Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Προφητείες γέροντος Παϊσίου για Ισραήλ και Τουρκία

Η άγια μορφή του προειδοποίησε...

Γνωστός σχεδόν σε όλους τους Έλληνες είναι ο αγιορίτης γέροντας-μοναχός Παΐσιος, ο οποίος έχει πλέον "κοιμηθεί". Η "δημοτικότητα" του γέροντα Παϊσίου οφείλεται σε σειρά Θεϊκών χαρισμάτων, πολύ πέρα από τα ανθρώπινα όρια.
Πέρα από την αγάπη προς τον συνάνθρωπο και τα πνευματικά στηρίγματα που έδινε, ο αγιορίτης αυτός μοναχός υπήρξε και πνευματικός στύλος της σύγχρονης Ορθοδοξίας μέσα από σειρά ανεκδιήγητων θαυμαστών και θαυμάτων τα οποία γνωστοποιούνται από όσους τα έζησαν προσωπικά και μας τα μεταφέρουν, δίνοντάς μας την ευκαιρία να γνωρίσουμε το μεγαλείο αυτού του άγιου γέροντα.
Μέσα σε όλα τα χαρίσματα, ο γέροντας Παΐσιος, είχε και το χάρισμα της προόρασης αλλά και της προφητείας, όπως εικάζουν κάποιοι που τον γνώρισαν από πολύ κοντά...
Για την συγκρουσιακή κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο γέροντας Παΐσιος έχει πει πάρα πολλά. Τολμήσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά και να τα παραθέσουμε, προκειμένου αυτοί που δεν γνωρίζουν, να πάρουν μία "γεύση" από τα προφητικά λόγια του γέροντος για όσα σήμερα ζούμε.
"Οι Τούρκοι δεν έχουν ακόμα πολλές ημέρες. Τα κόλλυβα τα έχουν στο ζωνάρι τους.
Η Τουρκία θα διαλυθεί με ευγενικό τρόπο και θα ανεξαρτητοποιηθούν οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι.
Οι Ρώσοι θα κυριέψουν την Τουρκία και αυτή θα εξαφανιστεί από τον χάρτη. Ένα μέρος των Τούρκων θα εκχριστιανιστεί, ένα άλλο θα σκοτωθεί και ένα άλλο θα κατευθυνθεί προς την Μεσοποταμία.
Θα γίνουν φοβεροί πόλεμοι στη Μέση Ανατολή, όπου θα πάρουν μέρος οι Ρώσοι. Θα υπάρχουν πολλοί νεκροί.
Οι Κινέζοι θα περάσουν τον Ευφράτη ποταμό με 200.000.000 στρατό και θα προχωρήσουν προς τα Ιεροσόλυμα.
Θα καταστραφεί το τέμενος του Ομάρ και θα αρχίσουν οι εργασίες για την ανοικοδόμηση του ναού του Σολομώντα που ήταν παλαιότερα χτισμένος σ’ εκείνο το σημείο.
Θα γίνει φοβερός πόλεμος μεταξύ Ευρωπαίων και Ρώσων και θα σκοτωθούν πολλοί. Η Ελλάδα δεν θα αναμιχθεί πολύ σ’ αυτόν τον πόλεμο και θα της δοθεί η Κωνσταντινούπολη, επειδή οι αντιμαχόμενες πλευρές δεν θα βρίσκουν άλλη καλύτερη λύση. Έτσι, θα συμφωνήσουν γι’ αυτό με την Ελλάδα, αφού θα τους πιέζουν οι δύσκολες τότε περιστάσεις. Μ’ αυτόν τον τρόπο, χωρίς να χρησιμοποιηθεί ο Ελληνικός στρατός, θα δοθεί η Πόλη στους Έλληνες.
Οι Εβραίοι θα βοηθηθούν από τον Ευρωπαίο ηγέτη και θα αποκτήσουν μεγάλη δύναμη. Θα αναδειχθούν αναιδείς και υπερήφανοι και θα προσπαθήσουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της Ευρώπης. Τότε τα 2/3 των Εβραίων θα εκχριστιανιστούν.
Την Κων/πολη θα μας τη δώσουν όχι από καλοσύνη, αλλά θα οικονομήσει ο Θεός να είναι τέτοια τα συμφέροντα των μεγάλων, ώστε να τους βολεύει να έχουμε εμείς την Πόλη. Επίσης θα πάρουμε και την Καππαδοκία. Τα πράγματα θα χαλαρώσουν στην Καππαδοκία και θα μπορεί να πηγαίνει όποιος θέλει, οπότε θα είναι σαν να την έχουμε. Αυτοί που θα μας βοηθήσουν θα είναι οι Άγγλοι και οι Αμερικάνοι.
Τους Τούρκους θα τους περάσουν από την άλλη μεριά και αυτό θα γίνει για τα νερά, τα οποία θα γίνουν διεθνή.
Έπειτα θα πέσει στην Τουρκία χολέρα και θα γίνει μεγάλη καταστροφή, αφού θα πεθάνουν πάρα πολλοί. Από τους υπόλοιπους Τούρκους το 1/3 θα γίνουν Χριστιανοί.
Η ΕΟΚ είναι το κράτος του Ισραήλ και τα ψωμιά της είναι λίγα.
Οι Κούρδοι και οι Αρμένιοι θα κάνουν κράτος..."

