Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ερντογάν: Όλοι μπήκαν στην Ευρώπη με ευνοϊκούς όρους...

Παραπονιέται ενώ γνωρίζει την αλήθεια...

Την άποψη ότι η υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην ΕΕ αντιμετωπίζεται με αυστηρότερους όρους, σε σχέση με άλλες υποψήφιες χώρες, διατυπώνει ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε άρθρο του στην ευρείας κυκλοφορίας γαλλόφωνη βελγική εφημερίδα «Λε Σουάρ».
Ο κ. Ερντογάν υποστηρίζει ότι η Ευρώπη, ξεπερνώντας τις προκαταλήψεις, θα πρέπει να είναι έτοιμη να κοιτάξει την Τουρκία με τρόπο περισσότερο αντικειμενικό και ορθολογικό και να σταματήσει να την θεωρεί τμήμα μιας διαστρεβλωμένης εικόνας, «απομεινάρι του παρελθόντος», όπως αναφέρει.
Στο ίδιο άρθρο, ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρει ότι «η Ε.Ε., ακολουθώντας μια στρατηγική εμβάθυνσης και διεύρυνσης, πέτυχε να δημιουργήσει την ενότητα, μέσω της ποικιλομορφίας. Μια από τις συνιστώσες της εν λόγω στρατηγικής έγκειται στο να ανοίξει το δρόμο για να συμπεριλάβει ως μέλος της την Τουρκία, μια μεγάλη χώρα στην ανατολική ραχοκοκαλιά της Ευρώπης».
Προσθέτει δε, ότι βλέποντας κανείς την Ευρώπη «από την Ανατολή, η Τουρκία είναι μια ευρωπαϊκή χώρα και η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. είναι ιστορικής και στρατηγικής σημασίας και για τις δύο πλευρές. Με την Τουρκία θα προστεθεί στην Ε.Ε. μια περιοχή σταθερότητας 778.000 τ.χλμ., η 6η ευρωπαϊκή οικονομία και η 17η παγκόσμια οικονομία, ένας πληθυσμός 70 εκατομμυρίων κατοίκων, με εργατικότητα και δυναμική. Η Τουρκία θα είναι το εχέγγυο του μέλλοντος της Ευρώπης».
Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, «η γενιά των Ευρωπαίων ηγετών, που δημιούργησε το οικοδόμημα της Ε.Ε., είναι αυτή που άνοιξε το δρόμο της ένταξης στην Τουρκία και που διέκρινε τη χρησιμότητα της ένταξής της στο ΝΑΤΟ και είναι αυτή η οποία εκτιμά ότι η θέση της Τουρκίας βρίσκεται στην Ε.Ε. και όχι έξω από αυτήν, ή στην περιφέρειά της». Ακολούθως, υποστηρίζει ότι «σήμερα, η Τουρκία είναι ένα κράτος, που ακτινοβολεί -ακόμη και εν μέσω οικονομικής κρίσης- που παρέχει εμπιστοσύνη, ασφάλεια και εγγυάται την ευημερία του πληθυσμού της και των περιοχών που την περιβάλλουν, ένα κράτος που έχει σχεδόν ολοκληρώσει την πολιτική, οικονομική και δικαστική σύγκλισή της με την Ε.Ε.»
«Είναι μια δύναμη που συνεχώς αναπτύσσεται και που ενστερνίζεται την Ευρώπη σε διάφορα πεδία, από την εξωτερική πολιτική έως τις οικονομικές σχέσεις. Η Τουρκία δεν θα αποδυναμώσει την Ε.Ε. ούτε οικονομικά, ούτε πολιτικά. Θα την ενισχύσει. Είναι απαραίτητο, οι αντιλήψεις για την Τουρκία να εκσυγχρονιστούν, ώστε η χώρα αυτή, μια δύναμη στο μέλλον, να γίνει αντιληπτή σε ρεαλιστικό πλαίσιο και όχι υπό το πρίσμα των προκαταλήψεων», υπογραμμίζει στο άρθρο του στη «Λε Σουάρ» ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ο κ. Ερντογάν επισημαίνει ακόμη, ότι «σήμερα, η Τουρκία συμμετέχει ήδη σε ένα σύστημα ειδικών και προνομιακών σχέσεων με την Ευρώπη, αλλά η πλήρης ένταξη είναι εκείνη που θα επιτρέψει την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της. Από το 2005, η Τουρκία και η Ε.Ε. ακολουθούν μια διαδικασία νομικής εναρμόνισης, που αποτελείται από 35 κεφάλαια. Μέχρι στιγμής έχουν ανοίξει και βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση τα δέκα από αυτά. Ορισμένα κεφάλαια δεν μπορούν να προχωρήσουν στη διαπραγματευτική διαδικασία, διότι η Τουρκία δεν είναι έτοιμη, αλλά και πολλά άλλα, διότι από ό,τι φαίνεται η Ε.Ε. δεν είναι πολιτικά έτοιμη. Υπάρχουν ευρωπαϊκά κράτη που έχουν συνειδητοποιήσει το συμφέρον της τουρκικής ένταξης, ενώ ορισμένα άλλα δεν το έχουν κάνει. Υπάρχουν νέα κράτη-μέλη, που ήταν πιο προηγμένα από εμάς, αλλά και άλλα, που σε γενικές γραμμές βρίσκονταν πολύ χαμηλότερα από τα δικά μας πρότυπα. Όλα έγιναν μέλη της Ε.Ε. με όρους και κανόνες λιγότερο αυστηρούς σε σχέση με αυτούς, που επιβάλλονται σε εμάς», καταλήγει ο Ταγίπ Ερντογάν.
