Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μειονότητα σε Κω και Ρόδο στήνουν Τούρκοι μαζί με Κύπριο βουλευτή!!!

Οι μάσκες και οι κουκούλες βγαίνουν!!!

Νεροκουβαλητής του Τουρκικού επεκτατισμού ο Ελληνοκύπριος βουλευτής Πουργουρίδης...


Θέμα «τουρκικής μειονότητας στην Κω και στη Ρόδο» επιχειρείται να στηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στην προσπάθεια αυτή πρωτοστατεί και ο Ελληνοκύπριος βουλευτής του ΔΗΣΥ κ. Χρήστος Πουργουρίδης.
Στον επίσημο ιστότοπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναρτήθηκε η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στις αρχές Μαρτίου ο Ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρος και άλλοι δεκαέξι βουλευτές με τίτλο «Η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω».
Είναι ενδεικτικό των προθέσεων ότι η Ρόδος και η Κως αναφέρονται και με τα τουρκικά ονόματά τους (Rhodes- Rodos και Kos-Istankoy), ενώ οι περισσότεροι εκ των βουλευτών που το υπογράφουν είναι Τούρκοι, δίπλα στους οποίους φιγουράρει και ο Κύπριος Χ. Πουργουρίδης (από τους σθεναρούς υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν το 2004 και σφοδρός πολέμιος του αείμνηστου πρώην προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου).
Ο υποκινητής της προσπάθειας αυτής Ελβετός Α. Γκρος είναι ο ίδιος βουλευτής που πέρυσι είχε πραγματοποιήσει αποστολή στην Ιμβρο και την Τένεδο και είχε καταγράψει την καταθλιπτική κατάσταση των δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης και από τη Συνθήκη της Λοζάνης ελληνικής μειονότητας των δύο νησιών.
Τότε όμως είχε προαναγγελθεί από Τούρκους αξιωματούχους ότι θα υπάρξει ως αντιστάθμισμα ανάλογη έκθεση όχι βεβαίως μόνο για τη Θράκη (όπου την εργολαβία έχουν αναλάβει και άλλοι «απεσταλμένοι» πέραν του κ. Γκρος) αλλά για την «τουρκική μειονότητα στην Κω και στη Ρόδο».
Ο σοσιαλιστής Ελβετός βουλευτής σε συνέντευξή του στη Ζαμάν (10 Αυγούστου 2008) δήλωνε: «Μετά την έκθεση που ετοίμασα σχετικά με την ελληνική μειονότητα στην Ιμβρο και την Τένεδο, υποσχέθηκα στις τουρκικές αρχές να επισκεφθώ τη Ρόδο και την Κω.
Οι τουρκικές μειονότητες εκεί νιώθουν επίσης παραμελημένες. Θα αποδείξουμε ότι είμαστε αντικειμενικοί, καταδεικνύοντας ότι και η αντίθετη πλευρά υπόκειται σε παρόμοια προβλήματα...»
Η εξέλιξη αυτή, εφόσον δεν αποτραπεί η υπερψήφιση της πρότασης Γκρος, θα συνιστά διπλωματική ήττα για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο στην καλύτερη των περιπτώσεων δείχνει αδύναμο να αντιδράσει, καθώς υπάρχει και το χειρότερο σενάριο της αποδοχής της συμπερίληψης και του μειονοτικού ως θέματος στη διμερή ελληνοτουρκική ατζέντα, όπως παγίως διεκδικεί η τουρκική εξωτερική πολιτική.
Ο ΣΤΟΧΟΣ: Μεθοδεύουν συμψηφισμό για τον αφανισμό των Ελλήνων
Η πρόταση ψηφίσματος που κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο (Doc 11904) καταλήγει εκφράζοντας «ανησυχία για την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω» και ζητώντας από το προεδρείο της Συνέλευσης να «εξετάσει την κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω και να δώσει εντολή στην αρμόδια επιτροπή να διαμορφώσει μια έκθεση παρόμοια με αυτή που προαναφέραμε «Ιμβρος και Τένεδος: διατηρώντας τον διπολιτισμικό (bicultural) χαρακτήρα των δύο τουρκικών νησιών σαν μοντέλο για τη συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας...».
Η πρόταση ψηφίσματος διατυπώνει την καινοφανή θεωρία ότι η «τουρκική μειονότητα σε Κω και Ρόδο διέπεται από τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923» αν και η ίδια η «τουρκική μειονότητα» προέκυψε δύο δεκαετίες αργότερα με την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου. Η πρόταση υιοθετεί πλήρως την τουρκική επιχειρηματολογία και αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής:
«...Τα μειονοτικά δικαιώματά τους παραμένουν αιτία ανησυχίας για την τουρκική κοινότητα. ...Η Συνέλευση υπενθυμίζει ότι ο πληθυσμός της τουρκικής μειονότητας των νησιών συνεχίζει να μειώνεται από το 1967.
Τα τουρκικά σχολεία στη Ρόδο και την Κω έπαυσαν να λειτουργούν το 1972. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που λάβαμε, αρνούνται στην τουρκική μειονότητα των νησιών το δικαίωμα στην εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα τους. Δεν τους επιτρέπεται καν η οργάνωση εβδομαδιαίων σχολείων η πρόσθετων τάξεων.
Η τουρκική μειονότητα αντιμετωπίζει περιορισμούς στην άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων της. Η θέση του μουφτή παραμένει άδεια από το 1972. Μόνο ένα από τα υπάρχοντα ακόμη 12 τζαμιά στη Ρόδο είναι ανοικτό για θρησκευτικές λειτουργίες».
Η μεθόδευση του Ελβετού βουλευτή και όσων συνυπογράφουν την πρόταση του ουσιαστικά αποσκοπεί στην «αθώωση» της Τουρκίας (με τη λογική του συμψηφισμού) για την εξαφάνιση της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη, την Ιμβρο και την Τένεδο, μέσα από μια διαδικασία πραγματικής εθνοκάθαρσης διαρκείας και νομιμοποίησης της επιδίωξης της Τουρκίας να θέσει υπό καθεστώς αμοιβαιότητας τα μειονοτικά θέματα, κάτι που είναι απαράδεκτο από άποψη δικαίου και απολύτως ανισοβαρές πολιτικά για τη χώρα μας.
Πηγή


