Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Είναι ασφαλείς οι αγορές μεταχειρισμένων κινητών τηλεφώνων;

Προσοχή: Οι απατεώνες καραδοκούν

«Χρυσές» δουλειές κάνουν τα καταστήματα, που πωλούν μεταχειρισμένα κινητά και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις οι καταναλωτές ανταλλάσσουν τα παλιά τους τηλέφωνα με καινούρια, πληρώνοντας την διαφορά.
Οι τιμές ποικίλουν και μπορεί κανείς να βρει κινητό με 20 ή 40 ευρώ, ενώ για τους πιο απαιτητικούς και λάτρεις της νέας τεχνολογίας η τιμή για ένα κινητό μπορεί να αγγίξει και τα 360 ευρώ. Αν το ποσό αυτό φαίνεται δυσπρόσιτο, μπορεί ο πελάτης να ανταλλάξει το παλιό κινητό τηλέφωνο με ένα καινούργιο, πληρώνοντας μόνο την διαφορά στην τιμή.
Βέβαια αν κάποιος θέλει να ανταλλάξει το παλιό του κινητό, πρέπει να πληροί ορισμένες προϋποθέσεις, αφού στην περίπτωση που το κινητό είναι κλεμμένο, δεν αποκλείεται τα δεδομένα του να έχουν υποκλαπεί.
Έτσι, όποιος θέλει να πουλήσει ή να ανταλλάξει το κινητό του, θα πρέπει να έχει μαζί το κουτί του με όλα τα αξεσουάρ και τις οδηγίες χρήσεως, την απόδειξη αγοράς του και φυσικά την ταυτότητα του, ενώ στα καταστήματα αυτά υπογράφει και μία υπεύθυνη δήλωση, ότι το κινητό είναι ιδιοκτησίας του.
Σημεία των καιρών ή όχι, το γεγονός είναι, ότι οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων που αγοράζουν, ανταλλάσουν και πωλούν κινητά τηλέφωνα από δεύτερο χέρι σε τιμές ιδιαίτερα προσιτές, βλέπουν την πελατεία τους να αυξάνεται.
Η έλλειψη χρημάτων οδηγεί στην αγορά ενός μεταχειρισμένου κινητού. Όμως, πόσοι από τους "επαγγελματίες" που αγοράζουν και πουλάνε μεταχειρισμένα κινητά τηλέφωνα είναι αξιόπιστοι; Πόσοι από αυτούς αναλαμβάνουν την ευθύνη τους απέναντι στους πελάτες τους; Πόσοι αναγνωρίζουν πιθανά δικά τους λάθη κατά την αγορά ενός μεταχειρισμένου κινητού; Αναλαμβάνουν άραγε (στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια) την αντικατάσταση μίας προβληματικής συσκευής που πουλάνε οι ίδιοι σε αγοραστές-πελάτες τους;
Επειδή προσωπικά έχω πέσει θύμα ενός απατεώνα (δεν διστάζω να τον αποκαλώ έτσι αφού αποδεδειγμένα είναι απατεώνας και αν χρειαστεί θα τον αποκαλέσω με το όνομά του αλλά και με την ονομασία της επιχείρησής του) με 3 καταστήματα πώλησης μεταχειρισμένων κινητών (στην Αθήνα), θα συνιστούσα και στους αγοραστές των κινητών να ζητούν την υπογραφή του πωλητή - "επαγγελματία" που θα αναγνωρίζει τυχόν προσωπική του ευθύνη σε περίπτωση σοβαρής βλάβης της συσκευής.
Λυπάμαι, αλλά η ασφαλής αγορά μεταχειρισμένου κινητού έγκειται στην τιμιότητα και στον επαγγελματισμό του "καταστηματάρχη", που δυστυχώς τίθεται σε ανοιχτή αμφισβήτηση λόγω της πληθώρας των απατεώνων (μικρών και μεγάλων) που βρήκαν πρόσφορο έδαφος για την απόκτηση εύκολου χρήματος.
Δεν είναι όλοι οι επαγγελματίες του είδους ίδιοι, αλλά δυστυχώς, οι υπεύθυνοι είναι λίγοι, πολύ λίγοι... και απαιτείται η μέγιστη προσοχή και αρκετές επιφυλάξεις εκ μέρους των αγοραστών που μπορούν πάρα πολύ εύκολα να μετατραπούν σε θύματα ενός κοινού απατεώνα.
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Πολλοι θεωρουν οτι το προβλημα με τα κινητα εγκειται στην ισχυρη ακτινοβολια που απαιτουν για την λειτουργια τους.
    Ο πιο σημαντικος κινδυνος ομως ειναι η εκρηξη της μπαταριας σε περιπτωση που το κινητο ριφθει βιαιως και προσκρουσει σε σκληρη επιφανεια!!

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]