Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξαφνικά οι ΗΠΑ θυμήθηκαν την τρομοκρατία στην Ελλάδα!

Τι ετοιμάζουν και μας προετοιμάζουν;

Χώρα με κακή οικονομία και παραδομένη στην «αυξανόμενη αναρχία και την εγχώρια τρομοκρατία» χαρακτηρίζεται η Ελλάδα από το αμερικανικό ινστιτούτο «Stratfor», το οποίο ειδικεύεται σε θέματα γεωστρατηγικής σε όλη την υφήλιο.
Στις προβλέψεις του για το τρίτο τετράμηνο του 2009, το αμερικανικό ινστιτούτο, γνωστό για την επιρροή του στην αμερικανική κυβέρνηση αλλά και για τις σχέσεις του με τη CIA, εμφανίζει την Ελλάδα ως χώρα που καταρρέει όχι μόνο οικονομικά, αλλά βυθίζεται και στην «αναρχία και εγχώρια τρομοκρατία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, και παραπέμπει σε μελέτη που δημοσιεύτηκε από το ινστιτούτο την 1η Ιουλίου με τίτλο: «Σέχτα Επαναστατών: Η επιστροφή της κλασικής ελληνικής τρομοκρατίας».
Στη μελέτη των αναλυτών Fred Burton και Ben West που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ινστιτούτου «Stratfor» (www.stratfor.com) επισημαίνεται πως η επανεμφάνιση της τρομοκρατίας αποτελεί σοβαρή απειλή και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει κάθε ξένο διπλωμάτη, Eλληνα βιομήχανο και ξένο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στη χώρα μας. Συστήνει μάλιστα σε όλους τους εν δυνάμει στόχους να αυξήσουν την προσωπική τους ασφάλεια και να αλλάξουν συνήθειες, επαγρυπνώντας για το ενδεχόμενο να είναι στόχοι.
Η ανάλυση του αμερικανικού ινστιτούτου με αφορμή τη δολοφονία του αστυνομικού της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα, υποστηρίζει πως η οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» είναι συνέχεια της 17 Νοέμβρη και αναλύει τις ομοιότητες των οργανώσεων, τόσο στην ιδεολογία όσο και στις μεθόδους που χρησιμοποιούν και τους στόχους που επιλέγουν.
Ιδιες μέθοδοι
Κατά την έρευνα του «Stratfor» πίσω από τη «Σέχτα Επαναστατών» κρύβεται ο «Επαναστατικός Αγώνας», με πιο εξελιγμένες όμως μεθόδους σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούσε η «17 Νοέμβρη». Διαπιστώνουν όμως κοινές τακτικές, όπως για παράδειγμα η προσέγγιση των θυμάτων και η διαφυγή με μοτοσικλέτα. «Επιχειρήσεις και κυβερνήσεις που έχουν υπηκόους στο ελληνικό έδαφος θα πρέπει να φροντίσουν εξ ιδίων την ασφάλειά τους ώστε να αποτρέψουν να πέσουν θύματα κάποιας επίθεσης» αναφέρει το δημοσίευμα.
Ενα από τα προφανή μέτρα που συστήνει να λάβουν είναι η θέσπιση προγράμματος προστασίας ενδεχόμενων στόχων, με ομάδα προστασίας που θα αποτρέπει την παρακολούθηση ευαίσθητων περιοχών ενδεχόμενου θύματος, όπως η κατοικία του, γραφεία που χρησιμοποιεί κ.λπ. Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, αποτελεί ισχυρό μάθημα γι’ όσους ασχολούνται με την προστασία στόχων.
Τόσο οι άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας όσο και οι ιδιώτες που απασχολούνται σε αυτόν τον τομέα, συνήθως είναι μόνοι για πολλές ώρες κατά τη φύλαξη κάποιου στόχου, γεγονός που ουσιαστικά μειώνει και το επίπεδο ασφαλείας, υποστηρίζει το δημοσίευμα. Οπως ο Νεκτάριος Σάββας εργαζόταν πολλές ώρες μπροστά από ένα συγκεκριμένο σπίτι, έτσι και οι άνδρες που εκτελούν ανάλογες υπηρεσίες περνούν επί εβδομάδες ή και μήνες αρκετές ώρες σε συγκεκριμένα σημεία με αποτέλεσμα αφενός να χαλαρώνει το επίπεδο της επιφυλακής τους και αφετέρου να γίνονται οι ίδιοι στόχοι πιθανών τρομοκρατών.
Τι θέλουν όμως να μας πούνε από τις ΗΠΑ; Γιατί θυμήθηκαν τώρα την τρομοκρατία στην Ελλάδα; Επίκειται κάποιο χτύπημα ή μας στέλνουν μήνυμα για ένα χτύπημα που έχει ήδη γίνει; Γιατί κάθε φορά που οι αμερικανοί γράφουν κάποιο υπόμνημα για την τρομοκρατία στην Ελλάδα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα υπάρχει και κάποιο χτύπημα;
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]