εμείς οι Θρακιώτες, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, να σκεφτούμε πολύ σοβαρά που θα δώσουμε τη ψήφο μας γιατί έστω και άθελα μας μπορεί να γίνουμε συνεργοί σε ένα έγκλημα κατά της ίδιας μας της πατρίδας. Προς θεού, δε λέμε πως πρέπει ο Θρακιώτης να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία ή κάποιο άλλο κόμμα, απλά λέμε πριν πάει στην κάλπη για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, να λάβει υπόψη και αυτά που γράφονται σε αυτές τις σειρές.
Σ. Καραχότζα

Σχόλιο ιστολογίου: Και καλό θα ήταν ο κύριος Παπανδρέου να υπολογίζει και κάποιες αστάθμητες παραμέτρους που έχουν να κάνουν με τον ήσυχο (ή ανήσυχο) ύπνο του. Οι "φίλοι" του στο Τουρκικό Προξενείο ίσως και να μην είναι και τόσο "θερμοί" όσο τους νομίζει...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Εδώ κάνετε λάθος. Η μειονότητα της Θράκης δεν είναι μουσουλμανική. Το επίσημο κείμενο της συνθήκης της Λωζάννης στα γαλλικά, αναφέρει "Μουσουλμανικές μειονότητες". Οι μειονότητες δεν είναι μία αλλά πολλές (Τούρκοι, Πομάκοι, Ρομά, Νέγροι, Κιρκάσιοι κ.τ.λ.).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αναγνώστη, μάλλον εσύ έχεις το λάθος, λόγω κακής μετάφρασης. Η μουσουλμανική μειονότητα είναι μία και η Συνθήκη της Λωζάνης δεν έχει αναγνωρίσει εθνικές μειονότητες πέρα από την Ελληνική Μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη. Συγχώρεσέ με για την παρεμβολή, αλλά επειδή βρίσκω πως μία τέτοια παρατήρηση δεν πρέπει να παραμείνει αίολη, θα ήθελα να σου συστήσω καλύτερη μετάφραση της Συνθήκης της Λωζάνης ή εάν έχεις τη δυνατότητα να αναγνώσεις το πρωτότυπο κείμενο προκειμένου να καταλάβεις τη διαφορά (muslims minority= μειονότητα μουσουλμάνων). Έτσι, υπενθυμίζω πως στη Θράκη δεν αναγνωρίζεται ΚΑΜΙΑ εθνική μειονότητα!!! Εξάλλου, ο συγγραφέας του κειμένου είναι Πομάκος και γνωρίζει καλύτερα από όλους τη διαφορά ανάμεσα σε Τούρκους και Πομάκους. Εάν γνωρίσεις Πομάκους, θα σου πούνε πως όποιος είναι Τούρκος ζει στην Τουρκία, ενώ όποιος θέλει να γίνει Τούρκος ή λέει πως είναι Τούρκος (και ζει στην Ελλάδα) μπορεί να πάει στην Τουρκία που είναι η πατρίδα του. Μην εμπλέκουμε τους Ρομά και τους Πομάκους (αυτό με τους Νέγρους και τους Κιρκάσιους που το διάβασες αλήθεια; ανακαλύφθηκαν και νέες μειονότητες τώρα τελευταία;) με την λέξη Τούρκος. Αν μη τι άλλο, προσβάλλουμε την ύπαρξή τους και σαφέστατα τους αφαιρούμε το δικαίωμα να ορίζουν οι ίδιοι τις προγονικές τους ρίζες και την Ελληνική καταγωγή τους. Πομάκοι και Ρομά ισχυρίζονται πως είναι Έλληνες και θεωρούν ύβρη εάν τους αποκαλέσεις Τούρκο... Εκτός εάν διαφωνείς και σε αυτό. Μην τοποθετούμε, λοιπόν, ελαφρά τη καρδία και τόσο εύκολα εθνικές μειονότητες εκεί που δεν υπάρχουν. Και εν πάσει περιπτώσει μπορείς να μου απαντήσεις πόσες εθνικές μειονότητες υπάρχουν στην Τουρκία; Γιατί εκεί υπάρχουν και καταπιέζονται έως θανάτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαίρομαι αφάνταστα που διαβάζουν αυτήν την ιστοσελίδα και οι της απέναντι πλευράς του Αιγαίου, η οι υποστιρηκτές τους(το ίδιο κάνει, δίνουν αναφορά).
    Είστε πολύ τυχεροί κύριοι, όλα τα σχέδια σας, έρχονται ευνοϊκά χάριν του ξένου παράγοντα που τον εξυπηρετείτε και αυτός με το αζημίωτο σας ανταμοίβει με το παραπάνω.Έτσι λοιπόν μας έχετε καθήσει πάνω στο....σβέρκο για να μη πω κάπου αλλού σεβόμενος την ιστοσελίδα)
    Αλλά να γνωρίζετε κύριοι ότι ο Ελληνικός λαός δεν θα ανεχθεί εθνικές μειωδοσίες από κανέναν πολιτικό, μαύρο φίδι που τον έφαγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]