Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ποιός σκοτώνει τα παιδιά της Παλαιστίνης;

Είναι λύση η τρομοκρατία;

Το πιο συγκινητικό γεγονός, που είδαμε να συμβαίνει τις ημέρες αυτής της αναίτιας ανθρωποσφαγής στη Γάζα, δεν ήταν τα κλάματα των τραυματισμένων αγγελουδιών της Παλαιστίνης. Δεν ήταν τα κλάματα των μητέρων, που έχασαν τα βλαστάρια τους και σαν να βγήκαν από αρχαία ελληνική τραγωδία έριχναν χώμα πάνω στα κεφάλια τους την ώρα του αβάσταχτου θρήνου.
Αυτό το οποίο ήταν κάτι το μοναδικό και το οποίο δείχνει το ανθρώπινο μεγαλείο και την αυταπάρνηση, ήταν οι συγκινητικές προσπάθειες των βασιλικών οίκων της Ιορδανίας και της Σαουδικής Αραβίας να σταματήσουν τη σφαγή.
Οι εστεμμένοι μονάρχες της περιοχής πήραν σύσσωμες τις οικογένειές τους και πήγαν στη Γάζα, για να προστατεύσουν τον παλαιστινιακό λαό από τη σφαγή. Αρνήθηκαν τα πλούτη και την ασφάλειά τους και έγιναν οι ίδιοι ζωντανή "ασπίδα", για να σώσουν όσες περισσότερες ανθρώπινες ζωές μπορούσαν.
Βέβαια υπάρχει και ένα άλλο ανέκδοτο με τον Τοτό, αλλά δεν είναι της παρούσης να το διηγηθούμε.

Ξεκινάμε την ανάλυση ενός τόσο σοβαρού γεγονότος με αυτόν τον "ελαφρύ" τρόπο, γιατί απλούστατα θέλουμε να επισημάνουμε κάποιες "απουσίες", οι οποίες είναι αποκαλυπτικές για τα όσα τραγικά συμβαίνουν αυτήν τη στιγμή εις βάρος όχι μόνον ενός συγκεκριμένου λαού, αλλά εις βάρος της ίδιας της ανθρωπότητας. "Απουσίες", οι οποίες θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε την κατάσταση στο σύνολό της. Στην Παλαιστίνη αυτήν τη στιγμή πραγματοποιείται ένα Ολοκαύτωμα και η ανθρωπότητα δεν μπορεί να το σταματήσει. Στέκεται σαν ένας απλός παρατηρητής ανίκανος να πράξει το παραμικρό. Μπαίνουμε στην τρίτη χιλιετία και η μόνη πρόοδος που εμφανίζει η ανθρωπότητα στον τομέα της βαρβαρότητας έχει σχέση με τις μεθόδους και τα μέσα που εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της. Και όμως υπάρχει λύση. Πάντα υπάρχουν λύσεις για τα ανθρώπινα προβλήματα και το Παλαιστινιακό πρόβλημα δεν θα μπορούσε να ξεφεύγει από αυτήν την κατάσταση. Απλά, όπως συμβαίνει πάντα, οι λαοί πέφτουν θύματα της άγνοιας και της προδοσίας των δικών τους ανθρώπων.
Όσο κι αν αυτό που θα πούμε φαίνεται παράξενο, για το δράμα των Παλαιστινίων δεν είναι υπεύθυνοι οι Ισραηλινοί. Οι Ισραηλινοί συμπράττουν, αλλά δεν είναι οι υπεύθυνοι. Οι Ισραηλινοί επωφελούνται, αλλά δεν θα μπορούσαν από μόνοι τους να το επιτύχουν. Για το δράμα των Αράβων της Παλαιστίνης ευθύνεται κατά κύριο λόγο ο αραβικός κόσμος. Για το δράμα των πολιτών της Παλαιστίνης ευθύνεται η δική της πολιτική ηγεσία. Απλά πράγματα. Κάποιους Άραβες τους συμφέρει αυτή η κατάσταση. Η δυστυχία των Παλαιστινίων είναι για κάποιους Άραβες η "υποθήκη", για να πλουτίζουν και να είναι παγκοσμίως οι επιφανέστεροι πελάτες των πορνείων της Δύσης. Η δυστυχία των Παλαιστινίων είναι το "τίμημα", για να μπορούν κάποιοι Παλαιστίνιοι ηγέτες να παριστάνουν εκ του ασφαλούς τους βαθύπλουτους Celebrities της επανάστασης.
