Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εποικισμός: Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κύπρος

Θέμα χρόνου να γίνει τουρκική η Κύπρος

Ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα εγκρίνουν λύση του Κυπριακού σε ένα δημοψήφισμα αν δεν προνοεί για τουρκικές εγγυήσεις, δήλωσε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.
Ο κ. Ταλάτ, εμμένοντας στη θέση ότι οι ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ εγγυήσεις είναι απαραίτητες για την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, είπε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δημιουργεί προβλήματα με τις συμφωνίες Εγγυήσεων και Συμμαχίας.
Επικαλούμενος πρόνοιες της Συνθήκης Εγκαθίδρυσης του 1960 την οποία κατά τα άλλα η τουρκική πλευρά προτιμά να αγνοεί όταν αφορά δικές της υποχρεώσεις είπε ότι τροπολογίες στις πρόνοιες για τις διεθνείς εγγυήσεις, όπως συμφωνήθηκαν το 1960, μπορούν να γίνουν μόνο με τη σύμφωνη γνώμη των συμβαλλόμενων μερών.
"Δεν υπάρχει λόγος να μην επιτευχθεί λύση αν ο πρόεδρος Χριστόφιας δεν επιμένει στην κωμική απαίτηση να αποφασίζει ποιος Τουρκοκύπριος ηγέτης θα εκλεγεί και δεν προβαίνει σε ακατανόητες εισηγήσεις", είπε ο κ. Ταλάτ αναφερόμενος προφανώς στην ελληνοκυπριακή θέση για κοινό εκλογικό ψηφοδέλτιο.
Κατά τα άλλα ο "προοδευτικός" Χριστόφιας και τα Ελληνικά πολιτικά "σαίνια" που είναι υπέρ της επανένωσης έναντι οποιουδήποτε κόστους εξ ου και το ΝΑΙ για το σχέδιο Ανάν, συνεχίζουν να κάνουν προτάσεις που έρχονται σε αντίθεση με τα ελληνικά-κυπριακά συμφέροντα.
Μπορεί το μεγαλύτερο πρόβλημα να είναι η παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί αλλά οι πολιτικοί μας φωστήρες έχουν εγκαταλείψει ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα το οποίο αν και όποτε γίνει η επανένωση θα μετατραπεί στο νούμερο ένα πρόβλημα των Ελληνοκυπρίων.
Μιλώ για το θέμα του εποικισμού το οποίο συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από τουρκικής πλευράς καθώς σύμφωνα με τουρκικές πηγές ο αριθμός των τουρκο"κυπρίων" φτάνει τις 300.000!
Η πολιτική που ακολούθησαν οι Τούρκοι μετά την κατάληψη τμήματος της Κύπρου να μεταφέρουν εποίκους από τα βάθη της Ανατολής και με την πάροδο των ετών να τους βαφτίζουν τουρκοκύπρίους είναι προφανής και φαίνεται και σήμερα με τις προτάσεις που έχουν γίνει ΚΑΙ από διεθνείς διαπραγματευτές με την σύμφωνη γνώμη Χριστόφια.
Η εκ περιτροπής προεδρία που έχει προταθεί να αναφέρεται όχι σε Ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους αλλά σε ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ (τετραετής θητεία και διετής αντίστοιχα).
Εκτός από τον παραλογισμό Έλληνες να δέχονται διαταγές και αποφάσεις όχι από τουρκοκύπριο αλλά στην πραγματικότητα από την ίδια την Τουρκία. Θέλω να ρωτήσω με αυτόν τον τρόπο δεν δημιουργείται τετελεσμένο όσο αφορά τον εποικισμό;
Και αν ναι σε 20-30 χρόνια ποιος νομίζετε ότι θα είναι πλειοψηφία στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ νησί;
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]