Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δεν φεύγει από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα το Νορβηγικό πλοίο ερευνών λόγω… βλάβης!

Οι Νορβηγοί μας κοροϊδεύουν

Δεν ήξεραν ποια είναι η Ελληνική υφαλοκρηπίδα, ισχυρίζονται οι Νορβηγοί και ζήτησαν από την Ελλάδα να τους προσδιορίσει τα όρια (στίγματα) στα οποία δεν πρέπει να κινηθούν.
Κι ενώ το ζητούσαν αυτό, το Νορβηγικό πλοίο ερευνών έπαθε βλάβη και ακινητοποιήθηκε μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα, ενώ είναι άγνωστο εάν συνεχίζει τις έρευνές του, έστω και υπό καθεστώς ακινησίας…

Η συγκεκριμένη δικαιολογία, γιατί περί δικαιολογίας πρόκειται, προσβάλει την λογική του κάθε απλού πολίτη, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί ύβρη απέναντι στην χώρα μας και μάλιστα από μία ιδιωτική εταιρεία θαλασσίων ερευνών!!!
Από την Ελληνική πλευρά υπάρχει στάση αναμονής και δεν στάλθηκε καν ένα ρυμουλκό πλοίο προκειμένου να μετακινήσει το Νορβηγικό πλοίο ερευνών σε ύδατα εκτός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Δεν υπάρχουν άραγε ρυμουλκά ή επειδή είναι Σαββατοκύριακο η Ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να βρει κάποιο ρυμουλκό και να φροντίσει για την άμεση απομάκρυνση του «ακινητοποιημένου» πλοίου ερευνών από τα Ελληνικά ύδατα ή μήπως, επειδή είναι Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχουν αρμόδιοι από την Ελληνική πλευρά που να φροντίσουν για την απομάκρυνσή του;
Οι Τούρκοι από την πλευρά τους, δεν αποδέχονται ότι οι έρευνες γίνονται μέσα στα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αμφισβητώντας, εμμέσως πλην σαφώς, τα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας και θέτοντας υπό αμφισβήτηση, αλλά και αναιρώντας ταυτόχρονο το Διεθνές Δίκαιο Θαλασσών που υφίσταται!
Και αυτό βέβαια δεν γίνεται για πρώτη φορά, ανεβάζοντας για μία ακόμη φορά το θερμόμετρο στα ύψη, με μία Ελληνική κανονιοφόρο κι ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο να συναντώνται έχοντας τα νεύρα τεντωμένα και τις πιθανότητες ενός θερμού επεισοδίου να αυξάνονται κάθε ώρα ακόμη και περισσότερο.
Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του τούρκου αρχηγού ΓΕΝ, αντιναυάρχου Μετίν Ατάτς, που δήλωσε στις 19 Οκτωβρίου: «Εκτιμώ ότι, η ανατολική Μεσόγειος θα καταστεί εστία προστριβών και συγκρούσεων λόγω της πετρελαϊκής σπουδαιότητας που θα αποκτήσει στο προσεχές μέλλον, γιατί εξαιτίας των πετρελαίων που διαθέτει, θα μετατραπεί σε έναν δεύτερο Αραβικό Κόλπο. Η Τουρκία πρέπει να επαγρυπνεί και να αντιδράσει».
Σύμφωνα με το νέο δίκαιο της θάλασσας που επικυρώθηκε το 1994, η αποκλειστική οικονομική ζώνη αρχίζει από την ακτογραμμή και φθάσει έως και τα 200 ναυτικά μίλια. Το παράκτιο κράτος έχει δικαιώματα που αφορούν την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της ζώνης αυτής, όπως για παράδειγμα εκμετάλλευση της αιολικής ενέργειας κλπ.
Κωνσταντίνος

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]