Οι "φίλοι" και οι "ηγέτες" του λαού της Παλαιστίνης είναι οι πραγματικοί δολοφόνοι των παιδιών της. Το τραγικό με την περίπτωση του λαού αυτού είναι ότι βρίσκονται παγιδευμένοι ανάμεσα σε μια "σφύρα" κι έναν "άκμονα" και συνθλίβονται. Μια "σφύρα" δικαίου, που τους λιώνει επάνω σε έναν "άκμονα" άγνοιας. Αυτό είναι το τραγικό. Δεν υπάρχει πιο άδικο πράγμα στον κόσμο από το να πέφτεις θύμα του ίδιου σου του δίκιου. Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην περίπτωση των Παλαιστινίων. Έχουν απόλυτο δίκιο και αυτό λειτουργεί εις βάρος τους. Κάποιοι το γνωρίζουν αυτό και το εκμεταλλεύονται. Κάποιοι τους δολοφονούν συνέχεια, για να τους δίνουν μόνιμα το "δίκιο", το οποίο στη συνέχεια εκμεταλλεύονται.
Θα πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά για να καταλάβει ο αναγνώστης τι ακριβώς λέμε. Το σύνολο της επιχειρηματολογίας των δολοφόνων του Ισραήλ έχει σχέση με τις ρουκέτες, τις οποίες εξαπολύουν τα μέλη της παλαιστινιακής Χαμάς από την περιοχή της Λωρίδας της Γάζας. Θεωρώντας λοιπόν ότι πέφτουν θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, "νομιμοποιήθηκαν" για ν' "απαντήσουν" με τον τρόπο που το έκαναν. Αυτή η επιχειρηματολογία, που στόχο έχει την αναζήτηση νομικής δικαιολογίας για την επέμβασή τους, είναι απόλυτα ψευδής. Δυστυχώς γι' αυτούς οι ρουκέτες της Χαμάς είναι απόλυτα νόμιμες, ακόμα κι όταν σκοτώνουν αθώους Ισραηλινούς. Αυτό δεν το λέμε εμείς, επειδή συμπαθούμε τους Παλαιστίνιους. Αυτό λέει το δίκιο. Το διεθνές δίκαιο
Το δίκαιο αυτό εκφράζει πάντα αυτό το οποίο γνωρίζουμε ως κοινή λογική. Τι μας λέει η κοινή λογική; Ότι ο οποιοσδήποτε, είτε αυτός είναι άνθρωπος είτε είναι λαός, έχει το δικαίωμα της αυτοπροστασίας. Αν πιάσεις κάποιον από τον λαιμό και απειλείς να τον πνίξεις, έχει το νόμιμο δικαίωμα να αμυνθεί. Έχει το δικαίωμα να σε χτυπήσει, προκειμένου να σωθεί. Αυτό δεν λέει η λογική; Έχει κανένας αντίθετη άποψη; Γνωρίζει κανένας κάποιον άνθρωπο, που, αν τον πιάσεις από τον λαιμό και απειλείς να τον πνίξεις, αυτός δεν θα αντιδράσει, επειδή είναι πολιτισμένος; Δεν υπάρχει πολιτισμός, όταν υπάρχει απειλή της ζωής. Ο άνθρωπος έχει ένστικτα και αυτά τον κάνουν βίαιο όταν απειλείται. Δικαίως βίαιο.
Αυτό το δίκαιο μεταφέρεται και στην κλίμακα των λαών. Ένστικτα επιβίωσης δεν έχουν μόνον οι άνθρωποι, αλλά και τα σύνολα των ανθρώπων. Οι λαοί. Ο αποκλεισμός ενός λαού από αγαθά, τα οποία έχει ανάγκη για να επιβιώσει και να λειτουργήσει στοιχειωδώς, είναι το αντίστοιχο του "πνιγμού" για έναν άνθρωπο. Νομιμοποιείται ν' αντιδρά με όλα τα μέσα. Πολύ πριν αρχίσει η Χαμάς να εξαπολύει ρουκέτες, η Λωρίδα της Γάζας ήταν για πολλούς μήνες αποκλεισμένη από το Ισραήλ. Ο λαός στερούνταν αγαθά και μέσα, η έλλειψη των οποίων απειλούσε την επιβίωσή του. Σε εκείνο το χρονικό διάστημα χάθηκαν άνθρωποι, όχι επειδή ο Θεός τους ήθελε "κοντά" Του, αλλά επειδή κάποια κτήνη αποφάσισαν να πάρουν μέτρα αποκλεισμού εναντίον της Γάζας. Κάποιος έχασε το παιδί του, επειδή κάποιο εμβόλιο δεν έφτασε στο νοσοκομείο και κάποιος άλλος έχασε τον ηλικιωμένο πατέρα του, επειδή στερήθηκε κάποια θεραπεία. Κάποιοι Παλαιστίνιοι πέθαναν και κάποιοι άλλοι έκλαψαν, επειδή οι Ισραηλινοί αποφάσισαν να παραστήσουν τους "θεούς".
