Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Υπάρχουν αλβανοί σε πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα;

Ο γκρεμός της Αρβανιτιάς…

Όσοι εχουν επισκεφθεί το πανέμορφο Ναύπλιο έχουν ακούσει για ένα μέρος που υπάρχει και που οι ντόπιοι κάτοικοι το ονομάζουν Αρβανιτιά. Πρόκειται για έναν επιβλητικό, απότομο βράχο, πολύ ψηλό, σαν μικρό βουνό, που στέκει δίπλα στη θάλασσα.
Είναι γνωστό σε πάρα πολλούς από εμάς, πως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, οι Τούρκοι χρησιμοποιούσαν ως μισθοφόρους Αλβανούς, λόγω του σκληρού, αιμοσταγούς και απάνθρωπου χαρακτήρα τους. Οι Αλβανοί πολέμησαν και πάρα πολλές φορές εναντίον των Ελλήνων, από την άλωση της Πόλης μέχρι και την επανάσταση του 1821.

Η περιοχή της Αργολίδας γνώριζε συχνά-πυκνά την σκληρότητα των Αλβανών μισθοφόρων. Σε μία από τις «προσφορές αίματος» που έκαναν στην περιοχή του Ναυπλίου, και αφού είχαν τελειώσει το θανάσιμο έργο τους οι μισθοφόροι Αλβανοί, πήγαν να πληρωθούν το αίμα για τις δολοφονίες τους από τον τοπικό Πασά.
Ο Πασάς έδωσε διαταγή να τον συναντήσουν στο μέρος που σήμερα αποκαλείται Αρβανιτιά, όπου και πήγε πρώτος και τους περίμενε. Όταν έφτασαν οι δολοφόνοι Αλβανοί, ο Πασάς τους συνέλαβε και για πληρωμή άρχισε να τους πετάει έναν-έναν από τον γκρεμό στη θάλασσα, που γέμισε με τα πτώματα των μισθοφόρων Αλβανών.
Από τότε η περιοχή ονομάστηκε Αρβανιτιά.
Ο Πασάς όμως δεν μπόρεσε να σκοτώσει όλους τους Αλβανούς, επειδή κάποιοι δεν είχανε πάει στο θανάσιμο καρτέρι που στήθηκε από τους Τούρκους. όσοι διασώθηκαν τριγύριζαν στην περιοχή και μετά το τέλος της Επανάστασης πάρα πολλοί από αυτούς έμειναν μόνιμα στην Ελλάδα, φτιάχνοντας δικά τους χωριά (Λίμνες, Πασά). Η Ελλάδα δέχθηκε τους φονιάδες των παιδιών της και τους αγκάλιασε χωρίς να τους ξεχωρίσει. Ο τόπος χρειαζόταν όλους όσους μπορούσαν να βοηθήσουν για να χτιστεί το αύριο.
Σε αυτά τα χωριά, μέχρι και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν κάποια Αλβανική διάλεκτο, και οι κάτοικοί τους διατηρούν Ελληνική συνείδηση, όντας απόγονοι Αλβανών που ζούν ανάμεσά μας. Περίεργο βέβαια χαρακτηρίζεται το γεγονός πως πολλοί από αυτούς έχουν ασχοληθεί ενεργά με την πολιτική, ενώ είναι εύκολο να τους ξεχωρίσει κανείς με την πρώτη ματιά. Στην όψη τους υπάρχει κάτι το διαφορετικό, ενώ σαφείς είναι και οι προτιμήσεις τους στα φιλικά τους περιβάλλοντα, τα τελευταία χρόνια αποτελούν σχεδόν αποκλειστικά Αλβανοί μετανάστες και κάθε έθνους λαθρομετανάστες.
Οι κακέςγ λώσσες αναφέρουν πως αρκετοί πολιτικοί και πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν την συγκεκριμένη καταγωγή, δικαιολογώντας έτσι τον «παρεκλίνοντα ανθελληνισμό» του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος!!! Και οι κακές γλώσσες συνεχίζουν λέγοντας πως «σε αυτόν τον κόσμο όλα έχουν την αιτιολογία τους»…
Ζουν ανάμεσά μας, αλλά ποιοι είναι τελικά;…
Μούσα



