Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μωάμεθ: Δεν θα έρθει η ημέρα της κρίσης εάν προηγουμένως δεν νικηθούν οι Τούρκοι…

Σκληρή απάντηση της Ζαγάλισα

στον ιμάμη Αμέτ Μεμέτ

Η Πομακική εφημερίδα Ζαγάλισα, έχει ξεκινήσει έναν αγώνα προκειμένου να διατηρηθεί ο χαρακτήρας των Πομάκων και να μην αλωθεί η πολιτιστική και πολιτισμική τους κληρονομιά από την Τουρκία, που πιέζει μέσω των πρακτόρων της για να ενσωματώσει τους Θράκες Πομάκους στην «Τουρκική Αυτοκρατορία».
Στον αγώνα της διατήρησης των προγονικών στοιχείων, οι συντάκτες της Ζαγάλισα δεν διστάζουν να αναμετρηθούν και να ξεμπροστιάσουν τις μεθοδεύσεις που γίνονται εκ μέρους της Τουρκίας διαμέσω του Ισλάμ, προκειμένου να πεισθούν οι αγνοί ορεσίβιοι κάτοικοι της ορεινής Ροδόπης (σε Ξάνθη και Κομοτηνή) πως είναι Τούρκοι.
Σε αυτό τον όμορφο αγώνα, συγκρούονται με τον ιμάμη από το Ωραίο Ξάνθης, που διαδίδει στα θρησκευτικά του κηρύγματα πως οι Πομάκοι είναι Τούρκοι, και χρησιμοποιώντας τα λόγια του προφήτη Μωάμεθ, ξεγυμνώνουν από τα επιχειρήματά του τον θρησκευτικό λειτουργό, ο οποίος έχει συγκεκριμένη πολιτική φιλοτουρκική δράση.

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο φύλλο της Ζαγάλισα (μηνιαία εφημερίδα) διαβάζουμε:
«Στο προηγούμενο φύλλο της Ζαγάλισα είχαμε θέσει το ερώτημα για το ποιος είπε τις παρακάτω αρνητικές φράσεις για τους Τούρκους. Αγαπητοί Πομάκοι αδελφοί, τα λόγια αυτά ανήκουν στον προφήτη μας Μωάμεθ. Όταν κι εμείς το μάθαμε, νιώσαμε υπερήφανοι που είμαστε Πομάκοι και όχι Τούρκοι, γιατί πραγματικά θα ήταν πολύ δύσκολο ψυχολογικά να το χωνέψει το στομάχι και το μυαλό μας. Αν είχε πει ο προφήτης μας τέτοια λόγια για τους Πομάκους, τότε πραγματικά θα ντρεπόμασταν να πούμε ότι είμαστε Πομάκοι. Τώρα μάλλον θα πρέπει να ντρέπονται όσοι από τους Πομάκους δηλώνουν ότι είναι Τούρκοι.
Ιμάμη Αμέτ Μέτε από το Ωραίο, εσύ που μιλάς τόσο πολύ, έχεις το θάρρος στα κηρύγματά σας μέσα στα τζαμιά, να πεις αυτή την αλήθεια που είπε ο Προφήτης μας για τους Τούρκους; Θα πεις ότι δεν τους συμπαθούσε καθόλου, ότι τους θεωρούσε κατάρα; Μήπως θα λογοκρίνεις και τον προφήτη μας; Μήπως θα πεις ότι και αυτός είναι εχθρός των Τούρκων και ότι είναι πράκτορας των Ελλήνων; Ή μήπως και ο Προφήτης μας Μωάμεθ είναι πράκτορας σκοτεινών δυνάμεων που θέλουν να διαιρέσουν τους «Τούρκους της Θράκης;» Τι άραγε θα μπορείς να πεις στους Πομάκους;
Εμείς πάντως, έχουμε ακόμη ένα λόγο να είμαστε περήφανοι που είμαστε Πομάκοι, γιατί πάντα θα θυμόμαστε τα λόγια του Προφήτη Μωάμεθ «Δεν θα έρθει η ημέρα της κρίσης εάν προηγουμένως δεν νικηθούν οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν μικρά μάτια, κίτρινα πρόσωπα, πατημένες μύτες και… ζωώδη έκφραση προσώπου…»
Επειδή κάποιοι γενίτσαροι Πομάκοι δεν θα πιστέψουν όσα λέμε, παραθέτουμε και μία Τουρκική πηγή από τον εθνικιστή Τούρκο Κεμαλιστή καθηγητή πανεπιστημίου Ιλχάν Αρσέλ, ο οποίος στη σελίδα 27 του βιβλίου του αναφέρει αυτή τη φράση του Προφήτη μας. Απολαύστε!





Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]