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

8 σχόλια :

  1. Χωρίς να θέλω να θίξω τα όσια και τα ιερα της φυλής, πιστεύω ότι σε μία ιστοσελίδα γεωπολιτικής δεν έχουν θέση οι προφητείες. Μπορεί να είναι αληθινές, μπορεί χίλια δυό, αλλά δεν είναι καλές για βάση γεωπολιτικής ανάλυσης ειδικά όταν μπορεί να δημιουργούν πόθους απατηλούς. Εκτός αυτού ο προφητικός λόγος σύμφωνα με τους θεολόγους δεν έχει ως κύρια αποστολή την αναφορά στεγνών γεγονότων προς τέρψη και αγαλλίαση, αλλά έχει πνευματική αποστολή, η οποία πολλές φορές υπερέχει εάν δεν αδιαφορεί κιόλας για τις διάφορες γεωπολιτικές σκοπιμότητες. Εξάλλου ο γέροντας Παίσιος τις περισσότερες φορές στήριζε τις προφητείες του στις προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού. Ο τελευταίος, παρά το γεγονός ότι μιλούσε για την απελευθέρωση ξεκάθαρα, όταν αναφέρονταν σε αυτό που όλοι λένε "ότι θα πάρουμε την Πόλη" γινόταν λίγο ασαφής και έλεγε για το "ποθούμενο". Το τελευταίο μπορεί να είναι από μία σοβαρή ήττα της Τουρκίας που θα απαλλάξει την Ελλάδα από τα χρόνια προβλήματα μέχρι και την λάμψη εκ νέου της Ορθοδοξίας σε πνευματικό επίπεδο. Ο Κοσμάς ο Αιτωλός δεν αναφέρει τίποτε ότι θα δοθεί η Πόλη στους Έλληνες.
    Σε κάθε περίπτωση όμως ας αφήσουμε τις προφητείες και ας κοιτάξουμε με έργα και ενεργή συμμετοχή στα κοινά και σε αυτό το δικό σας λειτούργημα να αποτρέψουμε τις απειλές προς την Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να θέλω να θίξω τον αποστολέα του προηγούμενου σχολίου, του οποίου μάλιστα το πατριωτικό αίσθημα διαφαίνεται ξεκάθαρα κι ευχαριστώντας τον, διότι μου έδωσε τροφή για σκέψη, οφείλω να υπενθυμίσω ότι "οι προφητείες είναι το πιο σίγουρο πρακτορείο ειδήσεων" και ως εκ τούτου κατά την ταπεινή μου γνώμη θα έπρεπε να κατέχουν πάντα εξέχουσα θέση στα ιστολόγια παρουσίασης ειδήσεων ειδικά εθνικού και γεωπολιτικού περιεχομένου! Σε καμία λοιπόν περίπτωση ας μην αφήσουμε τις προφητείες, αλλά να τις αναδεικνύουμε όπως και όσο μπορούμε. Έτσι θ' αποτελούν για όλους πνευματικό "ξυπνητήρι", ελπίδα και παρηγοριά. Νυν γαρ ο καιρός, γρηγορείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την πρόκληση (είμαι ο συγγραφέας του πρώτου σχολίου). Θα μου επιτραπεί να επιμείνω στην άποψή μου, εισάγοντας και μία ακόμα παράμετρο στο ζήτημα, η οποία έχει να κάνει με τους κινδύνους που προκύπτουν από εσφαλμένες ερμηνείες.
    Για παράδειγμα: Σίγουρα θα είναι γνωστή σε εσάς η προφητεία που μιλάει για τα τρία κομμάτια της Τουρκίας μετά το μεγάλο πόλεμο. Πολλοί αναφέρονται σε αυτό ως κάτι που θα γίνει. Αυτό όμως είναι πολύ πιθανό να έχει ήδη γίνει, εάν αναλογισθεί κάποιος το χρόνο που αυτή η προφητεία αρχικά είχε ειπωθεί (18ο αιώνα από τον Κοσμά τον Αιτωλο). Η σημερινή Τουρκία όντως απώλεσε τα 2/3 της τότε οθωμανικής αυτοκρατορίας που περιελάμβανε όλα τα Βαλκάνια και εδάφη στη Μέση Ανατολή), πολλοί από τους πληθυσμούς της τότε αυτοκρατορίας ελεύθερα άσκησαν τη χριστιανική τους πίστη, η Ελλάδα πήγε μέχρι την Κόκκινη Μηλιά (το 22 - και γύρισε βέβαια ολίγον κακήκν κακώς) και οι νεκροί Τουρκοι κατά τη διαδικασία συρρίκνωσης της αυτοκρατορίας ήταν όντως πολλοί.Οι Γάλλοι και οι Ιταλοί (κοκκινογέλεκοι - Γαριβαλδινοί) όντως πολέμησαν στο πλευρό μας. Και τέλος ο Μεγάλος Πόλεμος που έλεγε ο πατρο-κοσμάς έγινε και αυτός. Ο Α ΠΠ έμεινε στην ιστορία ως ο Μεγάλος Πόλεμος (είχε τα περισσότερα θύματα και ήταν ο περισσότερο βίαιος). Το "κακό" πιάστηκε από πάνω (ο πόλεμος όντως άρχισε από τα Βαλκάνια)
    Πως λοιπόν κάποιος μπορεί να μιλάει με βεβαιότητα ότι οι προφητείες αναφέρονται στο τώρα ή στο μέλλον? Και πάλι επαναλαμβάνω ότι μπορεί και να σφάλλω. Μπορεί όμως και κάποιος που ερμηνεύει προφητείες να σφάλλει. Γι αυτό το λόγο, προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν θα πρέπει να "βασιζόμαστε" σε τέτοιου είδους στοιχεία για τις προσδοκίες μας.

