Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένταση στο Αιγαίο: "Δεν διαμαρτυρήθηκε η υπουργός σας και δεν έχετε δικαίωμα να μας καταγγέλετε" λένε τώρα οι Τούρκοι

Επιχείρηση παραπλάνησης

για την ένταση στο Αιγαίο


Σε επιχείρηση παραπλάνησης και της Ευρώπης για τις αιτίες της έντασης στο Αιγαίο επιδόθηκε ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και διαπραγματευτής της Τουρκίας με την Ε.Ε., Εγκεμεν Μπάγκις, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να επικαλεσθεί την μη ύπαρξη αντίδρασης από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Σε επιχείρηση παραπλάνησης και της Ευρώπης για τις αιτίες της έντασης στο Αιγαίο επιδόθηκε ο νέος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και διαπραγματευτής της Τουρκίας με την Ε.Ε., Εγκεμεν Μπάγκις, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να επικαλεσθεί την μη ύπαρξη αντίδρασης από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Μπάγκις, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ Μαριλένας Κοππα, στην χθεσινή συνεδρίαση της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. - Τουρκίας, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που «κάνει τις περισσότερες παραβιάσεις» και προκαλεί ένταση και επικαλέσθηκε το γεγονός ότι «η κ. Μπακογιάννη έχει το τηλέφωνο του κ. Μπαμπάτσαν, το οποίο όμως δεν κτύπησε όλο αυτό το διάστημα». Ο Τούρκος υπουργός, μάλιστα, ισχυρίσθηκε ότι το θέμα της έντασης στο Αιγαίο το «δημιουργεί» η ελληνική κυβέρνηση για «λόγους εσωτερικής κατανάλωσης».
Παραβιάσεις
Η τοποθέτηση αυτή του κ. Μπάγκις επιβεβαιώνει τη νέα «επιθετική» τακτική που υιοθετεί η Άγκυρα και σε επίπεδο εντυπώσεων με το να παρουσιάζει και να καταγράφει ακόμη και καταφανείς παραβάσεις του FIR Αθηνών και παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου ως υποτιθέμενες... παρενοχλήσεις των τουρκικών μαχητικών από τα ελληνικά στον «διεθνή» εναέριο χώρο.
Εντύπωση και ερωτήματα, μάλιστα, προκαλεί (εφόσον δεν διαψευσθεί επισήμως) η αποκάλυψη του κ. Μπάγκις ότι δεν έχει γίνει η οποιαδήποτε παρέμβαση προς τον υπουργό Εξωτερικών Α. Μπαμπάτσαν από την κ. Μπακογιάννη ούτε στο πλαίσιο των υποτιθέμενων κόκκινων γραμμών που είχαν εγκαινιάσει πανηγυρικώς πριν από μερικά χρόνια, ούτε και στο πλαίσιο συναντήσεων που έχουν στο περιθώριο διεθνών φόρουμ.
Οι δηλώσεις του κ. Μπάγκις δυστυχώς φανερώνουν αυτό για το οποίο οι περισσότεροι Έλληνες φωνάζουν και διαμαρτύρονται, δηλαδή για την ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ της κυρίας Μπακογιάννη.
Το ότι βρισκόμαστε στο έσχατο σημείο πολιτικής ποιότητας και παντελούς αδιαφορίας για τη χώρα φαίνεται από το ότι ο "εχθρός" ουσιαστικά προσπαθεί να μας πεί τι θα έπρεπε να είχαμε κάνει εναντίον του εάν είχαμε έστω και το ελάχιστο ίχνος αυτοεκτίμησης, κάτι που ουδόλως φαίνεται να απασχολεί την ηγεσία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Η Ντόρα Μπακογιάννη ασχολείται με την "διαδοχή" παρά με τα όσα η Πολιτεία και ο πρωθυπουργός της έχουν αναθέσει. Το "έργο" της, κατά κοινή ομολογία, είναι ανύπαρκτο, γνώστες δε των πραγμάτων δηλώνουν πως το υπουργείο Εξωτερικών έχει παύσει εδώ και πολλά χρόνια να λειτουργεί.
Τα λάθη ή την μη πολιτική της κυρίας Μπακογιάννη είναι απολύτως βέβαιο πως θα τα πληρώσει η χώρα. «Η εξωτερική πολιτική είναι μια υπόθεση που ένα λάθος της πληρώνεται για πολλά χρόνια στο μέλλον και μπορεί να είναι μοιραίο. Για τον λόγο αυτό, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ψυχραιμία, μεθοδικότητα και σύστημα» έγραφε σε ένα κείμενό του ο αείμνηστος Γιάννος Κρανιδιώτης.
Κι επειδή, φαίνεται πως η Ντόρα πρέπει να έχει οπωσδήποτε ένα υπουργείο, ας ιδρύσει ο Καραμανλής ένα Υπουργείο Δημοσίων Σχέσεων και Κυβερνητικής Αποδόμησης και ας της το δώσει να ησυχάσουμε όλοι μας...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]