Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί δεν δοκιμάζουμε κι εμείς επιτέλους το «πλαίσιο αμοιβαιότητας» στους γείτονες;

Να εφαρμόσουμε τις λογικές της Άγκυρας

Το ότι η τουρκική πολιτική διαθέτει στρατηγική, βάθος, πλήθος λύσεων και ενεργειών, το ότι επίσης εφαρμόζεται ανεξαρτήτου κυβερνήσεως και διαθέτει μεγάλο βάθος χρόνου, είναι γνωστά σε όλους μας.
Όπως επίσης γνωστό είναι πως η εφαρμογή των επιλογών της πολιτικής της Άγκυρας έχει «χρεωθεί» σε ικανότατους πολιτικούς, που διαθέτουν εθνικό όραμα για την Τουρκία και επιθυμούν να την τοποθετήσουν σε υψηλούς θώκους διεθνώς, αναβιβάζοντάς την σε παγκόσμια υπερδύναμη και όχι απλά περιφερειακή δύναμη ελέω αναδοχής…
Η τουρκική πονηριά θα έπρεπε να έχει παραδειγματίσει εδώ και καιρό τους Έλληνες πολιτικούς, να τους έχει διδάξει και να τους έχει βελτιώσει, βγάζοντάς τους από το τέλμα του τυχαίου πολιτικού γεγονότος, των αποφάσεων που αντιμετωπίζουν καταστάσεις απρόβλεπτες και της γενικότερης πολιτικής των χαμηλών τόνων.
Οι Έλληνες πολιτικοί οφείλουν πρώτιστα να προσαρμοσθούν στις ανάγκες των καιρών και μέσα από τις διεθνείς ζυμώσεις να εκμεταλλευτούν ή να δημιουργήσουν συγκυρίες προκειμένου να αναδείξουν την Ελλάδα ως αυτάρκη δύναμη και ως χώρα υπολογίσιμη στη διεθνή πολιτική σκηνή, αντιγράφοντας, αν χρειαστεί τακτικές και πρακτικές των γειτόνων Τούρκων.
Είναι γνωστό πως οι Τουρκικές αρχές δεν επιτρέπουν την συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων των διαφόρων μειονοτήτων. Μέσα σε αυτό το γενικότερο πλαίσιο της τουρκικής πολιτικής (που υποτίθεται ότι εφαρμόζει δημοκρατικές πολιτικές και ταυτόχρονα επιθυμεί και την είσοδό της στην Ευρώπη), ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού Ε. Γκιουνάι «έριξε» την ιδέα να μετατραπούν σε… μουσεία τα εγκαταλειμμένα μειονοτικά σχολεία της Τουρκίας. Να σημειωθεί πως μόνο στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης βρίσκονται περίπου 50 τέτοια σχολεία, τα οποία είναι σχεδόν ετοιμόρροπα, από τη στιγμή που οι τουρκικές αρχές δεν δίνουν άδειες για επισκευές ή συντηρήσεις των κτιρίων αυτών. Κάποια μάλιστα από αυτά τα κτίρια συνεχίζουν να τα κρατούν «ενεργά» με έναν διευθυντή ως υπάλληλο, προκειμένου να μην απαιτήσουν οι μειονότητες αλλαγή χρήσης για περαιτέρω αξιοποίησή τους!!!
Έτσι, παμπόνηρα σκεφτόμενος ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γκιουνάι, πρότεινε την λύση μετατροπής των συγκεκριμένων κτιρίων σε… μουσεία, έτσι ώστε να περάσουν στην δικαιοδοσία του υπουργείου Πολιτισμού. Όσο αφορά το αργότερα, έχει ο Αλλάχ…
Αλήθεια, έχουν σκεφτεί οι Έλληνες πολιτικοί να εφαρμόσουν την πολιτική αμοιβαιότητας προς την Τουρκία και να μετατρέψουν όλα τα μειονοτικά σχολεία σε… πισίνες και να τα μεταβιβάσουν στο υπουργείο Αθλητισμού;
Ως πότε θα υπάρχει ο ραγιαδισμός και θα συνεχίζουν κάποιοι να σκύβουν το κεφάλι σε οτιδήποτε κάνουν οι «καλοί μας γείτονες»; Προσωπικά, πιστεύω πως η αρχή της αμοιβαιότητας θα λύσει πραγματικά πολλές παρεξηγήσεις, όταν η μόνιμη απάντηση προς τις τουρκικές απαιτήσεις ή αιτιάσεις, θα είναι… «μα καλέ μου γείτονα, κάνω αυτά που εσύ έχεις κάνει ήδη κι εσύ με κατηγορείς ότι κακώς τα κάνω;»
Αλλά τι κάθομαι και γράφω; Αυτά θέλουν μυαλό και @@@@. Και είναι τσεκαρισμένο πως στο δικό μας το ΥΠΕΞ δεν κυκλοφορεί ούτε μυαλό αλλά ούτε και…
Κωνσταντίνος


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Αδελφέ,
    @@@@@@ να μην λέμε, μα το να είναι ο άνθρωπος φιλαλήθεις είναι αρετή.

    Σωστά τα λες, μα , και να προσθέσω και εγώ τον πόνο τον δικό μου,

    Από την στιγμή που εμείς επιτρέπουμε να χτίζουν οι γείτονες μας, όπου αυτοί θέλουν τζαμιά εδώ στην Ελλάδα,
    Εμάς γιατί δεν μας ανοίγουν την αγία σοφία?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τη πονηρια στους Ελληνες πολιτικους την διαπιστωνει καποιος στις υπερογκες μιζες τους, και στην απιστευτη αλαζονεια και απληστια τους για εξουσια.
    Σε αυτα τα μεγεθη καταναλωνεται ολο η πονηρια τους.
    Οσο για τα πραγματικα προβληματα της χωρας,ας πονηρευτουμε εμεις οι ιδιοι.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]