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Ιδού η Ρόδος!

    Η ενέργεια του βουλευτή Χρίστου Πουργούρίδη ενεργού μέλους της κοινοβουλευτικής επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, να συνυπογράψει πρόταση ψηφίσματος μαζι με άλλους 16 συναδέλφους του, που κατέθεσε ο ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρος με θέμα ”η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και την Κω”, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στην Κύπρο και την Ελλάδα.
    Είναι απολύτως αντιληπτή η ευαισθησία γύρω από τέτοια θέματα τόσο στον ελλαδικό όσο και στον Κυπριακό χώρο, λόγω των προβληματικών σχέσεων με την Τουρκία που έχουν να κάνουν με παραβιάσεις της συνθήκης της Λωζάνης στην Κωνσταντινούπολη την Ιμβρο και την Τένεδο αλλά και λόγω της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
    Θα πρέπει να θυμίσουμε ωστόσο ότι πρόσφατα ο ελβετός βουλευτής και πάλιν με την υπογραφή του Χρίστου Πουργουρίδη , προετοίμασε έκθεση κόλαφο για τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ελληνων της Πόλης και των δύο προαναφερθέντων νησιών, μια έκθεση η οποία προκάλεσε οργίλες αντιδράσεις στην Αγκυρα.
    Αν κάποιοι απο μας θέλουμε να είμαστε δίκαιοι και να θυμόμαστε όχι επιλεκτικά, ο κ. Πουργουρίδης και πάλιν πριν από αρκετούς μήνες βρέθηκε στο στόχαστρο όταν ο ίδιος ενέγραψε θέμα για την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία. Αν σήμερα τον επικρίνει η ΕΔΕΚ, τότε δέχθηκε αμέτρητα πυρά από το ΑΚΕΛ το οποίο θεώρησε ότι πλήττονται τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της Κύπρου και διασαλεύονται οι σχέσεις με μια υπερδύναμη που μας βοηθά στο Κυπριακό λόγω του ότι είναι μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
    Στην Κύπρο συχνά ακούγεται ότι το Κυπριακό είναι πρωτίστως θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναρωτιέται βέβαια κανείς τί εννοούμε με αυτό! Μήπως τα ανθρώπινα δικαιώματα εφευρέθηκαν ειδικά για τους Κυπρίους και τους Ελλαδίτες αδελφούς μας και όχι για όλο τον κόσμο;
    Ναι πρέπει να παραδεχθούμε ότι η Τουρκία έχει ένα τραγικό ιστορικό στον τομέα αυτό. Αυτό άραγε σημαίνει ότι εάν και εμείς σε κάποιες περιπτώσεις φέρουμε ευθύνη για κάποιες παραβιάσεις, είμαστε υπεράνω κριτικής;
    Εν κατακλέιδι εάν θέλουμε να είμαστε αξιόπιστοι όταν καταγγέλουμε πρέπει να μάθουμε να ακούμε και όταν μας καταγγέλουν. Ιδού η Ρόδος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε καλωσορίζω αγαπητέ Διονύση στο ιστολόγιό μου. Πρέπει να σου πω ότι με προσοχή μεγάλη διάβασα (και μάλιστα 2 φορές για να μην υποπέσω σε παρανόηση των γραφομένων σου) όσα σχολίασες για το παραπάνω άρθρο που αφορά τον κύριο Πουργουρίδη.
    Ενώ είσαι μεστός παραδειγμάτων, τελειώνεις πολύ "απότομα" το σχόλιό σου, γράφοντας "Αυτό άραγε σημαίνει ότι εάν και εμείς σε κάποιες περιπτώσεις φέρουμε ευθύνη για κάποιες παραβιάσεις, είμαστε υπεράνω κριτικής;" Για πες μου σε παρακαλώ Διονύση, ποιές είναι οι περιπτώσεις στις οποίες παραβιάζουμε τα δικαιώματα των μουσουλμάνων στην Ελλάδα; Θα με ενδιέφερε να ακούσω έναν τεκμηριωμένο λόγο και όχι αοριστολογίες. Είμαι βέβαιος πως για να γράφεις έτσι, θα έχεις τουλάχιστον ένα παράδειγμα... Να σου πω όμως ότι είμαι κάτοικος Θράκης και διαπιστώνω ιδίοις όμμασι την απώλεια οποιασδήποτε παραβίασης των δικαιωμάτων των μουσουλμάνων Ελλήνων... Έχω άποψη, λοιπόν... προσωπική και άποψη ζωής. Οπότε, θλιναφήματα αυτού του είδους, συνοδευόμενα με αοριστολογίες χωρίς συνοδεία αποδείξεων, με βάζουν σε σκέψεις... πολλές σκέψεις για την κατάντια του Ελληνισμού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]