Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ομοίωμα της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλέξανδρου ετοιμάζουν στα Σκόπια

Θα κοστίσει ένα εκατομμυρίο ευρώ!

Η γελοιότητα Γκρούεφσκι συνεχίζεται...

Στην πόλη των Σκοπίων τριάντα τρεις (33) γλύπτες εργάζονται με εντολή της κυβέρνησης Γκρούεφσκι προκειμένου να δημιουργήσουν ένα πιστό αντίγραφο της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Σύμφωνα με τα γραφόμενα σε σκοπιανή ιστοσελίδα, το πρωτότυπο της σαρκοφάγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη!!! Φυσικά κάτι τέτοιο δεν είναι καταγεγραμμένο πουθενά, αλλά οι Σκοπιανοί «ερευνητές» (οι οποίοι φυσικά δεν κατονομάζονται) αναρωτιούνται μήπως η πραγματική σαρκοφάγος είναι αυτή που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη…
Αν και το υπουργείο Πολιτισμού των Σκοπίων θεωρεί πως το κεφάλαιο που απαιτείται, για την ανακατασκευή του αντιγράφου της σαρκοφάγου, υπερβολικά μεγάλο ως έξοδο, η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι είναι διατεθειμένη να δώσει ένα εκατομμύριο ευρώ προκειμένου να κατασκευάσει ένα ακόμη αντίγραφο (τη στιγμή που αμφισβητείται η γνησιότητα του «πρωτότυπου») για να στοιχειοθετήσει ένα ακόμη «ιστορικό ντοκουμέντο» και να το προσθέσει στην πληθώρα των πλαστών στοιχείων που προβάλλονται ως «αποδείξεις του Μακεδονισμού» των Σκοπίων!!!
Η σαρκοφάγος θα εκτεθεί στο Μουσείο των Σκοπίων, όπου θα υπάρχουν πολλά «στοιχεία» (αντίγραφα) του Μακεδονισμού!!!
Το όλο εγχείρημα (αντιγραφή σαρκοφάγου αν και δεν πιστοποιείται από πουθενά και από κανέναν η γνησιότητα του «πρωτοτύπου») και το κόστος που απαιτείται, αποδεικνύει πως η κυβέρνηση Γκρούεφσκι δεν ενδιαφέρεται για την δημιουργία υποδομών ή για την άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Σκοπιανών κατοίκων (το μεγαλύτερο μέρος των οποίων υποφέρει από τη φτώχεια), ούτε φυσικά για την επιστημονική έρευνα, παρά μόνο για την δημιουργία μίας ξεδιάντροπα πλαστής ιστορίας και την συνέχιση του επικίνδυνου «μακεδονικού» εθνικισμού που δεν έχει να προσφέρει τίποτε ουσιαστικό στο κρατίδιο, πέρα από αναίτια έξοδα που στέλνουν βαθύτερα στο αδιέξοδο την παραπαίουσα οικονομία της ΠΓΔΜ.
Ο χρόνος όμως κυλάει εις βάρος του αλαζόνα πρωθυπουργού και οι Αλβανοί των Σκοπίων δεν δείχνουν διατεθειμένοι να συνεχίσουν να περιμένουν πότε επιτέλους θα ανοίξουν οι πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, με έναν πρωθυπουργό ο οποίος εργάζεται για τα θεαθήναι (ενώ την ίδια στιγμή –με βάσιμες πληροφορίες- επενδύει μεγάλα προσωπικά κεφάλαια στην Τσεχία για την δημιουργία μεγάλης βιομηχανίας) και οδηγεί σε αδιέξοδο, οικονομικό μαρασμό και μακριά από την ευημερία τους πολίτες αλλά και το κρατίδιο της ΠΓΔΜ.
Μέχρι πότε θα κάνουν υπομονή οι Αλβανοί; Άγνωστο… Πάντως, ο πρώτος που θα πληροφορηθεί τις εξελίξεις, θα είναι ο ίδιος ο Νίκολα Γκρούεφσκι… και ούτε το άγαλμα των 20 μέτρων αλλά ούτε και η σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου πρόκειται να αλλάξουν την ροή των πολύ δυσάρεστων εξελίξεων για τον ίδιο...
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

5 σχόλια :

  1. Η γραφη θα ειναι στα αρχαια ελληνικα η στα πιο αρχαια ακομα σκοπιανικα.Ερε θα τριζουν τα κοκαλα του Μεγαλου Αλεξανδρου με τους γελοιους των σκοπιων.Πιστευω λιγο υπομονη να εχουμε και πανε για διαλυση οι βρομιαρηδες.Αν δεν μας βγαλει την ψυχη η Ντορα πρωτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχετε ιδέα.
    Δεν είναι γλύπτες αυτοί που εργάζονται για την σαρκοφάγο, αλλά σκαφτιάδες, και δεν θα πρόκειται για πιστό αντίγραφο, αλλά για το πρωτότυπο, που αναπαυετει μέχρι σήμερα στην ιερή γη των φυρόμιανς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λιγο μυαλο και την στοιχειωδη πυγμη να ειχαν οι πολιτικαντηδες μας, αυτη την στιγμη δεν θα υπηρχε αυτο το κρατιδιο.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας2 Αυγούστου 2009 στις 4:38 μ.μ.

