Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ενοχλήθηκαν από την "μαγκιά" της Ντόρας οι Τούρκοι

Τους ενόχλησε το ύφος και όχι

το περιεχόμενο των δηλώσεων

«Νταηλίκια στην Ευρώπη δεν χωράνε». Τα λόγια αυτά, από τη συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ,πρόταξαν χθες οι τουρκικές εφημερίδες, κάνοντας λόγο για «αργκό» και «ασυνήθιστο ύφος» από πλευράς Μπακογιάννη.
«Μπακογιάννη προς Μπαγίς: Δεν σηκώνει νταηλίκια η Ευρώπη», ήταν χθες ο τίτλος του σχετικού ρεπορτάζ της «Μιλιέτ», η οποία υπογράμμισε τη «σκληρή απάντηση της Μπακογιάννη» προς τον Τούρκο υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος πρόσφατα είχε πει ότι «απέχουν από τη σοβαρότητα οι ηρωικές δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης». Αναφερόταν σε δηλώσεις της υπουργού, η οποία είχε καλέσει την Τουρκία να κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της ως προς το πρόσθετο πρωτόκολλο Ε.Ε. - Τουρκίας, περί ανοίγματος των τουρκικών λιμανιών και αεροδρομίων σε κυπριακά πλοία και αεροσκάφη.
Όλες οι εφημερίδες υπογραμμίζουν τα λόγια της Μπακογιάννη, ότι «κατανοώ τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες σε μια χώρα του μεγέθους, της γεωγραφικής θέσης και της Ιστορίας της Τουρκίας. Κατανοώ, αν θέλετε, και την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα και τον αγώνα του κυρίου Ερντογάν. Νταηλίκια, όμως, στην Ευρώπη δεν χωράνε» και ότι «η Τουρκία οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Δεν έχει καλή παράδοση σ' αυτό. Αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχει άλλος τρόπος».
Η «Τζουμχουριέτ» κάνει λόγο για «προειδοποίηση της Ελληνίδας υπουργού», ενώ η «Ραντικάλ» σημειώνει το «ύφος αργκό» της Μπακογιάννη.
Αν παρατηρήσουμε όμως το είδος της ενόχλησης της Άγκυρας, με λύπη μας θα διαπιστώσουμε πως ενοχλήθηκε ο "ανδρισμός" των κυβερνώντων της Τουρκίας και όχι η πολιτική τους γραμμή. Και όντως, είναι πολύ βαρύ για κάποιον "ανατολίτη" να του απευθύνεται μάι γυναίκα με τέτοιο ύφος, με ύφος μάγκικο δηλαδή. Η προσβολή αυτή, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα απαντηθεί λίαν συντόμως και για όσους παρατηρούν τις εξελίξεις αλλά και τον τρόπο άσκησης της πολιτικής στο εσωτερικό της Τουρκίας εύκολα συνάγεται το αυτονόητο συμπέρασμα: Νέα ισχυρότερη κλιμάκωση στο Αιγαίο!
Η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών κατάφερε να θέσει θέμα γοήτρου πλέον στους Τούρκους πολιτικούς, σε μία χώρα καθαρά ανδροκρατούμενη και με "απόψεις", περί ισότητας των δύο φύλων, αρκετά αναχρονικές. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, παίρνονται ειδικά μέτρα άμυνας (τα οποία δεν έχουν διαψευσθεί από το ΓΕΣ) σε σειρά Ελληνικών νησιών, που σαν κύριο στόχο έχουν την αποτροπή και όχι την πρόκληση ενός "θερμού επεισοδίου".
Φυσικά, οι Τούρκοι στρατηγοί (που τίποτε δεν έχουν να διαχωρίσουν στο θέμα του Αιγαίου και την μακρόχρονη πολιτική της Άγκυρας σε αυτό) εδώ και καιρό έχουν φροντίσει να ανεβάσουν πολύ ψηλά το "θερμόμετρο" μέσα από συγκεκριμένες ψυχολογικές επιχειρήσεις, που δείχνουν πως αποζητούν μία εμπλοκή τέτοια που θα επιβαρύνει την χώρα μας ως "επιτιθέμενη".
Πώς θα εξελιχθεί η "μαγκιά" της Ντόρας; Οι ώρες και οι ημέρες που έρχονται θα το δείξουν, αλλά οι προβλέψεις δεν είναι και αισιόδοξες...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Ποιά μαγκιά ρε παιδιά, είμαστε σοβαροί? Τουμπέκα ψιλοκομμένη έκανε η τύπισσα. Αν είχε κότσια ας τα έλεγε στη μούρη του στην Κέρκυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί ! Μαγκιά, κλανιά και εξάτμιση και ΚΩΛΟΣ ΦΙΝΙΣΤΡΙΝΙ παιδιά !

    Εγώ πάντως όταν άκουσα τις δηλώσεις της Θεοδώραςψτι να σας πω, ανατρίχιασα βρε παιδιά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ραγιάς δείχνει να χάνει και να κερδίζει το φιλότιμο και η αγανάκτηση,αφού έφθασε και η Ντόρα να εκδηλώνετε προς τούς φίλους τις Τούρκους κατά αυτό το τρόπο συμπεραίνω ότι περνάμε σε ένα άλλο κεφάλαιο τις πάγιας αντιπαράθεσης με τους γείτονες.
    ΑΛ-ΤΣΑΝΤΙΡΙ ΝΙΟΥΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το "νταηλικι" πως μεταφραζεται στα αγγικα???
    Μηπως bulling???
    Αυτες οι εκφρασεις ειναι πεζοδρομιακες και δεν βοηθουν στην εξωτερικη πολιτικη.
    Η ουσια μετραει παντα, αλλα τελικα τι αποκομισε η Ελλαδα???

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]