Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πεθαίνουν περιμένοντας το... ΕΚΑΒ

Ποιοί δολοφονούν ατιμώρητοι;

Από τον Μάιο του 2006 μέχρι και σήμερα το ΕΚΑΒ στην βόρειο Ελλάδα κάνει λευκή απεργία-αποχή από τις δευτερογενής διακομιδές ασθενών (εξιτήρια επανεξετάσεις, κοινωνικές μεταφορές, επιστροφές, κα).
Αποτέλεσμα της είναι η ταλαιπωρία και η μη εξυπηρέτηση των ασθενών καθώς επίσης και η μεγάλη οικονομική επιβάρυνση κυρίως των ευπαθών ομάδων όπως οι καρκινοπαθείς, οι νεφροπαθείς, κα.
Αποτέλεσμά της επίσης είναι να έχουμε δύο (2) θανάτους επίσημα καταγεγραμμένους, σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς.

Αφού το πρόβλημα πήρε διαστάσεις μετά από καταγγελίες ασθενών, συλλόγων καρκινοπαθών, νεφροπαθών, βουλευτών, κα, με εντολή του πρωθυπουργού, τον Οκτώβριο του 2007 ξεκίνησε έρευνα-ΕΔΕ από το Σ.Ε.Υ.Υ.Π(σώμα επιθεωρητών υπηρεσιών υγείας &πρόνοιας) Θεσσαλονίκης, και ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2008 με το πόρισμα που σας έστειλα.
1. Ο υπουργός υγείας αντί να περάσει πειθαρχικό τους κατηγορούμενους από την Ε.Δ.Ε με το έγγραφο αρ. πρωτ. 132507/29/9/2008 τους απαλλάσσει και βάζει το φάκελο στο αρχείο.
2. Παρόλο που ο φάκελος πήγε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης έτοιμος προ εξαμήνου, ακόμη να ασκηθούν διώξεις;
Λέτε να ξεχάστηκε;
3. Ο γενικός επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης ΛΕΑΝΔΡΟΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ με το έγγραφο αρ. πρωτ. 340/08/05/2008 παρακάλεσε(απαίτησε) από τον επιθεωρητή που ολοκλήρωσε την Ε.Δ.Ε να στείλει στον εισαγγελέα το πόρισμα αφού αφαιρέσει την παράγραφο 3.3.
Γιατί άραγε;
4. Επίσης δίνει εντολή να γίνει καταγραφή της ζημίας που υπέστη το δημόσιο από την μη περικοπή των αποδοχών των απεργούντων, που όμως δεν έγινε μέχρι και σήμερα με τις ευλογίες και την ανοχή του υπουργείου υγείας, Δ.Σ. ΕΚΑΒ και Σ.Ε.Υ.Υ.Π.Αθήνας.
Έλεγξε εάν έγινε;
Όσο για τον επιθεωρητή κ. Αρβανίτη Νικόλαο που ανέλαβε και ολοκλήρωσε την ΕΔΕ την 16-12-2008 του ανακοίνωσαν τηλεφωνικά ότι απομακρύνεται από Επιθεωρητής.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Προφανώς δεν γνωρίζεις τι γίνεται στο θεμά αυτό αλλιώς δεν θα δημοσίευες αυτό το κείμενο.Επείδη είμαι σε αυτό τον χώρο θα σου πω 2-3 πραγματακια προς διόρθωσιν.
    Πρώτον σύμφωνα με τον νόμο το ΕΚΑΒ κάνει μόνο τις επέιγουσες μεταφορές.
    Δεύτερον κάθε νοσοκομείο είναι υποχρεωμένο να έχει τα δικά του ασθενοφόρα για να εξυπηρετεί τους ασθενείς του.
    Τρίτον η αποχή του ΕΚΑΒ έχει κριθεί νόμιμη από τα δικαστήρια.
    Τέταρτον έχεις σκεφτεί ποτέ ότι αν το ΕΚΑΒ κάνει τις δευτερεύσουσες μεταφορές τοτέ πιος θα κάνει τις επείγουσες; Έχεις σκεφτεί ότι την ώρα που κάποιος πάθει ανακοπή η τροχαίο δεν θα υπάρχει ασθενοφόρο να πάει να τον πάρει διότι απλα θα μεταφέρει έναν ασθενή που έχει αναρρώσει σπίτι του;

    Αν μάθετε τι συμβαίνει πραγματικά τι συμβαίνει στον χώρο τις υγείας τότε θα καταλάβετε ότι μόνο το ΕΚΑΒ δουλεύει σύμφωνα με τους νόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κείμενο μου στάλθηκε και μετά από αρκετή περίσκεψη το δημοσίευσα, προκειμένου να υπάρξει ο αντίλογος. Γιατί θεώρησα σωστό ότι πρέπει να υπάρξει αντίλογος. Μου στάλθηκαν επίσης δημοσιεύσεις από διάφορες εφημερίδες, που φυσικά δεν απαντήθηκαν. Εδώ είναι ένα βήμα συνάντησης και συζήτησης απόψεων, θέσεων και περιστατικών. Έτσι λοιπόν, φίλε μου, χωρίς να θέλω να εκθέσω στο παραμικρό το ΕΚΑΒ, που διαθέτει λίγο προσωπικό και εργάζεται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, παρέθεσα το κείμενο, για να δώσω την ευκαιρία στον αντίλογο και (μάλλον) στην αλήθεια, να φανερωθεί επιτέλους και να ενημερωθούμε όλοι εμείς οι υπόλοιποι για το τι συμβαίνει πραγματικά. Αν μου λογίζεις σκοπιμότητα ή δόλο, κάνεις λάθος. Το αντίθετο συμβαίνει, σε διαβεβαιώ... Και είμαι σίγουρος πως δεν θα πάρεις αυτή τη θέση από τα άλλα blogs που στάλθηκε... Να είσαι καλά, γερός και δυνατός, όπως και όλοι σου οι συνάδελφοι, για να σώζετε ζωές ενώ κάποιοι άλλοι θρέφουν κώλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σου λογίζω ευθύνη φυσικά χαίρομαι που αναφέρεσαι σε τέτοια σημαντικά θεματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]