Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Aρνηθήκαμε δωρεάν πυροσβεστικά αεροσκάφη από τη Ρωσία, αλλά δεχθήκαμε της Τουρκίας!

Μπορεί να αρνηθήκαμε την βοήθεια της Ρωσίας σε πυροσβεστικά αεροσκάφη, αλλά δεχθήκαμε της Τουρκίας! Ήδη αυτή την στιγμή ένα παλαιό τουρκικό CL-215 βρίσκεται στην Ελευσίνα, ανεβάζοντας σε επτά τον αριθμό των ξένων αεροσκαφών που επιχειρούν μαζί με τις ελληνικές δυνάμεις αεροπυρόσβεσης.
Δωρεάν πυροσβεστικά αεροσκάφη προσέφερε η Ρωσία πριν από λίγες ώρες στην Ελλάδα, αλλά η κυβέρνηση απάντησε αρνητικά μετά από τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων ότι "οι πυρκαϊές ελέγχονται"!
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του www.defencenet.gr, η ρωσική κυβέρνηση πρότεινε την άμεση αποστολή δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών στην Ελλάδα, του γιγαντιαίου IL-76P και του γνωστού Beriev Be-200, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για την ελληνική πλευρά, αλλά η απάντηση μετά τις διαβεβαιώσεις των "αρμοδίων" ήταν αρνητική!
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Ευάγγελο Αντώναρο, "Η ρωσική προσφορά δεν έγινε δεκτή λόγω διαφορετικών συστημάτων επικοινωνιών".
Πρόκειται για τα ίδια ακριβώς αεροσκάφη που επιχειρούσαν με τις ελληνικές δυνάμεις αεροπυρόσβεσης χωρίς κανένα πρόβλημα το 2007, αλλά και το 1999!
Τα αεροσκάφη θα βρίσκονταν στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα. Πηγές από την ρωσική πλευρά ανέφεραν ότι "Τα αεροσκάφη εν πάση περιπτώσει είναι στην διάθεση των ελληνικών αρχών. Αν νομίσουν ότι τα χρειάζονται σε λίγες ώρες θα είναι εδώ".
Το IL-76P είναι το μεγαλύτερο πυροσβεστικό αεροσκάφος του κόσμου με 42 τόνους νερού μεταφορική ικανότητα! Εφοδιάζεται στο έδαφος και έχει επιχειρήσει και πριν μερικά χρόνια στην Ελλάδα με απίστευτα αποτελέσματα (με μία ρίψη επιτυγχάνει αποτελέσματα όσο 7 CL-415 μαζί!).
Συγκεκριμένα το 1999 είχε πραγματοποιήσει 25 εξόδους ρίχνοντας 1.050 τόνους νερού. Επιχειρεί με ταχύτητα 300 χλμ. α.ώ και επιτυγχάνει ρίψεις από 100 μέτρα ύψος.
Το Beriev Be-200 μεταφέρει 12 τόνους νερού (έναντι 6.115 λίτρων του CL-415) με ταχύτητα διπλάσια των CL-415 (710 χλμ, έναντι 346).



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΝΑ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΤΟΥΣ (ΕΛΛΗΝΕΣ) ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ << ΔΟΥΛΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΜΕΔΟΥΛΙ >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μάθει ο Πούτιν να κλείνει συμφωνίες με τους Τούρκους. Τον τιμωρήσαμε και αντί να δεχτούμε τα δικά του δεχτήκαμε το χάρβαλο των Τούρκων.
    Περήφανη εξωτερική πολιτική.
    Τι θα δούμε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές του www.defencenet.gr, η ρωσική κυβέρνηση πρότεινε την άμεση αποστολή δύο πυροσβεστικών.."
    Ρε ζόρι που έχουν όλοι να δημοσιογραφούν !
    Ποιές "πηγές του defencenet".
    Το taxalia το έγραψε 10 ώρες πριν δίνοντας και το link (ria-novosti)

    http://taxalia.blogspot.com/2009/08/blog-post_2697.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ανώνυμο 1:03

    Ελπίζω η μομφή περί απόπειρας δημοσιογραφίας να μην απευθύνεται προς αυτό το ιστολόγιο. Επειδή είδα την είδηση στο Defencenet έπρεπε να αναφέρω την πηγή. Έχεις την εντύπωση πως εάν την είχα δει στο TaXalia δεν θα την έβαζα; Εάν έχεις τέτοια εντύπωση, μάλλον πρέπει να σου πω ότι κάνεις τραγικό λάθος. Και εν πάσει περιπτώσει, η δημοσιογραφία και τα παρεμφερή της είναι μακριά από τους πολίτες που γράφουν, που ενημερώνουν και που καταθέτουν τις απόψεις τους...
    Δεν είναι σωστό να μας λες δημοσιογράφους... Εμείς δεν σε βρίσαμε... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]