Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τουρκία: Επικριτική η αντιπολίτευση για τις δηλώσεις Ερντογάν

Είδε η μαϊμού τον κώλο της και φοβήθηκε!

Επικριτική εμφανίζεται η αντιπολίτευση στη γείτονα χώρα σχετικά με τη δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί «εκδίωξης από την Τουρκία όσων είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα στο παρελθόν», γεγονός που ο ίδιος χαρακτήρισε «αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης».
Σε επερώτησή της σήμερα στη Βουλή, η βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Τζανάν Αριτμάν, ζητά να απαντηθούν, μεταξύ άλλων, «με ποιες δικαιολογίες έχουν γίνει οι διαδικασίες εκδίωξης; Πόσοι πολίτες και με ποια εθνοτική καταγωγή έχουν εκδιωχθεί; Πόσοι πολίτες τουρκικής καταγωγής έχουν εγκαταλείψει τη χώρα στην Ιστορία της Τουρκικής Δημοκρατίας;»
Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, πρέσβης ε.τ. Ονούρ Οϊμέν, σχολιάζοντας τη δήλωση Ερντογάν δήλωσε: «Δεν γνωρίζω κάποιον που έχει εκδιωχθεί λόγω της εθνικής του καταγωγής. Δεν κατάλαβα τι εννοούσε ο πρωθυπουργός. Μπορεί να έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν της Τουρκίας, αλλά δεν είναι σωστό να κατηγορείται για φασισμό η χώρα».
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικής Κίνησης, Τουντζά Τοσκάι, ο οποίος ανέφερε: «Ποιος έδιωξε ποιον; Υπάρχει η ανταλλαγή πληθυσμών σύμφωνα με τη Λωζάννη. Εάν πέραν τούτου υπάρχει εκδίωξη, ας μας το πει ο πρωθυπουργός. Μήπως έχει πρόβλημα με τη Λωζάννη;»
Σε αντίθεση με την αντιπολίτευση, στην πλειονότητά τους τα δημοσιεύματα στο σημερινό τουρκικό Τύπο, επιδοκιμάζουν τον Ερντογάν.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Ακόμα μια ευκαιρία...χαμένη.

    Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε μια σειρά σημαντικών δηλώσεων όσον αφορά τα εγκλήματα που έχουν διαπράξει οι Τούρκοι σε βάρος διαφόρων άλλων εθνικών και θρησκευτικών ομάδων.

    Τα ΜΜΕ της Τουρκίας χαρακτήρισαν ως «ιστορική αυτοκριτική για τις μειονότητες» τα όσα είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός. Ο Τούρκος πρωθυπουργός μίλησε για «εκδίωξη από την Τουρκία, όσων είχαν διαφορετική εθνική ταυτότητα στο παρελθόν», πράγμα που ο ίδιος κατονόμασε, ως «αποτέλεσμα φασιστοειδούς αντίληψης».

    Η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα «Βατάν» φιλοξένησε πρόσφατα ένα δημοσίευμα για τους διωγμούς που έχουν υποστεί οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

    Την ίδια ώρα που δημοσιεύτηκαν οι συγκεκριμένες δηλώσεις, οι Τούρκοι αμφισβητούν ανοιχτά την Ελληνικότητα των Δωδεκανήσων, παραβιάζουν τον Εθνικό εναέριο αλλά και θαλάσσιο χώρο, εγείρουν μειονοτικό θέμα στη Θράκη, Κω και Ρόδο, μας γεμίζουν με λαθρομετανάστες, ενώ έχουν και υπό κατοχή τους ένα μέρος της Κύπρου.

    Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έμειναν ασχολίαστες από το δικό μας Υπουργείο Εξωτερικών. Το ίδιο δικό μας Υπουργείο είχε απολέσει άλλη μια ευκαιρία που μας δόθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, όταν ο Τούρκος ηθοποιός Αττίλα Ολγκάτς, προσκεκλημένος τότε σε εκπομπή του «Κανάλ Τουρκ» με περίσσιο θράσος παραδέχτηκε πως κατά την εισβολή στη Κύπρο είχε εκτελέσει εν ψυχρώ δέκα Έλληνες αιχμαλώτους.

    Αν στη πολιτική ισχύει ότι και στο ποδόσφαιρο, τότε σας θυμίζω το «νόμο του ποδοσφαίρου» που λέει πως αυτός που χάνει τις ευκαιρίες, στο τέλος δέχεται τέρμα.

    Λουκάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]