Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τρέχουν να μπούνε σε υψηλόβαθμες μόνιμες θέσεις

"Αρπάζουν" τις υψηλόμισθες θέσεις...

Ντροπή: Άγνωστη λέξη για τρωκτικά
!

Η ερώτηση είχε κατατεθεί εγκαίρως στη Βουλή από τη Βάσω Παπανδρέου και τον Μιχάλη Καρχιμάκη, στις 5/2/09 για τις συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου του Υπουργείου Άμυνας.
Το αποτέλεσμα το… προέβαλε ο Δήμος Βερύκιος στο «ΕΘΝΟΣ»: Διορίστηκαν πενήντα πέντε (55) «ειδικοί επιστήμονες» μεταξύ των οποίων και «γαλάζια παιδιά» με κύριο προσόν την κομματική τους ταυτότητα! Ο διαγωνισμός έγινε εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ με τη μέθοδο της συνέντευξης το απόγευμα του Σαββάτου του Λαζάρου και τα αποτελέσματα βγήκαν με συνοπτικές διαδικασίες μέσω Διαδικτύου αργά το απόγευμα της… Μεγάλης Πέμπτης!
Διαβάζουμε λοιπόν διάφορα «ωραία» στο προαναφερθέν ρεπορτάζ: Συγγενικό πρόσωπο υφυπουργού που υπέγραψε την προκήρυξη του διαγωνισμού, προσλαμβάνεται στη μία από τις δύο θέσεις πτυχιούχων Πληροφορικής. Υποψήφια με τη ΝΔ στο Οικονομικό Επιμελητήριο καταλαμβάνει την 1η από τις 10 θέσεις πτυχιούχων Οικονομικών. Η συγκεκριμένη «γαλάζια» συνδικαλίστρια έχει ήδη διοριστεί ως μετακλητή υπάλληλος στο υπουργείο Αμυνας και μάλιστα σε θέση αναπληρώτριας γενικής διευθύντριας στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικού Σχεδιασμού και Υποστήριξης, που είχε την ευθύνη διεξαγωγής του διαγωνισμού!
Αλλη μία υποψήφια με τη ΝΔ στο Οικονομικό Επιμελητήριο καταλαμβάνει την 3η θέση στον διαγωνισμό. Μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ καταλαμβάνει τη μοναδική θέση οικονομολόγου στο γραφείο υπουργού Αμυνας. Γιος νυν αρχηγού Γενικού Επιτελείου καταλαμβάνει την 9η θέση διπλωματούχων Οικονομικών.
Γιος αρχισυνδικαλιστή του ΠΑΣΟΚ προσλαμβάνεται ως οικονομολόγος.
Ως δεύτερη νομικός σύμβουλος του υπουργού Αμυνας προσλαμβάνεται η ειδική συνεργάτης του πρωθυπουργού.
Κόρη στελέχους του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους καταλαμβάνει θέση νομικού συμβούλου στη Διεύθυνση Εξοπλισμών.
Την 4η από τις 5 θέσεις ψυχολογίας και κοινωνιολογίας καταλαμβάνει η νυν γ.γ, του Διεθνούς Ιδρύματος Ολυμπιακής και Αθλητικής Παιδείας, πτυχιούχος ΤΕΦΑΑ, με ειδικότητα στον μαζικό λαϊκό αθλητισμό.
Την 1η θέση πτυχιούχου Περιβαλλοντικών Σπουδών κατέλαβε μία γεωφυσικός με ειδίκευση στη… σεισμολογία!
Όμως υπάρχει και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Ροδόπη και την Κομοτηνή: Η νυν γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, μια πατρινή δικηγόρος ονόματι Νίκη Γκοτσοπούλου, προσλαμβάνεται και ως νομικός σύμβουλος στο γραφείο του υπουργού Αμυνας (από όπου προήλθε)! Η ίδια είναι μέλος της Κ.Ε. της ΝΔ, θήτευσε και στο γραφείο του προηγούμενου υπουργού Άμυνας, του κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλου, ενώ ο σύζυγός της, εγκληματολόγος και πολιτευτής της ΝΔ στη Ροδόπη, Κυριάκος Μπαμπασίδης (στραβολαιμιάζει για να μας κάνει τζά! πίσω από την πλάτη της Ντόρας στη φωτογραφία), είναι μέλος του ΔΣ στο Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων!