Ο κύριος Ερντογάν, σαφέστατα παραβλέπει όλους εκείνους τους παράγοντες που κάνουν την Ευρώπη να δυσπιστεί έως και να εναντιώνεται στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρώπη. Άραγε, πως θα αντιδρούσε ο ίδιος εάν η Ελλάδα υπέβαλε αίτηση ώστε να συμπεριληφθεί στην Ένωση Αραβικών - Μουσουλμανικών κρατών, την οποία προωθεί τελευταία η Τουρκία; Τι επιχειρήματα θα παρέθετε εάν η Γερμανία ή η Γαλλία ήθελαν να συμμετάσχουν στην Ένωση αυτή, με τους δικούς τους όρους; Τι μπορεί να απαντήσει ο κύριος Ερντογάν, προς την Ευρώπη, όταν διατηρεί στρατό κατοχής σε εδάφη κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ταυτόχρονα απειλεί στρατιωτικά για να μην υπάρξει εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου αυτή της χώρας; Πώς μπορεί να αντικρούσει ο κύριος Ερντογάν τον επικαιροποιημένο κίνδυνο του Ισλάμ έναντι του Ευρωπαϊκού πολιτισμού και της γενικότερης κουλτούρας των Ευρωπαίων πολιτών, όταν η χώρα του σκοπεύει να κατακλύσει την Ευρώπη με ισλαμιστές; Τι έχει να απαντήσει ο Τούρκος πρωθυπουργός σε όλους εκείνους που του αντιπαραθέτουν την "επιθετική πολιτική" της Τουρκίας απέναντι στην Ευρώπη, είτε μέσω -ανόητων- εκβιασμών γύρω από την ενέργεια, είτε μέσω τουρκικών οργανώσεων ή μυστικών υπηρεσιών που δρουν με κύριο σκοπό την δημιουργία ακραίων ισλαμικών - τουρκικών πυρήνων σε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης;
Τα ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει και που σε μόνιμη βάση αποφεύγει ο Τούρκος πρωθυπουργός, είναι πάρα πολλά. Και πως άραγε να απαντήσει, όταν ο ίδιος με τις πολιτικές του ενισχύει το ισλάμ στο εσωτερικό της Τουρκίας και καταπατά δικαιώματα "μειονοτήτων" ή δεν μπορεί να ελέγξει δράσεις παρακρατικών οργανώσεων; Βασιζόμενος αποκλειστικά στις πλάτες που του παρέχει ο Λευκός Οίκος, ο κύριος Ερντογάν γνωρίζει πως βρίσκεται σε μία περίοδο "άνθησης" του Τουρκισμού, η οποία δυστυχώς θα τελειώσει όταν ικανοποιηθούν τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον... Γι αυτό και βιάζεται και πιέζει και εκβιάζει την Ευρώπη, η οποία συνεχίζει να ανθίσταται, παρά τα δυσάρεστα φαινόμενα τύπου Σουηδίας, που προτιμούν να βλέπουν βραχυπρόθεσμα οικονομικά οφέλη και όχι τις αλλοιώσεις που θα επέλθουν και τα σημαντικά βάρη που θα αποκτήσει η Ευρωπαϊκή οικονομία, για να "ταΐζει" την "Μεγάλη Τουρκία"...

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Το μονο που θελει η Τουρκια εινε να ξεφορτωθει τα εκατομμυρια ανεργουs που εχει και να αποικισει την Ευροπη δημογραφικα ! Ο Ερντοκγαν (και ολη η κλικα τηs Τουρκιαs)εινε ψεφτηs και υποκριτηs ! Μα τι αλλο να περιμενουμε απο αυτο το κουτοπονηρο εθνοs ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκια αποτελειται απο τουλαχιστον 20 μειονοτητες. Οι πραγματικα Τουρκοι ειναι ζητημα αν αποτελουν το 15% του συνολικου πληθυσμου. Οποτε η Τουρκια ειναι οτιδηποτε εκτος απο εθνος.Και οταν δεν υπαρχει πραγματικο εθνος , υπαρχει ενδεχομενη διαλυση ,αν το επιτρεψουν συγκυριες.Η επιμονη του Ερντογαν δεν ειναι τυχαια.

    ΓΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]