Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέα φόρμουλα επίλυσης του Κυπριακού;

Νατοϊκή δύναμη εγγύησης της ειρήνης

με συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων...!

Με αυτά τα δεδομένα, ο ξένος παράγοντας καλείται να επινοήσει ουσιαστικά μια φόρμουλα, η οποία θα ικανοποιεί τα τουρκικά συμφέροντα, άρα και τα δικά του και θα πλασαριστεί με παραπλανητικό περιτύλιγμα στους ελληνοκύπριους, για να μην απορριφθεί.
Οι ξένοι δεν ξεχνούν ότι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ΟΧΙ το 2004 ήταν το γεγονός ότι διατηρούνταν τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και παρέμενε στην Κύπρο τουρκικός στρατός.Γι’ αυτό, η αναζήτηση της φόρμουλας επικεντρώνεται στην εξεύρεση και στην υιοθέτηση μιας πρόνοιας, η οποία θα αποτελέσει το χρυσωμένο χάπι για την Ε/κ πλευρά.
Το ακανθώδες θέμα της πτυχής της ασφάλειας και των εγγυήσεων είναι στο μικροσκόπιο του ξένου παράγοντα αυτό το χρονικό διάστημα και θεωρείται ότι αν εξευρεθεί μια φόρμουλα σ’ αυτό το ζήτημα, τότε τα υπόλοιπα είναι εύκολα και θα είναι απλά μια τυπική διαδικασία.
Τα δεδομένα είναι:
1) Το αμετακίνητο των τουρκικών θέσεων, οι οποίες δεν εγκαταλείπουν τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας, ούτε και την παρουσία τουρκικού στρατού στην Κύπρο.
2) Η δυσκολία του Χριστόφια να αποδεχτεί μια διευθέτηση, η οποία απροκάλυπτα θα διασφαλίζει τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και την παρουσία τουρκικού στρατού στην Κύπρο.
3) Ο διακαής πόθος των ξένων να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση αμέσως μετά το καλοκαίρι, με χρονικό ορίζοντα κατάληξης τις αρχές του 2010.
Με αυτά τα δεδομένα, ο ξένος παράγοντας καλείται να επινοήσει ουσιαστικά μια φόρμουλα, η οποία θα ικανοποιεί τα τουρκικά συμφέροντα, άρα και τα δικά του και θα πλασαριστεί με παραπλανητικό περιτύλιγμα στους ελληνοκύπριους, για να μην απορριφθεί.Οι ξένοι δεν ξεχνούν ότι ένας από τους σημαντικούς παράγοντες που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ΟΧΙ το 2004 ήταν το γεγονός ότι διατηρούνταν τα επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και παρέμενε στην Κύπρο τουρκικός στρατός.Γι’ αυτό, η αναζήτηση της φόρμουλας επικεντρώνεται στην εξεύρεση και στην υιοθέτηση μιας πρόνοιας, η οποία θα αποτελέσει το χρυσωμένο χάπι για την Ε/κ πλευρά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η φόρμουλα προνοεί:
Δύναμη από χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, στην οποία θα περιλαμβάνονται τούρκοι και έλληνες στρατιώτες.
Διαβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ότι θα εγγυηθεί τη διευθέτηση.
Η πρώτη πρόνοια ικανοποιεί πλήρως όλους, βρετανούς, αμερικανούς και τούρκους.
Η δεύτερη πρόνοια θα επιδιώξει να διασκεδάσει τις ανησυχίες των ελληνοκυπρίων, αφού, υποτίθεται στις εγγυήτριες δυνάμεις θα περιλαμβάνεται και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ωστόσο, μια γραπτή διαβεβαίωση, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εγγυάται την όποια διευθέτηση, ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους, όπως την υιοθέτηση της διευθέτησης ως πρωτογενές ευρωπαϊκό δίκαιο, γεγονός που προάγει τις μόνιμες παρεκκλίσεις από το κοινοτικό κεκτημένο.
Εν πάση περιπτώση, τυχόν τέτοια διευθέτηση της πτυχής της ασφάλειας και των εγγυήσεων, θα φανεί ως δήθεν υποχώρηση της τουρκικής πλευράς και νίκη του Χριστόφια και ως τέτοια θα πλασαριστεί. Η τουρκική πλευρά ήδη έχει αρχίσει το γνωστό παιγνίδι της δημόσιας κατάθεσης μαξιμαλιστικών θέσεων και σκλήρυνσης της στάσης της, για να έρθει αργότερα να υποχωρήσει δήθεν και να επιδείξει «καλή θέληση».
Σημειώνουμε τον καταιγισμό δηλώσεων από την Τουρκία και τα κατεχόμενα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι οποίες επαναλαμβάνουν ως χαλασμένο γραμμόφωνο το αμετακίνητο της θέσης τους περί συνέχισης των επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας και της παρουσίας τουρκικού στρατού στο νησί.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν από τον τούρκο Πρόεδρο, Αμπτουλλάχ Γκιουλ, μετά από την συνάντηση του με τον Ταλάτ, από τον ίδιο τον Ταλάτ, αμέσως μετά που επέστρεψε από την Τουρκία, αλλά και στο μήνυμα του για την επέτειο της τουρκικής εισβολής και επαναλήφθηκαν από τον σύμβουλο του Ταλάτ, Οζντίλ Ναμί σε πρόσφατη συνέντευξη του.
Το ζήτημα είναι τι θα πράξει η Ε/κ πλευρά στην περίπτωση κατάθεσης τέτοιας, δήθεν μεσολαβητικής πρότασης, από την στιγμή που οι χειρισμοί του Χριστόφια, από την 23η Μαΐου 2008 και μετά έδωσαν χώρο στους ξένους να ασκούν πιέσεις στην πλευρά μας, καθώς ο Χριστόφιας ουδέποτε χάραξε κόκκινες γραμμές, τις οποίες θα μπορούσε να πλασάρει ως τα όρια του και να διαμηνύσει στους ξένους από την πρώτη στιγμή ότι δεν μετακινείται από αυτές τις γραμμές.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]