Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απούσα και πάλι η Ελληνική κυβέρνηση από σημαντικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα Σκόπια

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

βλέπει πρόοδο των Σκοπίων


«Η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σχέδιο-ψήφισμα σχετικά με την πρόοδο της ΠΓΔΜ για το 2008, με 64 ψήφους υπέρ και 7 ψήφους κατά».
Αυτά δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της ΠΓΔΜ, Ivica Bocevski, προσθέτοντας πως έχουν επίσης εγκριθεί επτά τροπολογίες!!!
«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρέτισε την εθνική ενότητα και αντιλαμβάνεται πλέον πως υπάρχει πολιτικός διάλογος στην ΠΓΔΜ», τόνισε ο κύριος Bocevski, προσθέτοντας πως «το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο χαιρέτισε επίσης την πρόοδο στην διαδικασία απελευθέρωσης των θεωρήσεων».

«Αναγνωρίστηκαν, πλέον, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της ΠΓΔΜ, δεδομένου πως ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. δεν αναγνωρίζει τα διαβατήριά μας. Το Κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προτείνει ακόμη και την κατάργηση και απελευθέρωση των θεωρήσεων, το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κύριος Bocevski.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει την λύπη της που η ΠΓΔΜ τρία χρόνια μετά την απόκτηση της υποψηφιότητας προς ένταξη, δεν έχει ξεκινήσει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις. Σε αυτό το σημείο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρεί πως θα πρέπει να θέσει τέρμα σε αυτή την κατάσταση (της διαφοράς με την Ελλάδα), προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την λήψη της απόφασης και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων κατά το 2009. Η ΠΓΔΜ αναμένει πως το ψήφισμα θα περάσει και από τη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου και πως θα ακολουθήσουν (στις ίδιες θέσεις και απόψεις) και άλλα θερμικά όργανα», δήλωσε τέλος ο κύριος Bocevski.
Το ερώτημα, όμως, τίθεται προς την Ελληνική κυβέρνηση: Πού βρίσκονται οι Έλληνες αρμόδιοι (υπουργοί, ευρωβουλευτές, διπλωμάτες κ.α.) όταν πραγματικά χρειάζονται προκειμένου να σταματήσουν αποφάσεις εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων;
Χαστούκι και από την Ιταλία!!!
Η κατρακύλα όμως της Ελληνικής εξωτερικής αλλά και ευρωπαϊκής πολιτικής, συνεχίζεται στην Ιταλία, όπου ο πρόεδρος της Ιταλίας, Giorgio Napolitano, σε συνάντησή του με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο στην Ρώμη, δήλωσε πως «η Ιταλία παραμένει φίλος και υποστηρικτής της Μακεδονίας, όσον αφορά τις ευρωατλαντικές προσδοκίες και ελπίδες της, καθώς και για την άμεση απελευθέρωση του καθεστώτος θεωρήσεων της Ε.Ε., για την ταχεία έναρξη των συνομιλιών ένταξης στην Ε.Ε. και την οριστικοποίηση της διαδικασίας προσχώρησης στο ΝΑΤΟ. Η Μακεδονία χαίρει της υποστήριξης μίας ισχυρής χώρας, όπως είναι η Ιταλία, η οποία αναμένει οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να συνεχιστούν».
Συμπληρώνοντας ο Ιταλός πρόεδρος «συμμάζεψε» λίγο τις προηγούμενες δηλώσεις του, λέγοντας πως «η Μακεδονία είναι σε θέση να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει, εάν πρώτα ρυθμίσει, το συντομότερο δυνατό, την διαφορά του ονόματος με την Ελλάδα».
Δυστυχώς, και πάλι η χώρα μας μπαίνει στον γνωστό ρόλο παρακολούθησης των εξελίξεων.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]