Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το ματ του Τσίπρα στον Αλαβάνο

Φαίνεται ότι τον Αλέξη Τσίπρα τον είχαμε υποτιμήσει! Η κίνηση που έκανε ήταν μια κίνηση ματ στον Αλαβάνο και δείχνει ότι διαθέτει πολιτικό μυαλό και μαθαίνει γρήγορα.
Το Ματ του Τσίπρα συνοψίζεται στα παρακάτω λόγια του, τα οποία έγιναν και απόφαση:
«Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα ο κόσμος που μας παρακολουθεί να καταλάβει ότι η καρέκλα αυτή είναι ένα πουκάμισο αδειανό. Οι ηγεσίες στην Αριστερά δεν κερδίζονται ούτε με εκβιασμούς ούτε με τερτίπια. Επικεφαλής στους δικούς μας αγώνες, όπως πάντα, θα είναι όλοι όσοι θα λιώσουν τα παπούτσια τους για να μεταφέρουν το μήνυμα αντίστασης, ελπίδας και αγώνα και ριζοσπαστικής και ανανεωτικής Αριστεράς και όχι αυτός που θα έχει το δικαίωμα να εκλεγεί χωρίς σταυρό σε δυο εκλογικές περιφέρειες.
Σε ότι με αφορά, προτιμώ να είμαι επικεφαλής μαζί με χιλιάδες άλλους και άλλες στους αγώνες και στην προεκλογικής μας εκστρατεία παρά να κάνω χρήση αυτού του δικαιώματος. Μπροστά στην ανάγκη να συμμαζευτεί αυτή η παράλογη κατάσταση και να ανταποκριθούμε μπροστά στις απαιτήσεις του κόσμου δεν με αφορά η εκλογή δίχως σταυρό. Και θα θέσω τον εαυτό μου μπροστά στην κρίση του κόσμου μας στην περιφέρεια όπου ζω και δραστηριοποιούμαι. Το ίδιο ζητώ να πράξουν και όλα τα στελέχη του χώρου μας, στην πρώτη γραμμή και ο πρώην Πρόεδρος του κόμματος μας, να μπει σε γραμμή μάχης, να τεθεί υπό την κρίση του κόσμου της Αριστεράς».
Με την «κίνηση» αυτή, ο Τσίπρας διασώζει προεκλογικά και προσωρινά τον ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Μεταθέτει το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών μετά τις εκλογές και με βάση τα αποτελέσματα που θα προκύψουν.
Προβάλλει επίσης το ηγετικό του προφίλ, υψώνοντας τον εαυτό του υπεράνω των στενών μικροκομματικών ηγεμονισμών και παράλληλα βάζει σε δοκιμασία και εκλογική έγκριση τον κάθε επίδοξο ηγέτη.
Φυσικά παράταση ζωής παίρνει ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το πρόβλημά του είναι βαθύτατα ΠΟΛΙΤΙΚΟ και δεν λύνεται με οργανωτικά κόλπα, όσο έξυπνα και αν είναι.
Οι πολιτικές του θέσεις και η πρακτική του είναι αυτά που τον διαλύουν…
Ωστόσο, στριμώχνει άγρια τον Αλαβάνο, διότι τον εξαναγκάζει να δώσει τη μάχη για να εκλεγεί.
Ο Αλαβάνος, όμως, «λιποτάκτησε». Μπροστά στον κίνδυνο να μην εκλεγεί (αυτό θα αποτελούσε τη ληξιαρχική πράξη του θανάτου του) ανακοίνωσε ότι δεν θα κατεβεί ως υποψήφιος.
Τώρα θα «εύχεται» μια συντριβή του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ (να μην μπει στη Βουλή) για να τα χρεώσει όλα στον ΣΥΝ και τον Τσίπρα.
Αυτό που δεν θέλουν να αντιληφθούν οι «συνιστώσες» είναι τούτο: Ότι η μεγάλη και συμπαγής εκλογική δύναμη βρίσκεται στον ιστορικό ΣΥΝ. Οι «συνιστώσες» ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα είναι. Η Εκλογή κάποιων από αυτές τις «συνιστώσες» (Κοροβέσης π.χ.) «πατούσε» πάνω στο ιστορικό εκλογικό σώμα του ΚΚεσ.-ΣΥΝ.
Η ρήξη ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον ΣΥΝ, ακριβέστερα η επίθεση των Συριζαίων εναντίον του «κορμού» (ΣΥΝ) καθιστά προβληματική την εκλογή εκείνων που πρωτοστάτησαν σε αυτή την επίθεση: Του Αλαβάνου κατά κύριο λόγο…
Αυτά υπολόγισε ο Αλαβάνος και δεν ρίσκαρε…Προτίμησε τη «λιποταξία», αποδείχνοντας το πόσο μικρό πολιτικό μέγεθος είναι…
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]