Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Ρατσισμός»: Το φυλετικό κλειδί ερμηνείας της ιστορίας και της κοινωνίας

Η Νεοταξική μετάλλαξη της αριστεράς

Η ναζιστική φρενοβλάβεια ήταν το απόσταγμα του ολοκληρωτισμού των εθνικών ιμπεριαλισμών. Η ιδεολογία αυτής της εθνικιστικής φρενοβλάβειας του εθνικού ιμπεριαλισμού ήταν ο «εθνικοσοσιαλισμός».
Αυτή η ιδεολογία ανύψωνε το έθνος πάνω από την ιστορία. Και για να το πετύχει αυτό κατέφευγε στο υποστήριγμα της ράτσας. Έτσι οι «εθνικοσοσιαλιστές», απορρίπτοντας την οικονομική αντίληψη σαν κατώτερη, έπεσαν σε έναν όροφο παρακάτω: Από τον οικονομικό ματεριαλισμό κατέφυγε στο ζωολογικό ματεριαλισμό. Η «θεωρία» της ράτσας αποτελεί, γι’ αυτούς το παγκόσμιο κλειδί για όλα τα μυστήρια της ζωής.

Σήμερα η Νέα Τάξη καταφεύγει στο ίδιο τέχνασμα, διαστέλλοντας τη «φυλετική φιλοσοφία», από «εθνική» σε πλανητική. Σήμερα καλλιεργείται και προωθείται ο «πλανητικός φυλετισμός», η παγκοσμιοποιημένη ιδεολογία του κεφαλαίου.
Σήμερα υπάρχει η παγκόσμια φυλή της κοινωνίας των πολιτών. Σήμερα υπάρχει ο φασισμός των υπερεθνικών, ο ρατσισμός της πλανητικής αυτοκρατορίας εναντίον των κοινωνιών, των εθνών και των λαών.
Αυτό το πλανητικό ρατσιστικό ιδεολόγημα των υπερεθνικών καταργεί τα έθνη, τις τάξεις, την ιστορική και κοινωνική διαλεκτική και χρησιμοποιείται σαν παγκόσμιο κλειδί για όλα τα μυστήρια της ζωής. Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη κλειδί για την ερμηνεία των πάντων είναι ο «ρατσισμός»: Ένας φυλετικός όρος που χρησιμοποιείται για την ιστορία και την κοινωνία, καταλύοντας και ισοπεδώνοντας κυριολεκτικά τη διαλεκτική της ιστορίας και την ταξική θεώρηση των πραγμάτων.
Φυσικά αυτό το πλανητικό ιδεολόγημα-τέχνασμα αποτελεί το διαλεκτικό επακόλουθο της μετεξέλιξης του ολοκληρωτισμού των εθνικών ιμπεριαλισμών στο θηριώδη ολοκληρωτισμό του αυτοκρατορικού ιμπεριαλισμού, επακόλουθο της μετάβασης από τη φασιστική εθνικιστική φρενοβλάβεια στη φασιστική φρενοβλάβεια της Νέας Πλανητικής Εποχής.
Όποιος έχει ως βάση τη διαλεκτική της ιστορίας και ως πυξίδα την ταξική θεώρηση των πραγμάτων δεν εκπλήσσεται. Είναι σε θέση να ερμηνεύσει τα πράγματα και να κατανοήσει το νέο ιδεολογικό οπλοστάσιο των κυριάρχων ελίτ εξουσίας και τις φόρμες αυτού το οπλοστασίου.
Έκπληξη μπορεί να νιώσει κάποιος σε τούτο: Ότι η «αριστερά», στις ποικίλες εκδοχές της έφτασε στο κατάντημα να ερμηνεύει τα πράγματα με τα ιδεολογικά όπλα και τις «θεωρίες» του αντιπάλου.
Βλέπουμε πράγματι, σήμερα, αυτή η «αριστερά» να έχει εγκαταλείψει την ιστορική και ταξική θεώρηση των πραγμάτων και να κρίνει τα κοινωνικά φαινόμενα φυλετικά. Η μαγική λεξούλα «ρατσισμός» να αποτελεί το κλειδί για όλα τα μυστήρια της ζωής.
Αν εξετάσει κανείς τα γραπτά των κλασσικών του μαρξισμού δεν θα βρει αυτή τη λέξη να χρησιμοποιείται σαν κλειδί ερμηνείας στους «εθνικούς» ανταγωνισμούς και διαιρέσεις των εργατών και των λαών. Σήμερα αυτή η μυθοποιημένη λεξούλα χρησιμοποιείται υστερικά, ακριβώς για να επικαλύψει, αποκρύψει και εξαφανίσει την ιστορική διαλεκτική και την κοινωνική ουσία των προβλημάτων.
Η «αριστερά» σήμερα έχει εγκαταλείψει ένα πραγματάκι: Την ταξική θέση.Αντικαθιστά την ταξική ανάλυση με φυλετικούς όρους. Ο «ρατσισμός», αυτή η μυθοποιημένη έννοια παίζεται σε όλα τα «αριστερά» πλήκτρα με ένα και μοναδικό σκοπό: Να καλύψει την υποταγή της στη Νέα Τάξη, να καμουφλάρει την αντίθεση ανάμεσα στο χθες (την επαναστατική κληρονομιά) της Αριστεράς και στο σήμερα της «αριστεράς»: Νεοταξική της μετάλλαξη…
Το «μεταναστευτικό» αποτελεί τη Λυδία Λίθο. Εδώ αποτυπώνεται ολοκάθαρα η καθεστωτική μετάλλαξη της «αριστεράς», η ολοκληρωτική εγκατάλειψη των ταξικών κριτηρίων και της μαρξιστικής θεωρίας.
Θα το αναπτύξουμε στις επόμενες ημέρες…
Από το Ρεσάλτο


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]