Αυτή η δολοφονική αυθαιρεσία των Ισραηλινών νομιμοποιεί τις ρουκέτες της Χαμάς. Αυτό λέει το διεθνές δίκαιο. Ο αποκλεισμός θεωρείται νομικά Casus belli. Θεωρείται αιτία πολέμου και άρα νομιμοποιεί αυτόν που αντιδρά. Οι ρουκέτες των Παλαιστινίων ήταν το πενιχρό μέσον που διέθεταν οι Παλαιστίνιοι για ν' αντιδράσουν. Η αδύναμη "γροθιά" ενός λαού που αιμορραγεί και είναι πεσμένος στο χώμα. Για τις ρουκέτες, δηλαδή, που σκοτώνουν Ισραηλινούς σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, δεν ευθύνονται οι Παλαιστίνιοι, αλλά οι Ισραηλινοί που τις δέχονται, εφόσον αυτοί τις προκάλεσαν. Ό,τι λοιπόν λένε ανθρωπόμορφα σκουπίδια τύπου Λίβνι είναι ψευδές και άθλιο. Το δίκιο το έχουν οι Παλαιστίνιοι.
Τα δύσκολα αρχίζουν από αυτό το σημείο κι έπειτα. Τι να το κάνεις το δίκιο, όταν δεν σου αποφέρει λύση; Το δίκιο δεν ταΐζει τα πεινασμένα παιδιά σου ούτε θεραπεύει τους άρρωστους γονείς σου. Δικαίως αντιδρούν οι Παλαιστίνιοι. Και τι σημαίνει αυτό; Εξαιτίας του δίκιου σου σκότωσες μερικούς άσχετους Ισραηλινούς και στη συνέχεια έθαψες χιλιάδες παιδιά σου. Εξαιτίας του δίκιου σου αιμορραγούσες και όταν το διεκδίκησες ακρωτηριάστηκες. Το δίκιο, δηλαδή, είναι χρήσιμο, όταν νομιμοποιεί μια λύση. Όταν δεν υπάρχει λύση και το δίκιο την απομακρύνει ακόμα πιο πολύ, τι να το κάνεις; Θα το βάλεις σ' ένα κάδρο να το καμαρώνεις, όπως βάζεις ένα πτυχίο στον τοίχο; Η λύση είναι πάντα το ζητούμενο. Ακόμα και το δίκιο το βάζεις στην άκρη, όταν αυτή η πράξη μπορεί να αποφέρει τη λύση.
Μετά από αυτήν τη μικρή "πορεία" ανάλυσης πού καταλήγουμε; Στο γεγονός ότι το δίκιο δεν αποφέρει κέρδος στους Παλαιστίνιους. Γιατί; Γιατί απλούστατα δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημά τους δεν είναι ν' αποκαλύψουν κάποιο κρυμμένο δίκιο. Κάποιοι φροντίζουν να τους δίνουν μόνιμα δίκιο, για να τους εκμεταλλεύονται επίσης μόνιμα. Κάποιοι φροντίζουν να τους δίνουν το νόμιμο δικαίωμα να πετάνε πρωτόγονες ρουκέτες, για να πηγαίνουν μετά και να τους σφάζουν με όλα τα τεχνολογικά μέσα που έχει αυτήν τη στιγμή στη διάθεσή της η ανθρωπότητα. Άρα ποιο είναι το ζητούμενο; Η γνώση. Η γνώση της σωστής αντίδρασης, η οποία απέχει παρασάγγας από την αντίδραση των ενστίκτων. Η γνώση, η οποία είναι προφανές ότι λείπει από την πλευρά των Παλαιστινίων.
Η συνέχεια εδώ



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]