    9η ημέρα, 2ου δεκαημέρου, μηνός Εκατομβαιώνος, του έτους 13.844 από εγγραφή Ορφικών ΄Υμνων

    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

    Γράφει ο Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλας

    Αγαπητοί Κύριοι, με θαυμασμό μεγάλο παρακολουθώ τις προσπάθειές σας από Σλάβοι να μετατραπείτε σε Μακεδόνες και να σφετερισθείτε την ιστορία και τον πολιτισμό της φυλής των, επειδή σαν Σλάβοι, νοιώθετε υποδεέστεροι των Ελλήνων των οποίων ένα εκ των φύλλων του είναι και οι Μακεδόνες. Επειδή είναι τόσο μεγάλη η επιθυμία σας να γίνετε και εσείς ένα από τα Ελληνικά φύλλα, έχω να σας υποδείξω μερικά στοιχεία για την μετατροπή σας σε ΄Ελληνες.

    Θα γνωρίζετε, ασφαλώς, ότι υπάρχουν ορισμένα στοιχεία πού συγκροτούν μία φυλή και αυτά, σας υπενθυμίζω, είναι: Το όμαιμων, το ομόγλωσσων, το ομότροπων, το ομόθρησκων.

    Λοιπόν, σας προτείνω:

    1) Να κάνετε αίτηση στο Ελληνικό Υπουργείο Υγείας, να σας χορηγήσουν αρκετές φιάλες Ελληνικό Αίμα, τ’ οποίον να μεταγγίσετε στους κατοίκους σας και να τους αφαιμάξετε το Σλαβικό αίμα, έτσι θα έχουν το ΟΜΑΙΜΩΝ της Ελληνικής ΦΥΛΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Τότε κανείς δεν θα μπορεί να σας πεί ότι δεν είσθε μερικώς Ελληνομακεδόνες, θα έχετε πετύχει το πρώτο, από τα τέσσαρα στοιχεία πού συγκροτούν την φυλή.

    2) Ν’ αρχίσετε να διδάσκετε από το δημοτικό σχολείο την ΑΤΤΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ και να την ψηφίσετε στο Σύνταγμά σας ως επίσημη γλώσσα σας, ξέρετε αυτήν την γλώσσα πού μιλούσε και έγραφε ο Αριστοτέλης και μ’ ατήν την γλώσσα δίδασκε τον Αλέξανδρο, δεν θα σας δυσκολεύσει να την μάθετε, διότι ήδη θα έχετε κάνει μετάγγιση Ελληνικού Αίματος, κατ’ αυτόν τον τρόπο, σε καμιά εκατοστή χρόνια, όλοι οι κάτοικοί σας, θα μιλούν την γλώσσα του Αριστοτέλους και του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Τότε κανείς δεν θα μπορεί να σας πεί ότι δεν είσθε μερικώς Ελληνομακεδόνες, θα έχετε πετύχει το δεύτερο, από τα τέσσαρα στοιχεία πού συγκροτούν την φυλή. ΠΡΟΣΟΧΗ στους Βαρβαρισμούς και Σολοικισμούς, διότι εάν δεν πετύχετε την σωστή Προσωδία θα γελάει μαζί σας όλος ο κόσμος, όπως είχε πεί και ο ΄Ερασμος.

    3) Να βάλετε τους λαογράφους σας να ερευνήσουν τα Ελληνικά ήθη και έθιμα ή να στείλετε μία επιτροπή στο εδώ Υπουργείο Πολιτισμού να διδαχθούν τα ήθη καί έθιμά μας και να έλθουν στην χώρα σας να τα διδάξουν στους προσπαθούντας να εξελληνισθούν Σλάβους, έτσι σε μερικά χρόνια θα έχετε τα ίδια ήθη και έθιμα με εμάς και κανείς δεν θα μπορεί να σας πεί ότι δεν είσθε μερικώς Ελληνομακεδόνες, θα έχετε πετύχει το τρίτο, από τα τέσσαρα στοιχεία πού συγκροτούν την φυλή.

    4) Και ερχόμαστε στο τέταρτο και τελευταίο στοιχείο πού συγκροτεί την φυλή, είναι και το δυσκολότερο, πού διά να το πετύχετε χρειάζεται ν’ αλλάξετε το D.N.A. σας δια να μπορέσετε να συλλάβετε την έννοια των 12 Ολυμπίων Θεών, εδώ θα σας βοηθήσω κι’ εγώ, γράφοντάς σας το ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Εάν κατορθώσετε και πιστέψετε στην Ολύμπια Λατρεία θα έχετε μεταλλαχθεί σε Ελληνομακεδόνες και κανείς δεν θα μπορεί να σας πεί ότι δεν είσθε της Ελληνικής φυλής των Μακεδόνων, αφού θα έχετε πετύχει και τα τέσσαρα στοιχεία πού συγκροτούν την Ελληνική φυλή των ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ. Τότε ελάτε να το συζητήσουμε, ποίοι είναι ΕΛΛΗΝΕΣ, ποίοι είναι Χατζηέλληνες ή Ρωμιοί και ποίοι είναι Σλάβοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Δευκαλίων Κωνστ. Βατιμπέλλα ξέχασες το 5ο και σπουδαιότερο: Ο Μέγας Αλέξανδρος κοιμόταν με μία Ιλιάδα κάτω από το μαξιλάρι. Όλοι οι Σκοπιανοί από σήμερα να έχουν μία Ιλιάδα (στο πρωτότυπο φυσικά, αμ πως;;) στα μαξιλάρια τους. Α! Να μήν το ξεχάσω! Και διάβασμα με το 15(;;)σύλλαβο και όλα τα φωνητικά όπως πρέπει. Αμ πώς;;
    Dimo Tselios

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]