Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Χριστόφιας απειλεί την Άγκυρα

Ολοκληρώστε τις υποχρεώσεις σας, αλλιώς...

Ο πρόεδρος Χριστόφιας έστειλε νέο μήνυμα ότι η Λευκωσία δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αν η χώρα αυτή δεν υλοποιήσει τις υποχρεώσεις της έναντι της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο πρόεδρος σχολίαζε τις εκτιμήσεις κομμάτων ότι οι ξένοι επιχειρούν διασύνδεση του Κυπριακού με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας κατά τρόπο που να ευνοείται η Αγκυρα σε ό,τι αφορά τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Σχολιάζοντας την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από τη Σουηδία και τις δηλώσεις του Καρλ Μπιλντ, ανέφερε πως ό,τι «έχουμε να πούμε θα τα πούμε στη σουηδική προεδρία» προσθέτοντας ότι οι Σουηδοί δεν κρύβουν τη συμπάθειά τους προς την Αγκυρα.
Ο πρόεδρος Χριστόφιας μεταβαίνει μεθαύριο στην Αρμενία για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Στο μεταξύ και το εδαφικό τέθηκε στο περιθώριο για να συζητηθεί στη φάση τού «πάρε-δώσε» που θα αρχίσει το φθινόπωρο. Χριστόφιας και Ταλάτ εξέθεσαν τις θέσεις τους επί του εδαφικού χωρίς όμως να μπουν σε λεπτομέρειες.
Κατά την επόμενη (36η) συνάντησή τους στις 9 Ιουλίου, θα αρχίσει η συζήτηση του κεφαλαίου «ασφάλεια - εγγυήσεις». Ο ειδικός αντιπρόσωπος του γ.γ. του ΟΗΕ Ταγιέ-Μπρουκ Ζεριχούν δήλωσε ότι οι κ. Χριστόφιας και Ταλάτ καθόρισαν τις ημερομηνίες των συναντήσεών τους μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, πράγμα που χαρακτήρισε πολύ σημαντικό.
Οι κ. Χριστόφιας και Ταλάτ θα επανέλθουν τον Σεπτέμβριο με άλλες τρεις συναντήσεις, για δε τον Οκτώβριο έχει μέχρι στιγμής καθοριστεί μια συνάντηση στις 2 του μηνός. Ο Ταλάτ εξέφρασε αισιοδοξία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων υποστηρίζοντας ότι με τον πρόεδρο Χριστόφια έχουν συμφωνήσει στο 80% των κεφαλαίων που έχουν τεθεί στο τραπέζι.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]