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. Ερώτηση απορίας: Οι Αρβανίτες είναι οι Αλβανοί; Έχω πετύχει κάποια άρθρα που διατείνονται ότι ουδεμία σχέση έχουν οι μεν με τους δε. Γνωρίζει κανείς τα σχετικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι Αρβανίτες Μιχάλη έχουν Αλβανική καταγωγή αλλά ήταν χριστιανοί που ο Αλή Πασάς (των Ιωαννίνων) τους έδιωξε από την Αλβανία, για να μην κάνουν πυρήνα και έχει προβλήματα και τους διαμοίρασε σε ολόκληρη την σημερινή Ελλάδα. Τους τιμώρησε με "εξωστρακισμό" δηλαδή... Αυτοί δε νιώθουν Αλβανοί... κάθε άλλο... αλλά είναι σκληρή "ράτσα"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Αρβανίτες κατάγονται από τη Β. Ήπειρο, η οποία πάντα ήταν ΕΛΛΗΝΙΚΗ(βλ ΠΥΡΡΟΣ). Μέχρι την εποχή του Χότζα στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ χωριά δεν κατοικούσαν Αλβανοί, όμως την εποχή της σκλαβιάς οι κάτοικοι έρχονταν σε επαφή και ήξεραν τα αρβανίτικα.. Θεωρείτε άραγε Αλβανούς τον ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ,τον ΜΠΟΤΣΑΡΗ και τον ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ;(γιατί και αυτοί μιλούσαν Αρβανίτικα.. Με αυτά που λέτε ΜΟΥΣΣΑ, βοηθάτε την Αλβανική προπαγάνδα και αγνοείτε ένα κομάτι του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ με ιστορία,αγώνες και θυσίες για την ΠΑΤΡΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ισως θα επρεπε να λεγεται Αλβανιτια και οχι αρβανιτια το συγκεκριμένο μερος.
    Ιστορικο γεγονος ειναι οτι οι Αλβανοι εδρασαν ως βοηθοι -μισθοφοροι των Τουρκων κατεσφάζοντας πολλους Ελληνες.(οπως επισης και πολλοι Εβραιοι.
    Εχω διαβασει μαλιστα οτι ο Κολοκοτρώνης πρώτα εσφαζς τους Οβριους και μετα τους Τουρκους.Κατι ηξερε!
    Μετα το τέλος της Επαναστασης καποιοι απο αυτους παρεμειναν.
    Δεν μιλησε κανεις για μειονότητα.
    Αρκουν και 10 για να κανουν την ζημια γιατι εξαρταται τι θεση εχουν.
    Καλυτερα να ξερουμε την αληθεια και πως θα την αντιμετωπισουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι Αρβανίτες δεν είναι Αλβανοί, αλλά Έλληνες, καταγόμενοι κυρίως από την Β. Ήπειρο. Λόγω της μακροχρονίου συαναστροφής των με το αλβανικό στοιχείο, μιλούν μία διάλεκτο παραπλήσια της αλβανικής γλώσσας.
    Συνιστώ το βιβλίο "Αλβανοί, Αρβανίτες, Έλληνες" του έγκριτου ιστορικού Σαράντου Καργάκου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαίρομαι για τη συζήτηση, καθότι έχω ακούσει από πληθώρα ανθρώπων που δηλώνουν Αρβανίτες ότι κάθε άλλο παρά Αλβανοί είναι, και πως θεωρείται ατόπημα η σύγκριση, λόγω ομοιότητας ονόματος («Αλβανός» στη γλώσσα του ονομάζεται «Σκιπετάρ»). Ακολούθως, θεωρούνται εχθροί μεταξύ τους, με τους πρώτους να δηλώνουν Έλληνες.

    Τώρα τι ισχύει.. Είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την αλήθεια, μιας και επικρατούν στο Διαδίκτυο οι απόψης περί αλβανικότητας των Αρβανιτών. Αν κάποιος έχει σοβαρές πηγές, θα το εκτιμούσα αν τις παρέθετε.

    Καλή μέρα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Homo Cretensis:

    Ευχαριστώ για την πρόταση, δεν πρόλαβα να δω το σχόλιό σου πριν ανεβάσω το δικό μου :-) ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]