Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Κράτος των λυμεώνων και τα «Καρτέλ» της εκπαίδευσης

Ο συνδικαλιστής... και ο υπουργός

Ο κανόνας είναι:

«Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία»


Η ευκαιρία λέγεται, 4ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που έχει πάρα πολλά χρήματα για εκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες. Τα εκπαιδευτήρια (ΙΕΚ, ΚΕΚ και Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια) που μπορούν να "τρέξουν" τις εκπαιδεύσεις είναι πάρα πολλά σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Επομένως, για να επωφεληθούν από την « ευκαιρία», οι «δικοί μας» οι ημέτεροι που λέγαμε παλιά, πρέπει να βγουν από το παιχνίδι οι πολλοί. Έτσι θα μοιραστούν τα πολλά στους λίγους.
Το κόλπο, είχε δρομολογηθεί (ατυχώς) με υπουργική απόφαση του κ. Στυλιανίδη, και τώρα πρέπει να τροποποιηθεί μετά τις διαμαρτυρίες των πολλών...

Το «καρτέλ» της ΠΕΙΕΠ (Ένωση Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Πληροφορικής), που έχει «προσωπικές επαφές» με τον υπουργό (όπως ισχυρίζεται) διαμόρφωσε τροποποίηση-φωτογραφία υπουργικής απόφασης την οποία προωθεί στην υπεύθυνη του αρμόδιου τμήματος για να την καθαρογράψει και να την δημοσιεύσει στο ΦΕΚ.
Μάλιστα πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση και χρονικά, για να κλείσουν λόγω προδιαγραφών οι ανταγωνιστές του!!!
Εάν εφαρμοστούν οι «προτάσεις» του «καρτέλ», εκατοντάδες εκπαιδευτήρια πληροφορικής σε ολόκληρη την Ελλάδα θα είναι παράνομα, μετά τον Μάιο του 2009 και χιλιάδες άνθρωποι θα βγούνε στην ανεργία, για να «τα οικονομήσουν» κάποιοι συγκεκριμένοι.
Για τον τρόπο επικοινωνίας των «ημετέρων» με το «ιδιωτικοποιημένο» κράτος τριήμερο ιδιωτικό κράτος, δημοσιεύουμε το κείμενο των προτάσεων.

Subject: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΥΑ

Μετά από συνεργασία με τις ΠΕΚΕΣ και την ΕΚΕΣΒΕ σας αποστέλλω συνημμένα σύνοψη των παρατηρήσεων - σημείων τα οποία επεξεργαστήκαμε από κοινού και συμφωνήσαμε στην πλειοψηφία τους, την Πέμπτη στην συνάντηση με τον κ. Υφυπουργό.
Οι αλλαγές έχουν αποτυπωθεί πάνω στο κείμενο που μου στείλατε στις 05/03/209 πριν από την συνάντηση και όπως θα διαπιστώσετε τα επεξεργασμένα σημεία έχουν σημειωθεί με κόκκινο ή πράσινο χρώμα και οι προτεινόμενες αλλαγές στις διατυπώσεις είναι με διακριτή διαγραφή προς διευκόλυνση του εντοπισμού τους από εσάς.
Η σύνοψη έχει χαρακτήρα ανεπίσημο και πνεύμα συνεργατικό και υποστηρικτικό στην προσπάθεια που καταβάλλεται από κοινού για να διευθετηθεί το πρόβλημα σε άμεσο χρόνο, και στη οποία η συμμετοχή σας είναι καθοριστική.
Θεωρούμε όλα τα σημεία που περιέχονται στην σύνοψη εξαιρετικά σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου των ΕΕΣ και την δημιουργία ενός δίκαιου, λειτουργικού και αποτελεσματικού για τον σκοπό του ρυθμιστικού πλαισίου.
Χρειαζόμαστε όπως σας έχει αναφερθεί και στις κατ, ιδίαν συναντήσεις την συνεργασία και την υποστήριξή σας για να μπορέσουμε να περάσουμε στα μέλη των ενώσεών μας, τα οικονομικά κριτήρια του παραβόλου και της εγγυητικής επιστολής. Η υποχρεωτική εισφορά περίπου 25.000.000 ευρώ από τον κλάδο των ΕΕΣ στο κράτος και η αναγκαστική συνεργασία του με το τραπεζικό σύστημα είναι ένα εξαιρετικά λεπτό και δύσκολο ζήτημα.
Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία χρειαστείτε προκειμένου να ολοκληρώστε το σχέδιο την τροποποιημένης ΥΑ
Χατζάρας

Υ.Γ.: Στη διάθεση του ιστολογίου βρίσκεται η πρόταση του "συνδικαλιστή" και διατίθεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος που αποπειράται να "φωτογραφηθεί" μία υπουργική (προς έκδοση) απόφαση...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]