Είχαμε μάλιστα τότε επισημάνει και τους ιθαγενοπρεπείς πανηγυρισμούς του για την κατάληψη μιας κομματικής θέσης (για μια πιο πρόσφατη «καταξίωση» βλ. την άλλη φωτογραφία). Διαβάσαμε μάλιστα και δήλωσή της ότι «αντιλαμβάνεται την πολιτική όχι ως αξίωμα αλλά ως προσφορά και υπηρεσία στο κοινωνικό σύνολο»!
Προφανώς κάποιοι διαδρομιστές όχι μόνο δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ηθική και πολιτική διάσταση μιας επιλογής αλλά θεωρούν ότι απευθύνονται σε βόδια! Άραγε τι θα σχολιάσουν τώρα οι γραφίδες που συνέχαιραν την Γκοτσοπούλου για την ανάληψη των καθηκόντων της στο ΥΠΕΠΘ, λες και είχε κερδίσει τη θέση με την επιστημονική της επάρκεια ή την πνευματική της ακτινοβολία;
Όσο για μας μπορείτε να δείτε τι γράφαμε σχετικά, στα «Αντιφωνήματα» της 16/2/2009 (φ. 265)…
Δεν ξέρουμε αν η θύελλα διαμαρτυριών που ξεσηκώθηκε θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά πρέπει επιτέλους να τίθεται παντού και πάντα το ερώτημα για καθέναν που παριστάνει τον πολιτευτή: Ποιος είναι, πού σπούδασε, τι επαγγελματική εμπειρία έχει, πού εργάζεται και με ποιές διαδικασίες και προσόντα βρέθηκε εκεί.
Βεβαίως το πεμπτοκοσμικό φαινόμενο του διαγωνισμού ημετέρων δεν είναι καινούργιο (κάτι θυμόμαστε και από την περίοδο της πράσινης ακρίδας - ναι, αυτής που προηγήθηκε από τα μπλέ πιράνχας), αλλά για να πάψει κάποτε η διαιώνισή του πρέπει να καταγγέλλονται ΕΠΩΝΥΜΩΣ ΟΛΟΙ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και στο ρεπορτάζ του Βερύκιου δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα! Αυτοί λυμαίνονται τις χρυσοαμοιβόμενες θέσεις* και την εξουσία, και μεις ντρεπόμαστε να γράψουμε το όνομά τους!
Και δεν είναι, αλήθεια, εξόχως θλιβερό ότι αυτό το κατάντημα διαδραματίζεται στο Υπουργείο… Άμυνας; Στο υπουργείο που έχει αναλάβει την προστασία της χώρας να μαζεύεται ένα κοπριταριό διαφόρων απίθανων (και φυγόστρατων) και γενικώς γόνων/διαδόχων της παρελθούσης λαμογενιάς; Όλα τελικά υπάρχουν για να τα λυμαίνεται η κομματική νεοπλασία του εθνικού μας σώματος;
Κι ένα τελευταίο: Όλη η Κομοτηνή βουΐζει ότι τα «σκάνδαλα» που διαρρέουν από το ΥΠΕΠΘ σε βάρος του Ευριπίδη συνδέονται με την παρουσία της Γκοτσοπούλου στο υπουργείο (όσα του σέρνει όπου βρεθεί είναι γνωστά). Κανείς δεν νιώθει την ανάγκη να πει κάτι ανοιχτά και δημοσίως;
* Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού, οι μηνιαίες αποδοχές των νεοπροσληφθέντων θα ξεκινούν από 2.633 ευρώ, χωρίς τα επιδόματα και τις υπερωρίες!
Πηγή


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]