    Και πάλι ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν σας πει καποιος αν θα αλλαξει ποτε αυτη η χωρα προς το καλυτερο,οι πιο πολλοι θα πειτε ουτε με θαυμα.ποιος θα στοιχηματιζε για την ρωσια της δεκαετιας του 90¨?κανενας.Μονο εμεις οι ελληνες το γνωριζαμε με τις προφητειες που κληρονομησαμε απο τους παππουδες μας.Π.χΟταν θα δυναμωσει η κοκκινη αρκουδα και σηκωθει στα ποδια της,τοτε θα ειναι η ωρα,αρα τοτε ηταν η στιγμη που ηταν πεσμενη.Εγω προσωπικα ελεγα τοτε στον εαυτο μου ,ειναι δυνατον αυτη η χωρα να γινει κρατος, ψιλοαμφισβητωντας τις προφητειες,αλλα ειχα και μια κρυφη ελπιδα μεσα μου , και γινεται το θαυμα και σηκωνεται η αρκουδα και αρχιζει να ανακατευεται η κατσαρολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. την εποχη που ζουσε ο παπουλης και μαγνητοφωνα και καμερες υπηρχαν .εγω δεν ειδα τιποτε απο αυτα που λεγονται και γραφονται.αντιθετως βλεπω ατομα που τον μονο σκοπο εχουν να τα οικονομησουν να μας εχουν φλομωσει στο παραμυθι , για να μην δεχθω την αλλη αποψη οτι μας παρουσιαζουν τους ορατους εχθρους μας σαν ενδο-εξω γιηνους και του κοσμου τις ανοησιες με μονο σκοπο να μας ριξουν τις αμυνες μας περιμενοντας τους Ε κλπ.να μας σωσουν οποτε μην κανετε τιποτε αφου η σωτηρεια ειναι εξασφαλισμενη.θελω να τελειωσω οτι αν ρωτησετε και αυτους που κλειστηκαν στην Αγια Σοφια ,πιστευοντας κατι τετοιες γελιοτητες ,αντι να πολεμησουν σαν αντρες μαλλον θα σας πουν οτι ο λαιμος τους γευτηκε το τουρκικο χατζαρι και να μην πω τιποτε αλλο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. έλεος ρε παιδιά με τον 'γέροντα' και τον 'παπούλη' κλπ θα το γυρίσουμε στους 'προφήτες' τώρα ; συνέλθετε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. perimente ligo akomh,tora pou allakse o Mbarmboutierhs kai 8a deite.Ola Alh8ina 8a bgoune,apla kai giati h Tourkia paizei diporto kai 8a xasei kapoia stigmh ta ayga kai ta pasxalia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θεωρώ πως επειδή οι προφητείες εκπορεύονται από τον ίδιο τον Θεό και απλά κάποιος άνθρωπος τις μεταδίδει, θα συμφωνήσω με κάποον που είπε ότι είναι σίγουρο "πρακτορείο ειδήσεων". Συν τοις άλλοις, αν κάποιος αναρωτήθηκε τι σχέση έχουν οι προφητείες με την γεωπολιτική, θα του υπενθυμίσω ότι ο Θεός είναι ο καλύτερος παίκτης σε αυτό το πόκερ! Το ίδιο δεν είχαν πει οι προφητείες για την ανοικοδόμηση της Ρωσίας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]