Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αποτυχία των κομμάτων να πείσουν τους πολίτες

Η μεγάλη κρίση της πολιτικής

Την αποτυχία των κομμάτων να αντιμετωπίσουν τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών αλλά και την συνήθη τακτική τους να λένε "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα" που λέει και το τραγούδι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της ALCO που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".
Διανύουμε την χειρότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής ιστορίας και αν επιβεβαιωθούν τα ποσοστά της συγκεκριμένης δημοσκόπησης τότε τα κόμματα θα πρέπει να σκεφτούν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αφήσουν τις μικροκομματικές διενέξεις και να πάρουν αποφάσεις προς όφελος του έθνους και της εργατικής τάξης ειδάλλως θα ξεπεραστούν από τα ίδια τα γεγονότα.
Δεν θα σχολιάσω την βλακώδη ερώτηση για το ποιός είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός γιατί για μένα είναι ο ΚΑΝΕΝΑΣ και δεν θα μπω στο παιχνίδι που θέλουν κάποιοι να πηγαίνουν τον Ελληνικό λαό από την Σκύλλα στην Χάρυβδη.
Αυτό που έχει αξία είναι τα ποσοστά που δείχνουν να λαμβάνουν τα κόμματα και που με μια προσεκτική ματιά γίνεται φανερή η απαξίωση των πολιτών και η έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους διαχειριστές της εξουσίας νυν και πρώην αλλά και προς τους φιλόδοξους "μικρούς".
Η ΝΔ φαίνεται να κατατροπώνεται αφού με 25% θα χάσει περίπου 60 βουλευτές και αν δεν με απατά η μνήμη μου είναι και το χαμηλότερο ποσοστό που έλαβε ποτέ σε εθνικές εκλογές.
Η ανικανότητα και η προχειρότητα που σημάδεψε αυτή την κυβέρνηση, τα απανωτά σκάνδαλα, η ατολμία του πρωθυπουργού και οι προσωπικές φιλοδοξίες ορισμένων στελεχών την κάνουν την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κυβέρνηση από το 1974.
Το 31% που δείχνει να λαμβάνει ο έτερος διαχειριστής απέχει μεν 6 μονάδες από τη ΝΔ αλλά δεν πείθει κανέναν. Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να δείξει ένα νέο πρόσωπο αλλά με τα ίδια παλιά και ΓΝΩΣΤΑ για τις "επιτυχίες" στελέχη του.
Ο πρόεδρός του μπορεί λόγω συγκυριών και εκλογικής νοοτροπίας να δείχνει σε θέση να κυβερνήσει αλλά η πραγματικότητα είναι ότι κάθε φορά που ανοίγει το στόμα του μάλλον χάνει παρά κερδίζει ψηφοφόρους.
Οι πολίτες δείχνουν για μια ακόμα φορά να προτιμούν το μη χείρον βέλτιστο αλλά βέβαια αυτό δεν ενοχλεί τους καρεκλοκένταυρους που έχουν ως αυτοσκοπό την εξουσία.
Δεν παύει όμως παρόλο που η ΝΔ βρίσκεται "υπό διάλυση" το ΠΑΣΟΚ να απέχει από τα ποσοστά του των τελευταίων εκλογών 7 μονάδες.
Το ΚΚΕ συνεχίζει εδώ και 30 χρόνια να παίρνει τα ίδια ποσοστά περίπου 7-8% κάτι που δεν χρήζει και ιδιαίτερης ανάλυσης αφού μιλάμε για ένα κόμμα δογματικό που ζει στην δεκαετία του '20 και περιμένει ως Μεσσία την επανάσταση της "εργατικής τάξης". Ένα κόμμα που δεν δείχνει να προβληματίζεται ούτε από τις παγκόσμιες αλλαγές αλλά και ούτε από την έλλειψη ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.
Το όχι σε όλα μπορεί να είναι καλή αντιπολιτευτική τακτική για το χαβαλέ των πανεπιστημίων αλλά στην πραγματική ζωή πρέπει να παίρνεις και ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ θέσεις.
Ο ΛΑΟΣ επίσης δείχνει να μην ανησυχεί με το 5,3% αλλά έχοντας υπόψιν τις ευρωεκλογές και με μια ΝΔ σε αυτά τα χάλια είναι μάλλον αποτυχία αν λάβει αυτό το ποσοστό παρόλο που θα αυξήσει τους βουλευτές του. Οι λανθασμένες και μερικές φορές λαϊκίστικες θέσεις του αρχηγού του δείχνουν να μην αφήνουν το συγκεκριμένο κόμμα να πάρει αυτό που θα μπορούσε.
Η έλλειψη προβεβλημένων στελεχών (μιας και καλλιεργείται μια τάση προσωπολατρίας) είναι φανερή. Ο ΛΑΟΣ έχει όλα τα προσόντα να διεκδικήσει ένα καλύτερο ποσοστό αφού δεν του λείπει τίποτα αλλά οι θέσεις του προέδρου που χωρίς κανένα πρόβλημα διανύουν από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά, το κανάλι που έχει μετατραπεί σε κανάλι τηλεπωλήσεων και τζόγου και η εφημερίδα που αναλόγως των στελεχών του κόμματος δεν έχει (γιατί άραγε;) τις πωλήσεις που θα έπρεπε. Εκείνο που θα έπρεπε να αναρωτηθούν στο ΛΑΟΣ είναι ποια θα είναι η τύχη του κόμματος με μια ΝΔ στην αντιπολίτευση εκτός και αν η τακτική του προέδρου είναι μονίμως η άνοδος ή η παραμονή της ΝΔ στην εξουσία μέσω συνεργασίας(;).
Ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,5% (και σαφείς τάσεις συνεχόμενης πτώσης) δείχνει σημάδια αποσύνθεσης. Τα λάθη του παρελθόντος μοιάζουν ότι σημαδεύουν το "προοδευτικό" κόμμα και δεν είναι καθόλου απίθανο να προτιμηθεί η λύση της διάλυσης της συνεργασίας με τις συνιστώσες και η αυτόνομη κάθοδο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ στις επερχόμενες εκλογές με την ελπίδα τα βάρη και λάθη κυρίως του Δεκεμβρίου να φορτωθούν στις συνιστώσες, αλλιώς ο κίνδυνος να μην μπει καν στην βουλή είναι ορατός.
Όσο για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ με 2,5% μόδα ήταν μάλλον και πέρασε. Ένα κόμμα που δεν έχει να πει και να προτείνει ουσιαστικά τίποτα και που ωφελήθηκε στις ευρωεκλογές από την δυσφορία και διαμαρτυρία των πολιτών και το σπρώξιμο των ΜΜΕ. Ο κος Τρεμόπουλος θα πρέπει να ευχαριστεί τον Θεό για την παχυλή αμοιβή του ως ευρωβουλευτή αλλά μέχρι εκεί.
Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]