Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλήση - παγίδα έστειλε τους αστυνομικούς σε κουκουλοφόρους που τους επιτέθηκαν

Καλούν σε βοήθεια και επιτίθενται

στους ανυποψίαστους αστυνομικούς

Eπίθεση με πέτρες και άλλα αντικείμενα εξαπέλυσαν σε περιπολικό κουκουλοφόροι στα Εξάρχεια, προκαλώντας τον ελαφρύ τραυματισμό ενός αστυνομικού.
Πιο αναλυτικά, οι άγνωστοι επιτέθηκαν στις 6 το απόγευμα σε δύο αστυνομικούς που επέβαιναν σε περιπολικό της Άμεσης Δράσης το οποίο είχε μεταβεί για να επιληφθεί σε περιστατικό στη διασταύρωση Σόλωνος και Σουλίου στο κέντρο της Αθήνας.
Οι δράστες μετά τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν προς την πλευρά των Εξαρχείων.
Η συγκεκριμένη τακτική είναι σχεδόν παγιωμένη κατά τους τελευταίους 2,5 μήνες. Πολλές φορές αστυνομικοί της άμεσης δράσης έχουν πέσε θύματα επιθέσεων κουκουλοφόρων μέσα στην Αθήνα, αφού προηγουμένως είχαν ειδοποιηθεί για να παράσχουν τις υπηρεσίες τους.

Άγνωστοι βέβαια θα παραμείνουν οι δράστες και της τελευταίας επίθεσης, όπως άγνωστοι έχουν παραμείνει μέχρι στιγμής όλοι όσοι ακολούθησαν την συγκεκριμένη μέθοδο προκειμένου να παγιδεύσουν αστυνομικούς.
Στόχος των κουκουλοφόρων κρίνεται πως δεν είναι οι απλές επιθέσεις, αλλά ο άγριος ξυλοδαρμός (το τελευταίο τους θύμα, 20χρονος αστυνομικός δεν έχει διαφύγει ακόμη τον κίνδυνο και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση), όπως επίσης και η αφαίρεση του οπλισμού που φέρουν μαζί τους οι αστυνομικοί.
Η τακτική αυτή του εφοδιασμού (και ειδικότερα του εξοπλισμού με όπλα) των κουκουλοφόρων κρίνεται άκρως επικίνδυνη και σαν σκοπός διαφαίνεται η δημιουργία ενός μικρού οπλισμένου "στρατού". Γιατί δημιουργείται αυτός ο στρατός; Ποιός συντονίζει τα χτυπήματα; Τι σκοπεύουν να κάνουν με τον οπλισμό που μέχρι στιγμής έχουν αφαιρέσει από αστυνομικούς;
Τα ερωτήματα είναι "σκληρά", αλλά φανερώνουν την οργάνωση που στήνεται από "ειδικούς", έτσι ώστε σε δεδομένη (και κάτω από τις πλέον κατάλληλες συνθήκες) στιγμή να αναλάβουν δράση "οι άνθρωποι των σκιών". Ετοιμάζουν χτύπημα στην δημοκρατία, στην ομαλότητα ή εξυπηρετούν σκοπούς αποπροσανατολισμού των πολιτών από συγκεκριμένα και πραγματικά φλέγοντα ζητήματα;
Γεγονός είναι πως οι αστυνομικοί έχουν μεταβληθεί σε "κινούμενους στόχους" για τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητοι και ανεξέλεγκτα. Οψόμεθα γα την συνέχεια και για τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξουν "παρατράγουδα" κάθε είδους, κυρίως εις βάρος των πολιτών...
Κωνσταντίνος


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]